Nokia windows phones

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
A, sedaj mi je jasno
smile-1.gif
kao stand by zaslon na starih nokiah, ko ti je cel čas kazalo uro in datum.

Samo prevod je pa res mimo, sem prvo mislil, da je to tista funkcija kot jo ima Samsung, ko s premikom oči pomikaš stran na telefonu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kaj za vraga je " ošvrk " ?
Smešen prevod
smile-1.gif

Nokiine telefone se da nastaviti, da takrat ko je telefon zaklenjen, lahko na " ugasnjenem " ekranu prikazuje uro in vsa najpomembnejša obvestila. Npr zgrešen sms / klic, karkoli nastaviš.
Lahko ves čas, lahko pa le takrat ko telefon potegneš z žepa in se avtomatsko zasvetijo obvestila.

Zelo uporabna funkcija.

Nisem ziher, ampak to je imela moja Nokia E71. Je kazalo pisemce, je letela ura, če se ne motim...

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
ma različne nastavitve maš tega ošvrka. Lahko ura+obvestila stalno sveti, lahko sveti samo, ko imaš v polnilcu. Jest mam nastavljeno, da ne sveti, zasveti se samo, če grem z roko čez senzor svetlobe odzgoraj, ter po nekaj sekundah izgine. Pač da ne rabiš telefona odklepat, da vidiš kako obvestilo. potem lahko različne barve nastavljaš za podnevi in ponoči, itd. Uporabna stvar če jo znaš uporabljati.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Ošvrk (glance) je na moji 620 vezan na senzor bližine. Ko imam telefon v torbi, na ekranu ni ničesar, pokaže pa uro in ostala obvestila, ko vzamem telefon ven. Po nekaj sekundah se zaslon spet izklopi. Ves čas kaže uro le, če tako posebej nastaviš.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še ena nedoslednost

Ko greš na opcijo blokirane številke, lahko blokiraš samo številke iz zgodovine, ročno ne moreš nič dodati... ali iz imenika (ok tam lahko pobrišeš stik)

wpss201406210012.png

Še ošvrk
wpss201406210013.png

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Glede na to kak skromno ti drži, se ne bo velik poznalo.

Bentiš snečko. Ti maš pa res lepo življenje, edina briga ti je postavitev menijev na nekem GSM. Res ti je lepo.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik map pravi:
Glede na to kak skromno ti drži, se ne bo velik poznalo.

Bentiš snečko. Ti maš pa res lepo življenje, edina briga ti je postavitev menijev na nekem GSM. Res ti je lepo.

Jaz to razumem tako, da se je našel nekdo, ki se je globoko začudil, kako je mogoče, da so po nekaj letih razvoja telefonov nokie z windows še vedno daleč za funkcijami, ki so jih imele nokie na symbianu. To verjetno pomeni, da je precej uporabnikov, ki so pripravljeni potrpeti leta in leta z manjšimi posodobitvami in po kapljicah dobivati funkcije, ki jih je telefon istega proizvajalca že imel. Poglej recimo iphone 3 in se spomni MMSov, pa boš vedel, o čem gre govor.

Konkretno jaz sem šel iz BB na wp predvsem zaradi tega, ker sem si želel malce večji telefon in nisem maral BBjev z OS10. Pa tudi jaz dejansko vidim, da je ta nokia programsko polizdelek. Že veliko let je od tega, odkar sem moral preverjati, če je telefon še dosegljiv, redni restarti so bili tudi lep čas samo spomin iz davnih dni... Bom pa še malce potrpel, če ne drugega, jeseni pride BB Classic
smile-1.gif
.

Jernej

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Tako ima blokiranje številk Samsung.

Kar se nastavitev tiče, to je stvar navade, na wp takoj najdem, pridem na ipada že iščem. Telefon pač več uporabljam.

Jernej, kot že rečeno, restarti niso normalni, najbrž gre za kak hw feler, tu nimaš kaj drugea kot servis.
2036011-wp_ss_20140621_0001.png

Priponke

• 2036011-wp_ss_20140621_0001.png
    2036011-wp_ss_20140621_0001.png
    80,3 KB · Ogledi: 143
Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Ne rečem da je bilo en kup napak, ko je prišel ven prvi wp7, samo sedaj, po skoraj 4 letih bi moral biti sistem izpiljen v nulo, niso na novo izumljali vse skupaj, konec koncev je glavni promotor WP Nokia, ki se ukvarja s telefoni že 30 let (in so znali v Symbianu vsaj menije logično narediti).
S takim tempom bo mogoče wp10 kaj bolj izpiljen, kupci wp pa me žal zelo spominjajo na testne zajčke.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
tudi sam sem študiral o BB, potem sem se odločil za WP. majo pa zdej pri mobitelu dokaj ugodno Q5. Če bom menjal operaterja ga sigurno vzamem. Kaj pa bo s tem classic. Bo gor BB 10 ali kej drugega?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Snecer, ti samo trolaš... Kaj te pri glsnce oz. Ošvrku motu, to da ga ima edino nokia in noben drug proizvajalc, niti tvoja ljubljena motorola?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik titov pravi:
Tako ima blokiranje številk Samsung.

Kar se nastavitev tiče, to je stvar navade, na wp takoj najdem, pridem na ipada že iščem. Telefon pač več uporabljam.

Jernej, kot že rečeno, restarti niso normalni, najbrž gre za kak hw feler, tu nimaš kaj drugea kot servis.

No, to je že bolje. Očitno se nastavitve razlikujejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kje dobim brezovo šibo za nokio?

Mimogrede.

Ko na androidu držiš dlje tipko s naredi š itd.

Nokia pa ne, da več možnosti.

Spet nedoslednost za Slovence

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Snecer
Daj prestavi UI na angleščino, tako boš vsaj približno vedel, za kaj gre.

Slo prevodi so vse prevečkrat en velik zajeb (win xp pagefile == odstranjevalna datoteka
stupid-1.gif
).

ošvrk v google, prvi zadetek Nokia Lumia 920
evil.gif
.