Nokia windows phones

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.613
2.416
113
Pomurje
Kakšen teden nazaj je posodobilo Maps, kjer je pisalo, da zajema kartografijo stavb in navigacijo za tovornjake(nisem siguren).

Sicer še nisem nič navigiral, tako, da ne vem če je vse to res. Je kdo od vas opazil kakšne spremembe?

Je pa mi posodobilo vsega skupaj 5 aplikacij.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
To, da posodablja aplikacije, ni nič nenavadnega, meni jih skoraj vsak dan kakšne 4 ali 5 posodobi. Maps pa tudi posodablja same zemljevide približno na vsake tri mesece. Navigacije za tovornjake pa ni, je splošna za avtomobile.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Se vedno dogaja ali samo tokrat? vgasni in prižgi telefon, verjetno reši težavo.
Morda preveč aplikacij ali kakšna aplikacija deluje v ozadju, ki požre veliko pomnilnika in mu ga za tekoče snemanje primanjkuje? Ta telefon ima sicer "le" 512 mb rama, kar je sicer dovolj za večino zadev. Morda pa mu kdaj določena aplikacija (ali več) poje sapo. Sicer to ne vem če bo držalo v tvojem primeru, zgolj ugibam
smile-1.gif
Ali si snemal 1080 ali 720? Poskušaj z 720.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Ja Bing je izboljšan!
Brez nekega pompa so to dodali. Res je zelo uporabno. Npr. vneseš besedo "avto" in ti najde pod lokalno npr. vse avto servise, zraven imaš pa že kar gumb kliči ali navigiraj. Uporabno! Poleg tega je še nov zavihek video.

Ste pri iskalniku Bing opazili dodatno ikono (poleg "očesa" še "hiške" - izvidnik)? Meni včasih dela, včasih javi da ne more dobiti povezave z storitvijo Bing.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zelo všečno, dizajnsko super, o kvaliteti ne dvomim. Lepo bi bilo, če kaj takega pride tudi v EU. Edini minus (v navednicah) se mi zdi velikost, za 5'' bi bilo super, če ne bi bil čez 130x70 mm.

Embalaža = izliv
smile-1.gif
Tudi embalaža je del celotnega paketa in to pri Nokii izgleda dobro razumejo ...

Chapeau bas!

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
V obliki težko (vsaj zaenkrat), ker foto del kot ga ima 1020-ka zahteva svoje davek ....

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Upam da tudi 1020 kmalu doživi facelift v obliki, procesorju in screenu.
Naslednik 1020 bo 1820, prišel naj bi kmalu za ali hkrati z izzidom Windows Phone 8.1(torej se par mesecev) imel pa naj bi kamero od Pelikan imaging, torej array 16 kamer, ki sliko združijo in lahko naknadno fokusiraš kamo hočeš, oziroma zame najbolj uporabno, lahko izbereš da je vse hkrati v fokusu. Zadeva nima sploh autfokus mehanizma, ker je vse v softweru, kar pomeni, da zna zadeva biti tanjša od Lumie 1020.

Najbolj me je strah, da bodo za ta bonbonček žrtvovali skupno velikost senzorja in megapikslov(3x zoom na L1020 je čista zmaga). Bomo videli, če bo krono kvalitete obdržal 1020 ali bomo imeli novega prvaka. Če jim uspe velike senzorje, veliki megapikslov, in se to tehnologijo, ki ne rabi fokusa dati v en sam produkt ga kupim, pa če je 800€.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Dobro oblikovan, kompakten, materiali delujejo zelo kvalitetni. To sem vedno cenu pri Nokiah! Ostali proizvajalci se lahko skrijejo, razni Galaxyi naprimer delujejo zelo plastik fantastik.

Edino škoda, ker bo Lumia Icon na voljo samo za Ameriški trg - Verizon. Tako, da upam, da čim prej predstavijo modele za globalni trg.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Že nekaj mesecev uporabljam Nokio 925. Nasplošno mi je telefon super, najbolj pa me moti ker ne shranjuje gesel v IE. Sem že nekaj brskal in se večina jezi nad tem. Pametne alternative ki bi to omogočala nisem našel. Jo kdo ima? Pa kakšno aplikacijo pogrešam ki obstaja za ios in android...

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Ne vem kaksne tezave imate z IE brskalnikom, vendar men shrani gesla za spletne strani... Razen, ce se gre za kaj drugega?