Nokia windows phones

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Razmišljam o nakupu Lumie 520. Kaj menite o telefonu?. Je za cca. 160 EUR boljša izbira kot kakšen android. Fotoaparat mi ni prioriteta, malo me moti odsotnost prednje kamere zaradi skypa. Telefon bi se uporabljal povprečno veliko. Na njem bi imel nekaj osnovnih programčkov kot so skype, viber, shazam, rtvslo, planet tv, tv spored, YT, Copy, ebay, imdb, tunein radio itd. Pa kakšna igra v stilu Bejewelwd, towerdefender, nič kaj požrešnega glede iger. Mal sem gletal YT predstavitve, pa telefon kr leti, brez nekega zatikanja.

Še eno vprašanje. Glede na to da ne obstajajo programi za recimo Volan, Siol tvin. Ali te zadeve delujejo preko browserja oz če predvaja video v browserju?

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Budilka pri ugasnjenem tel večinoma ne dela pri nobenem pametnem telefonu... zakaj je tako ne vem..

Če gledaš zgolj na eure je za ta denar verjetno ena boljših izbir. Na ebayu, amazonu (na nekaj glavnih trgih) je najbolj prodajan telefon, sem ravno včeraj gledal statistiko.

Zatikanja načeloma ne bi smelo biti, čeprav gre za najnižji rang. Oz. to ti pa garantiram, da bistveno manj kot na Androidih tega ranga.

Če pa pristaviš še cca 60-80 eur pa dobiš že L720, ki pa bi popolnoma zadostila vsem tvojim potrebam.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
620 je tud OK. Ampak za cca 100 EUR razlike (gledam cene v prosti prodaji pri nas) mi ne odtehta fleša, druge kamere in navigacije. To je pa menda tudi edina razlika, polega večjega zaslona v prid 520. Navigacijo rabim 5x na leto, dobro služi garmin. Vkolikor bi se pa pokazala potreba, pa mislim da je okoli 20 EUR doplačila in imaš navigacijo za po evropi.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Bom mal še 720 pa 625 pogledal.

Čeprav moj stari android SE live with walkman šteka 100 na uro, sem pred kratkim mulcu kupu S3 mini. Zadeva dela res dobro tud enga štekanja nisem zasledil. Ampak androida sem se mal naveličal. Z ios na ipad mini sem super zadovoljen, ampak iphone odpade zaradi cene. Edina alternativa je WP, ki pa vidim je v vzponu, aplikacij je čedalje več, vmesnik je preprost in razumljiv, zadeva dela tekoče. Sigurno se bom za eno od nokij odločil, bom še malo peštudiral.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Budilka pri ugasnjenem tel večinoma ne dela pri nobenem pametnem telefonu... zakaj je tako ne vem..

TO je zato, ker so ti telefonu v bistvu mini računalniki. In je budilka del sistema. Zgleda pa podobno, če domači računalnik vgasneš, nato pa pričakuješ, da boš online prejemal push maile.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni na n9 dela. Edino pin kodo moram imeti izklopljerno, ker če ne ga samo prižge in pride do zahtevka za vpis pin kode.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik Azgard pravi:
Načeloma naj bi sicer šla garancija, bomo vidli sicer če bodo Nokia servisi res to gledali, glede na to, da je to direkt od Microsofta.

Tole z garancijo je pomoje bolj bučka.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Jah z strani Microsofta dobiš "it may void your warranty.." kar v bistvu samo pomeni da Microsoft ne odgovarja za nič in si umijejo roke. Kaj se potem proizvajalec in ti zmenita glede garancije jih pa ne brige, je stvar proizvajalca in zaenkrat, če prav vem, res ne vemo kako je njihovo uradno mnennje glede developer odklenjenih telefonov(za to se v bistvu gre) in garancij.

Edit: Malo sem Googlel in je nek Nokia uslužbenec na enem forumu napisal, da je uradna metoda za developer unlock vredu. Garancijo pa bi uniču, če bi uporabil kake third party zadeve.

Nazadnje urejeno:

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Jaz sem namestil včeraj. Precej majhen brezvezen update za moj način uporabe. Lock screen rotation je sicer dobrodošel, a kaj ko moraš trikrat tapniti da se prebiješ do njega. Deluje pa bp.
Nokia sweet shimmer bo bolj otipljiv, tisto pravo pa WP8.1.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jaz tudi imam nameščeno že... Dobro je zapiranja aplikacij s križcem (čeprav je smešno, da se niso odločili za swaype glede na to, da je cel UI večinoma zasnovan za swaypanje.), drugega pa nič posebnega.

Pregled novosti:

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Obstaja kakšna spletna stran, kjer lahko brezplačno preneseš dol plačljive aplikacije, katere imajo v WP trgovini? Nekaj takega kot je za androidovo googlovo trgovino, kjer je Appdroid. Zakaj bi plačeval, če ni treba. :p

Na youtubu nekaj posnetkov je, samo so tako prikazani, da se glih ne razumeš preveč ven z njih. :p