Nokia N97

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
7 + nosilec obrti. Pripravljeni podatki v smislu število in skupna vrednost nadur, morebitna povišanja % dodatka na delovno dobo, število delovnih dni (zaradi prehrane) in porabljen dopust. Ure pišem 174 na mesec.
Sem si že pred nekaj časa v Excelu zadeve spedenal u nulo in zdaj samo na enem delovnem listu vnašam podatke za delavce (recimo osnovni bruto je že vpisan, ostali dodatki tudi. Vpišem še nadure, število delovnih dni in potne stroške), potem pa je za vsakega posebej svoj delovni list (zaradi tiskanja). Ko sem stvar urejal na telefonu, sem delal za vsakega posebej - nisem imel vseh zbranih na enem delovnem listu. Aja, enak obračun spustim skozi še v birokratu, da mi ni treba ročno knjižit v GK. Razlog za to pa je, da so mi plačilne liste od birokrata enostavno grde ko smrt. No, pa še dvojna kontrola
smile-1.gif

Je pa res, da nobena delavka nima kakšnih "posebnosti" - a la bonitete, otroški dodatki in podobno. Pa tudi če bi, to ne predstavlja težav.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja gre brez stylusa doker si omejen izključno na tiste funkcije, ki so podprte v Samsungovem user interfaceu. Problem je, da zadaj ddeluje Windows Mobile in uporabnik zelo kmalu trči ob super duper uporabniški vmesnik, ki nikkor ni prilagojen upravljanju s prsti temveč stylusom. OK, mogoče ženske ali tipi z umetelnimi prsti, ki si zares vzamejo čas. Ni pa to praktično in je daaaaaleč od tistega, kar omogoča N5800 ali N97. Pri teh dveh s prsti ni težav upravljati vsega skupaj. Tudi Sony Ericsson P1i je imel tako narejeno, da je veliko stvari nekako še šlo brez stylusa.

Samsung ni nove Omnie HD opremil s Symbianom brez razloga. Očitno slabe izkušnje z Windows Mobile. To bo prej ali slej spoznal tudi Sony Ericsson ko bo razmišljal o nasledniku Xperie.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
ne bom gleda videa, ne da se mi. Kompas padejansko deluje in je kar cool. V Nokia Maps se ti prikaz zemljevida prilagaja usmeritvi mobilnika. Včasih je zanimivo pogledati na zemljevidu, kaj je levo, desno, spredaj in zadaj. še posebej za peš sprehode po tujih mestih je digitalni kompas dobrodošel. brez njega je potrebno gibanje aparata preko katerega zazna, kam je uporabnik usmerjen in temu prilagaodi prikaz zemljevida. Z digitalnim kompasom pa lahko stojiš, sediš za mizo in bo vseeno vse prav obrnjeno. Zgornji rob mobilnika je Sever, spodnji Jug, levi Vzhod, desni zahod.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
ne bom gleda videa, ne da se mi. Kompas padejansko deluje in je kar cool. V Nokia Maps se ti prikaz zemljevida prilagaja usmeritvi mobilnika. Včasih je zanimivo pogledati na zemljevidu, kaj je levo, desno, spredaj in zadaj. še posebej za peš sprehode po tujih mestih je digitalni kompas dobrodošel. brez njega je potrebno gibanje aparata preko katerega zazna, kam je uporabnik usmerjen in temu prilagaodi prikaz zemljevida. Z digitalnim kompasom pa lahko stojiš, sediš za mizo in bo vseeno vse prav obrnjeno. Zgornji rob mobilnika je Sever, spodnji Jug, levi Vzhod, desni zahod.

Drugače je ta kompas že "stara" zadeva. Sem ga že mel v 6210 Navigator, tako da ni to neka sveža stvar.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
A ima omnia stylus
sprasujem se.gif
.Se podpišem pod tvoj post. Tako razmišljajo samo tisti ki Omnie niso imeli dolgo v rokah.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Omnia ima stylus. Imel sem jo v rokah kar nekaj časa in stojim za svojim mnenjem. primerjalno z N97 in Sony Ericsson P1i je Omnia brez stylusa težje uporabna kot ta dva. Windows okolje ni prilagojeno upravljanju s prsti, je pa temu prilagojen Samsungov uporabniški vmesnik, a ta ne seže ravno "globoko". Ogromno stvari konča v Windows menijih kjer je s prsti praktično nemogoče brez kletvic narediti kar koli. Zame to, da moram 100% energije usmeriti v natančno ciljanje 2 mm širokega sliderja ekrana ni ravno dober user experience ker telefon pogosto uporabljam tudi on the go, med hojo, vožnjo ipd.

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Omnia ima stylus. Imel sem jo v rokah kar nekaj časa in stojim za svojim mnenjem. primerjalno z N97 in Sony Ericsson P1i je Omnia brez stylusa težje uporabna kot ta dva. Windows okolje ni prilagojeno upravljanju s prsti, je pa temu prilagojen Samsungov uporabniški vmesnik, a ta ne seže ravno "globoko". Ogromno stvari konča v Windows menijih kjer je s prsti praktično nemogoče brez kletvic narediti kar koli. Zame to, da moram 100% energije usmeriti v natančno ciljanje 2 mm širokega sliderja ekrana ni ravno dober user experience ker telefon pogosto uporabljam tudi on the go, med hojo, vožnjo ipd.
glej, ni tako. sam sem imel več kot eno leto p990, ki ima praktično isti vmesnik kot p1 in kar se tiče upravljanja s prsti, teh dveh telefonov ne moreš primerjati. omnia je veliiiko boljša. se strinjam, da pri omniji osnoven uporabniški vmesnik ni ravno prijazen za delo s prsti, ampak se vseeno da. pri kakšnih nastavitvah ne ravno z blazinicami prstov ampak s konicami. obstaja pa za windows mobile veliko finger friendly uporabniških vmesnikov, pri katerih je delo s prsti zelo enostavno. eden izmed takih je spb mobile shell. edina stvar, pri kateri bi stylus prišel zelo prav je brskanje po netu in klikanje na kakšne kratke hypertekste. in če nimaš stylusa si pač moraš pomagati tako, da pač z drsenjem prsta stran povečaš in ko je dovolj veliko klikneš

dex

Pripravnik
27. sep 2007
80
0
6
Citat:
. Ogromno stvari konča v Windows menijih kjer je s prsti praktično nemogoče brez kletvic narediti kar koli. Zame to, da moram 100% energije usmeriti v natančno ciljanje 2 mm širokega sliderja ekrana ni ravno dober user experience ker telefon pogosto uporabljam tudi on the go, med hojo, vožnjo ipd.

Treba je malo "potveekat", pa se da tudi to spremenit! Moji slajderji so vsaj 5mm široki! Drugače pa, stran sa takšnimi in pododobnimi nasveti http://www.samsung-omnia.org/how-to/howwhatwherewhichwhywhen/

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Samsung ni nove Omnie HD opremil s Symbianom brez razloga. Očitno slabe izkušnje z Windows Mobile. To bo prej ali slej spoznal tudi Sony Ericsson ko bo razmišljal o nasledniku Xperie.

sej tale SE mislim, da bo imel enak symbian kot N5800, morda s kako modifikacijo.
SE_Kokoro

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
nič,novo razočaranje.bo treba presedlat na iPhone ali pa počakat e72.

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Res da so WM 6.1 slabi, se pa z 6.5 zadeva izbolšuje, moram pa še omenit "miško" katera nadomesti palčko v primerih ko jo potrebuješ. Ko se zadeve navadiš pallčka res ni več potrebna. Sicer pa smo v napačni temi za te debate.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
- 349 EUR za naročnike paketov Povezani 44 ali 77
- 439 EUR za naročnike paketov Povezani 33 ali 55
- 499 EUR v Splošni naročniško-prodajni akciji

LP
Torus

Smrkc