Nokia N97

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Kaj pa vem, za to, kar jaz rabim, je to za enkrat najboljši kompromis zamenjave za komunikatorja. Sigurno ima pomanjklivosti, ima pa tudi dobre plati. Da bi bil pa kakšen ultimativen, težko premagljiv presežek, to pa vsekakor ne.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Communicator je še vedno skoraj 200 EUR nad ceno N97. N97 je pač to, kar je - kompromis. Čez par mesecev se bo itak cena ustalila 100 EUR niže, kot je sedaj. Za Božička bo pa verjetno že pod 450 EUR, pa še software/firmware bo dozorel.
wink-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Communicator je še vedno skoraj 200 EUR nad ceno N97. N97 je pač to, kar je - kompromis. Čez par mesecev se bo itak cena ustalila 100 EUR niže, kot je sedaj. Za Božička bo pa verjetno že pod 450 EUR, pa še software/firmware bo dozorel.
wink-1.gif

Ogo
Vsekakor. In ja, kot sem napisal, je kompromis, ki bo po mojem mnenju pobral kar velik delež, predvsem pri mlajših (no ja
rolleyes-1.gif
), ki rabimo qwerty in nam je všeč touchscreen ter nove igračke.
Meni je vsekakor bolj všeč, kot ta, ki ima tudi izvlečno tastaturo (pozabu, kako mu je ima), nima touch, ima pa zunanjo numerično tastaturo, evo, ta se mi zdi povsem sfaljen, saj ekran in zunanja tastatura uničita pomen qwertyja, je E71 boljša rešitev.

Nazadnje urejeno:

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
ksz

Baje naj bi mobitel kot prvi ponudil N97 v teh dneh. Cena 499€ v splošni akciji, 439€ v 33/55 in 349€ v 44/77.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
N97 prvi vtisi:

- plastičen telefon..ko tipkaš recimo msg..se slisi "pokanje" plastike oz. pokrovčka za batrijo
- odzivnost zaslona je kr ok..čeprav slabša ko na iphone
- trgovina OVI je počasna..
- prikazovanje mobilni strani kr hitro in dobro, slabše je pri obsežnejših straneh
- odlično namizje - možnost widgetov, deluje super..potrebuje pa stalno povezavo na splet
- čisto subjektivno - za mojo roko preozki telefon
smile-1.gif

- predebel - sem navajen e71
- odlično delovanje posameznih aplikacij na telefonu (youtube, gmail, itd.)
-dobro delovanje nokia maps

Zaključek: nobene revolucije..ostanem na e71 (mislim, da po sami izkušnji in programskem delu apple še vedno

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem ga pa primerjal z N5800
nič posebnega, ni vredna toliko več denarja. Je še večja, težja, debelejša. Velki telefoni me nikol niso motli, sam tole pa je cegu:)
Odzivnost zaslona tam nekje kot 5800.
Palčko moraš nosti posebej ali pa jo imeti pripeto na špagico, tole mi je čist mim. Sam sej kej velik je pa niti ne uporabljaš.
Fotič je boljši kot na 5800.
tiste widgete na začetku ne bom komentiral, ker jst bi si jih itak odstranil:) mam rad prazno "namizje".
Odpiranje je tko kr cool, na začetku je malo zatikanja, ko z eno roko odpiraš. Obračanje ekrana pa tut ni med najhitrejšimi.
Tipka presledek (space) je malo na napačnem mestu, pa nekak manj se odziva kot ostale.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.226
772
113
EU
Preprosto ne morem verjeti, da so si upali poseči po takšni eksterni rešitvi, namesto, da bi bil stylus lepo spravljen v telefonu.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Glede na vse neumnosti, ki jih večino časa nosim s sabo, mislim, da bi bil tale stylus še najmanjši problem. Me kar močno mika da bi si jo nabavil...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Stylusa niti ne rabiš. Se trudim preživeti brez njega in gre. User interface je narejen tako, da uporaba stylusa ni nujna. Pri Omnii brez njega NE gre, pri N97 pa gre brez problema.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sem videl pred kakim mesecem, je bil en potnik pri nas, pa me je vnašal na omnii v imenik... brez stylusa mu nikakor ni šlo. Pri N97 pa vidim, da je ogromen ekran in z malo navajanja (tako kot povsod) po moje delaš 100%. Sicer pa qwertz rula
smile-1.gif
ne vzamem več mobitela brez qwertz/y tipkovnice.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Niti ne rabiš velike tipkovnice, vse se da napisati brez odpiranja telefona. Na zaslonu se pojavi virtualna tipkovnica 3x4 tipke (kot na vsakem telefonu) in vnašaš notri povsem enako. Za "c" pritisneš 3x številko dve itd. ker so "tipke" večje kot pri ostalih telefonih, se da na N97 tipkati izjemno hitro.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mogoče je uporabno, ampak daljšega mejla se vsekakor ne bi lotil pisati na tak način. Na zdajšnji E61i sem 1x celo izvedel obračun plač - sicer je bilo malo mučno zaradi "skakanja" po celicah in delovnih listih, ampak po končanem obračunu sem datoteko prenesel na strežnik in jo zjutraj samo še natisnil. Resda sem se na telefonu zezal debeli dve uri (na pc-ju vse obračune, če imam pripravljene podatke, naredim v dobre pol ure) in sem bil zjutraj celo pripravljen na morebitne popravke, ampak se nisem nikjer ušel
smile-1.gif

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Stylusa niti ne rabiš. Se trudim preživeti brez njega in gre. User interface je narejen tako, da uporaba stylusa ni nujna. Pri Omnii brez njega NE gre, pri N97 pa gre brez problema.
sicer malo offtopic, ampak vseeno.. sam imam omnio že več kot pol leta in sem uporabljal stylus samo prve tri dni. prav tako poznam veliko folka, ki ima omnio in skoraj noben ne nosi zraven stylusa. tako, da ne govorit, da brez stylusa ne gre