Sem naredil že prej tako kot je v linku pa ne gre, problem je v tem da je očitno mobitel namestil neke svoj update na ta telefon, čeprav ni nikjer videt da bi bil brandan, skratka če hočeš flashat z novim firmwarom ti ne dovoli ker je datumsko ta na mobitelovi n9ki novejši in zavrne "downgrade". Očitno bo treba počakat da pride nasledn update kar je dost bedno. Glede Nota je pa tako, že nasplošno mi android ne potegne ker je naravnost rečeno (proti maemo/meego) zabit. Multitasking je katastrofalen, [u[pravega[/U] multitaskinga pa tko al tko ni, saj ti aplikacije pavzira v ozadju razen parih izjem (npr. music player). Glede vsega tega me je najbol zmotilo to, da če že pavzira aplikacije, zakaj potem praznijo baterijo? Vsakič znova sem ugašal aplikacije k jih nism rabu, pol sm se pa en dan odloču da tega ne bom naredu, kar je pomenil da so ceu dan recimo 3 "laufale", govorim o aplikacijah k so pavzirane, npr. messaging, koledar pa browser in mi baterija ni zdržala niti cel dan, kar je precej bedno. Druga stvar k me je zlo zmotila je blo, da se mi je telefon v enem tednu uporabe resetiral in dvakrat zmrznu, čeprav sm naložu vsega 5 aplikacij gor iz marketa pa nobenga customizinga nism meu na telefonu, vse default. Enkrat se mi je resetiral v žepu, enkrat sm hotu neki slikat, odprem aplikacijo za kamero in se pojav črn zaslon, kot da je mrtev telefon.. da sm se rešu vsega skp sm mogu uzet vn baterijo. No in pol še par dni kasnej vzamem telefon iz žepa in ga hočm odklent in se sploh ne odziva (spet črn ekran) in sm mislu ok mogoče sm pa pozabu zaklent pa se mi je ugasnu v žepu, držim tipko za vklop in nič. Vzamem drug telefon in se hočem poklicat in presenetljivo nisem bil nedosegljiv, je zvonilo v slušalki tistega drugega telefona ampak Note pa kot da ni nič, mrtev še naprej. Po tem ko sem ga ponovno pržgal pa seveda ni pisalo nikjer da bi me kdo klical.
Drugače pa telefon precej fajna zadeva, ekran je super, hitrost pa bi roko na srce mogla bit še bolša glede na 1,4GHz dual core procesor. Nekako me je pustil z mešanimi občutki ampak na koncu je zaradi omenjenih problemov ostala slaba izkušnja. Sicer pa tudi če bi delal brezhibno mislm da po tem ko bi probu n9 ne bi mel dvomov, enostavno je napravca zelo naravna za uporabo, po pou ure se ti zdi kot da ti je v krvi, Note pa po drugi strani z androidom precej neroden.