Nokia N9

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Sem probal N9 in jo lahko samo priporočam. Med sgs2 in n9 bi verjetno vzel sgs2, ker se ga na bolhi že dobi za cca. 300€, nokia pa je dražja. Če pa bi bila oba približno enake cene 300€, pa bi verjetno vzel N9.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
danes sem se igral z N9. navdusen v vseh pogledih. ce naredijo se taksno s tipkovnico in obliko kot je E7, sem prodan.

velik minus so dodatne aplikacije. jao, kaj je nokia zasrala , ko ni ze prej, vsaj kaksno leto ali dve, vpeljala tega operacijskega sistema v ostale svoje pametne telefone in omogocila razvoj aplikacij kot jih najdemo na iOS in androidu. nokia, why?
cry12bpy.gif
:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Fajn. Samo ne bi se strinjal, da je N9 bolj primerna za geeke, ker out of the box ima vse nujno in se uporabnik ne rabi ubadati še z nekim hekanjem ali iskanjem določenih priljubljenih aplikacij (za skype, facebook chat).

Prav tako me zanima ali se da pri WLAN nastavitvah spremeniti moč sprejemnika in režim varčevanja z energijo? Če se da, me zanima ali to kaj vpliva na hitrost nalaganja spletnih vsebin in kako je bilo to nastavljeno v tem testu?
Pri N900 imaš na izbiro 10mW in 100mW, ter režime (power saving) On (maximum), On (intermediate) in Off.

Pa še en test bi bilo dobro narediti in sicer kako je z nalaganjem vsebin na 3G omrežju na lokaciji s slabšim signalom. Slišal sem, da ima N9 zelo dober mobilni sprejem in da na lokacijah z zelo slabim signalom praktično zadnja odpove. Kako je kaj s tem?

Pa da ne bo pomote, ta vprašanja ne letijo na SJTV1, ampak na kogarkoli, ki ima možnost testirati telefon.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mal sem raziskoval in našel članek, ki govori tukaj.

Citat:
"When I drive into what we describe as the network area's outskirts, there is still full 3G coverage on the Nokia N9. Some other phones already here switches to 2G network (EDGE). When I run on into a small forest on the route, with the Nokia N9 still capable of full 3G coverage. All other phones I've tested, jump here on the 2G network, but even in the midst of the forest, the Nokia N9 full 3G. So I get about 6 Mbit / s speed of Nokia N9 in this area and it's crazy!, "Said Christian Nielsen.

Zanima me koliko je na tem resnice in bilo bi fajn videti kak primerjali test z drugimi priljubljenimi smatfoni.

westlunder

Zelenc'
2. jan 2008
23
0
1
Bojda je precej resnice v tem ampak žal zaenkrat nimam informacij iz prve roke, se je pa že dost govorilo o tem po forumih in v člankih. N9 nej bi meu najboljši sprejem med smartphoni do zdej.

mcuros

Zelenc'
1. dec 2011
21
0
1
sprejem je res super. v službenem dvigalu vsem hitro zmanjka signala, z n9 se pogovarjam brez problema..

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Citat:
Uporabnik mcuros pravi:
sprejem je res super. v službenem dvigalu vsem hitro zmanjka signala, z n9 se pogovarjam brez problema..

Vidim, da si že uporabnik tega telefona. Kako si na splošno zadovoljen z njim - prednosti - slabosti ?

mcuros

Zelenc'
1. dec 2011
21
0
1
ful zadovoljen. mi ni žal nobenga evra
smile-1.gif

drugače pa slabosti:
- malo aplikacij v primerjavi z ostalimi OS-i, čeprav mi zaenkrat nobena ne manjka
- pri updejtu feedov (fb, rss) se včasih ustavi za kakšno sekundo
- največji fail ko sem ga dobil je bil, da ne dela sync z nokia suite. ampak se da dokaj enostavno tudi to usposobit
- punca bi skoz nažigala igrice
smile-1.gif

prednosti:
- OS: sem čist navdušen nad njim kok je vse enostavno. totalen fail od nokie, da niso to že prej nardili namesto symbiana
- integrirani feedi, ki se ti prikazujejo na začetku - mi sploh ni treba odpirat browserja
- integriran fb in skype
- hiter fotoaparat
- malenkosti, ki si jih lahko prilagajaš (barve različnih tekstov, slikca pod uro, razmak tipk na tipkovnici...)
- enostavna inštalacija nepotrjenih aplikacij
- navigacija
- prijatli z android/iphonom iščejo 5min gumb za home screen
smile-1.gif

to je na hitro to, če te pa še kaj zanima pa kr vpraš..

mcuros

Zelenc'
1. dec 2011
21
0
1
ne, ker sem hitro našel rešitev za nokia suite.. mislim pa, da z nokia link ne moreš syncat outlooka

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Kako pa je s hitrostjo nalaganja spletnih strani - glede na zgoraj navedeni link, v katerem je N9 občutno počasnejša od iPhona 4s?

mcuros

Zelenc'
1. dec 2011
21
0
1
kaj pa vem, men se zdi da se nalaga normalno..sem pa v 98% na wifi-ju. primerjat ne morem, ker še nisem sprobal 4s

je pa opera hitrejša ampak še ima nekaj motečih bugov in je nimam več..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, vidim sedaj. Verjetno bo podpora prišla naknadno. Tudi N900 na začetku ni imela prave podpore v OVI Suite.

Ker te že imi sprašuje, me zanima ali se da nastaviti moč oddajnika/sprejemnika za Wifi? Pri N900 je tako, da greš v nastavitve internetnih povezav, izbereš eno izmed že vnesenih wifi točk, kjer greš po meniju naprej dokler ne prideš do naprednih nastavitev (Advanced - Other) - vodič.

mcuros

Zelenc'
1. dec 2011
21
0
1
ne, tega ni v nastavitvah.. tudi nikjer nisem zasledil, da bi bila kakšna debata okoli tega..

olympus

Zelenc'
26. jul 2007
23
0
1
no odlocil sem se da si grem na mobitel po svojo in morm rect da je napravca naravnost fenomenalna, po tem ko sm 2 leti uporablal nokio n900 si nism predstavlu da me bo kaksn telefon navdusu tok hitr kot n9. pred kratkim sem mel galaxy nota pa sem ga po tednu uporabe vrnil, n9 je pa popolnoma druga pesem.. fenomenalno. edina stvar k me res moti trenutno to da ga ne morem updejtat na 1.1 software, niti prek updejterja niti prek flasherja. je komu to uspelo s to varjanto od mobitela?

olympus

Zelenc'
26. jul 2007
23
0
1
Sem naredil že prej tako kot je v linku pa ne gre, problem je v tem da je očitno mobitel namestil neke svoj update na ta telefon, čeprav ni nikjer videt da bi bil brandan, skratka če hočeš flashat z novim firmwarom ti ne dovoli ker je datumsko ta na mobitelovi n9ki novejši in zavrne "downgrade". Očitno bo treba počakat da pride nasledn update kar je dost bedno. Glede Nota je pa tako, že nasplošno mi android ne potegne ker je naravnost rečeno (proti maemo/meego) zabit. Multitasking je katastrofalen, [u[pravega[/U] multitaskinga pa tko al tko ni, saj ti aplikacije pavzira v ozadju razen parih izjem (npr. music player). Glede vsega tega me je najbol zmotilo to, da če že pavzira aplikacije, zakaj potem praznijo baterijo? Vsakič znova sem ugašal aplikacije k jih nism rabu, pol sm se pa en dan odloču da tega ne bom naredu, kar je pomenil da so ceu dan recimo 3 "laufale", govorim o aplikacijah k so pavzirane, npr. messaging, koledar pa browser in mi baterija ni zdržala niti cel dan, kar je precej bedno. Druga stvar k me je zlo zmotila je blo, da se mi je telefon v enem tednu uporabe resetiral in dvakrat zmrznu, čeprav sm naložu vsega 5 aplikacij gor iz marketa pa nobenga customizinga nism meu na telefonu, vse default. Enkrat se mi je resetiral v žepu, enkrat sm hotu neki slikat, odprem aplikacijo za kamero in se pojav črn zaslon, kot da je mrtev telefon.. da sm se rešu vsega skp sm mogu uzet vn baterijo. No in pol še par dni kasnej vzamem telefon iz žepa in ga hočm odklent in se sploh ne odziva (spet črn ekran) in sm mislu ok mogoče sm pa pozabu zaklent pa se mi je ugasnu v žepu, držim tipko za vklop in nič. Vzamem drug telefon in se hočem poklicat in presenetljivo nisem bil nedosegljiv, je zvonilo v slušalki tistega drugega telefona ampak Note pa kot da ni nič, mrtev še naprej. Po tem ko sem ga ponovno pržgal pa seveda ni pisalo nikjer da bi me kdo klical.

Drugače pa telefon precej fajna zadeva, ekran je super, hitrost pa bi roko na srce mogla bit še bolša glede na 1,4GHz dual core procesor. Nekako me je pustil z mešanimi občutki ampak na koncu je zaradi omenjenih problemov ostala slaba izkušnja. Sicer pa tudi če bi delal brezhibno mislm da po tem ko bi probu n9 ne bi mel dvomov, enostavno je napravca zelo naravna za uporabo, po pou ure se ti zdi kot da ti je v krvi, Note pa po drugi strani z androidom precej neroden.