Nokia N9

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Da je nokia n8 bolj zanesljiva, bi mogoče držalo, ampak ob uporabi te pa tudi mine. Loadanje nastavitev se mi je nazadnje dogajalo na nokii 5800, ne pa da enako dela na x7 (ki ima enake specifikacije kot n8), tako da tu lahko rečemo, da je za "normalno" uporabo telefon podhranjen.

Nokia n9 pa res odlično deluje. Za čim boljše komponente pri n9 se mi pa gre le zato, ker je ta telefon narejen zato, da se na njem poganja vse živo (tako kot nokia n900), in tu bi še kako prav prišle čim boljše komponente.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
Super bi bilo, če bi N9 imela Symbian...js sem ga včeraj prvič imel v rokah in je zakon.
Verjetno bi se Meegota tudi navadil, samo...

shocked-1.gif

Symbian je bil zakon 4+ leta nazaj, ko si mel ob njem še wm5, kateri so bli bolj odprti in tudi bolj hroščati in nestabilni. Podobno kot danes ios in android.
evil.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vidim. Cena 439 v paketu 2012. Preveč zame. Zanima me, če jo bodo imeli tudi pri Tušmobilu.

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Jaz se še vedno odločam med N9 in GALAXY S2. Več testov berem bolj sem zbegan in se ne morem odločiti.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Ja v tem trenutku (dokler še nisi držal obeh naprav vsaj en teden v roki) je zagotovo najbolj ziheraška odločitev Galaxy S2; po mojem ne boš mogel zgrešiti toliko mimo in ne boš toliko pogrešal N9.
smile-1.gif

Jaz kot N900 uporabnik (sicer bi imel rajši nekaj s fizično tipkovnico; sploh pa novega telefona še ne rabim ker stari še vedno pokriva vse kar rabim) pa se nagibam k N9 ker nekako mislim da vem, kaj lahko pričakujem (če ne drugega, teče lahko na N900 poleg ostalih OS-ov tudi MeeGo in imamo lahko N900 uporabniki vsaj neke izkušnje s tem OS-om), ša vedno je to večje tveganje ker recimo sam še nisem imel možnosti preizkusiti N9, samsunsgi so pa vsepovsod okoli mene.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če gledaš specifikacije in aplikacije, potem je odločitev jasna, SGS 2. Če ti to ni tako pomembno in imaš rad tudi kaj estetskega in samosvojega, potem N9. Vse kar rabiš za na internet, N9 ima že integrirano v samem sistemu. Zavedati se moraš, da število aplikacij za MeeGo ne bo nikoli doseglo Androida, sta pa 2 projekta, ki naj bi v bodočnosti obetala nameščanje tudi Android aplikacij na N9 (klik).
Sam bi, če bi mi nekdo zastonj ponudil oba, vzel N9. Saj vsega vedno ne kupujemo s preračunljivostjo, včasih tudi kaj kupimo za oči, dušo, srce...
grin1.gif
Odločitev je povsem tvoja.

Recenzija N9 na Mobitelovi strani.
Citat:
Vedno znova preseneti pogled na zares črno barvo na zaslonu, oblika mobitela pa ustvari iluzijo, da se zaslon na desni in levi strani ne zaključi. Neverjetno, nazadnje me je vizualno tako navdušil prvi pogled na iOS.

@Matjaz1974
Citat:
Like it’s predecessor (the N900), the Nokia N9 has completely integrated support for Mobile, VOIP, Skype, and Google Talk calls – you can make and receive calls on these services just like a usual mobile call, straight from the address book or dialing pad.
Vir.

Nazadnje urejeno:

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Do sedaj sem uporabljal E71, tako da ne poznam androida, meego-ja še manj. V bodoče se moje zahteve hitrejše delovanje sistema, pošta preko gmaila, čim boljša navigacija, skype, ter seveda hitro brskanje preko spleta. Na žalost nihče v mojem krogu znancev nima teh telefonov, da bi v praksi preveril kaj mi bolj leži. Telefon pa bom sigurno kupil vsaj za obdobje dveh let, tako da se ne bi rad zaj...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
N9 ima že vgrajeno navigacijo, za katero ne boš rabil nič doplačati niti hoditi na "travnik". Posodabljanje bo prav tako zastonj. Vse kar si napisal, da rabiš, ti N9 že nudi. Mislim, da si lahko oba telefona ogledaš v kakšnem Mobitelovem centru. Kateri sistem ti leži, ne boš mogel ugotoviti v 5 minutah ogleda telefona, lahko pa boš ugotovil kateri telefon ti bolj pade v oči in sede v roko.

Sam imam N900, ki je nekakšna predhodnica N9, že 2 leti in še vedno ne čutim potrebe, da bi jo odslovil, pa tudi denar mi ravno ne pada z neba.
grin1.gif

N9 ti bo komot dobro služila 2 leti. Ne glede kateri telefon boš kupil, ti predlagam, da ga na zavarovalnici zavaruješ v primeru strojeloma (padec po tleh, v vodo ipd.). Cena zavarovanja je preb. 25 €.

Nazadnje urejeno:

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
Ok, hvala! Bom še premislil dan ali dva, vendar se čedalje bolj nagibam k nakupu N9
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Premisli, poglej, premisli in se odloči.
smile-1.gif

Kot lahko vidim na forumu talk.maemo.org, že nekaj Slovencev ima N9 in eden izmed njih je že priredil touchscreen tipkovnico, da podpira šumnike. Še ena stvar, meniji (še) niso v slovenščini (pri Androidu so), prav tako ni še slovenskega črkovalnika. Ali to pride kasneje, ti ne znam povedati. Ni mi tudi jasno zakaj Nokia baze besed (slovarja), ki ga ima za črkovalnik v Symbianu, preprosto ne prenese na N9.
rolleyes-1.gif

westlunder

Zelenc'
2. jan 2008
23
0
1
tudi jaz mam že 2 leti nokio n900 in prčakujem od n9 da bo pravtako špica telefon, glede samga aparata mi živce žre samo ena stvar in sicer flash podpora, ki je n9 (zaenkrat, mogoče pa za vedno) nima. Drugače bi ga pa že vzel pri mobitelu, če bi meli 64gb verzijo, 16gb mi je namreč premalo, zadeva pa ne podpira spominskih kartic. Tko da zaenkrat čakam..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Še sam adobe ne ve kaj bi s flešom. Če bi res dobro deloval na mobilnih napravah, ne bi bilo takšnih odločitev (prav tako bi ga N900 že zdavnaj imela).
wink-1.gif

Ja, usoda fleša za N9 ni jasna, govori se, da bi ga lahko imel mobilni Firefox, t.j. Fennec.