Nokia N9

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Uuu, lepo pada cena...
cheer.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Včeraj sem se s telefonom igral in res deluje super, oblika je dobra, so pa stvari, ki mi niso jasne. Zakaj v nov telefon tlačiti zastarele komponente, ter zakaj naj bi bi to zadnji meego telefon. Glede na zadnji podatek, se tudi trg aplikacij (ki je že itak slab) ne bo povečal, saj nima smisla delati za platformo brez uspeha, in če vzamemo vse to v zakup telefon ni vreden 500€. Če pa bi imel recimo specifikacije v rangu sgs2, bi pa bil ta telefon za moje pojme zmaga in bi ga kupil raje kot iphona, ker je sistem res odlično zasnovan (po mojem mnenju seveda).

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Zakaj neki bi kupoval telefon, ki ima že zdaj mrtev OS, nadgradnje bo dobival, aplikacij pa skoraj ne bo novih kot je lepo Amacar povedal. To je kot bi si šel danes kupiti Palm Pre telefon. Tako kot je bilo z N900 bo tudi z N9. Ljudje bojo iz N900 migrirali na N9, našel se bo še kak nov firbec, to bo pa to.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če pa kdor ne kupi dual core telefon je cepec. Tako vsaj izgleda po komentarjih. Pa čeprav je tak procesor daaaleč od izkoriščenosti.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Ne rabi meti sgs2 specifikacij, ampak tudi cena naj bo potem primerna (recimo enako kot windows phoni).
Ampak vseeno če se od tega sistema "pričakuje" da se bo v bližnji prihodnosti dalo poganjati android programe, bojo trenutne komponente kr sopihale, če bo zraven še emulacija androida. Sicer pa tudi slide iz zahtevnejših aplikacij v meni ni tekoč, tako da bi močnejše komponente to zadevo odpravile in celotna izkušnja bi bila še na višjem nivoju. Zmoti vsekakor tudi "samo" 720p snemanje ter predvajanje, kar je zoper posledica podhranjenosti.

Tako kot je ta 680mhz procesor na nokii c7/x7/n8 preslab, saj že angry birdsi štekajo, da čakanja na odpiranje osnovnih menijev (nastavitve se odprejo s polsekundnim loadanjem krogca na sredini ekrana itd) ne omenjam, pri dejstvu, da na trgu je dovolj rešitev, ki bi ta problem odpravile.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik bvader pravi:
Zakaj neki bi kupoval telefon, ki ima že zdaj mrtev OS, nadgradnje bo dobival, aplikacij pa skoraj ne bo novih kot je lepo Amacar povedal. To je kot bi si šel danes kupiti Palm Pre telefon. Tako kot je bilo z N900 bo tudi z N9. Ljudje bojo iz N900 migrirali na N9, našel se bo še kak nov firbec, to bo pa to.

Daj ti meni razloži ali pri nakupu avta tudi pričakuješ nadgradnje ali samo servis? Telefon je potrošna roba. Imaš ga 2-4 leta in potem zamenjaš. Če veš da ti ta čas lepo služil (in da bo servisiran) ga pač kupiš.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mrtev, nemrtev sistem, a je to sploh pomembno? Povej mi kateri telefon si imel pred SGS2 in koliko časa si ga imel? Naj ugibam, imel si SGS, pred njim pa Desire. Torej noben telefon nisi imel več kot leto.
rolleyes-1.gif

Nokia obljublja za N9 večletno podporo, da misli resno, se vidi že po tem da bo telefon v pol leta dobil več posodobitev kot N900 v 2 letih. Telefon ima glavne stvari integrirana, nove aplikacije pa so na poti. N900 ima že sedaj okrog 2.000 aplikacije, N9 pa jih bo imela zagotovo več, saj te, ki so sedaj na voljo za N900, se da z minimalnim naporom prirediti za N9.

@amacar
Tudi zame je telefon predrag, pa ne samo ta. Če bi ga kupil, bi hotel 64GB, ker že sedaj pri N900 imam več kot 16GB podatkov. Zakaj je telefon tako drag, pa je po svoje razumljivo, ko pogledaš koliko stanejo komponente. Npr. dvojedrni procesor, ki ga najdemo v iPhone 4S stane 11 evrov. Ta, ki je v N9, pa je kakšen evrček cenejši. Preostali HW pa je več ali manj tam tam.

Nazadnje urejeno:

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Jaz nobenega telefona nimam 1 leto, to je dejstvo in jaz nisem govoril o posodobitvah sistema, ker vem da bo Meego dobival uradne posodobitve ampak sem govoril o razvoju aplikacij, seveda so na voljo aplikacije, ni pa takšne izbire kot jo imaš na Androidu in iOS-u in vsi vidimo kaj se dogaja z WP 7, slaba prodaja zaradi pomankanja aplikacij.

Kar se pa tiče dvojedrnih procesorjev, jaz nikoli nisem rekel da je nekdo, ki danes kupi telefon z enojedrnim CPU-jem cepec, če to zadovolji njegove potrebe potem odlično. Če pa pogledaš iz drugega vidika, tekma med vodilnimi v mobilni industriji se zaostruje in skoraj vsak mesec je napovedan telefon še z večjim št. jeder pa ni važno če jih koristi ali ne, temu se pravi konkurenca in dokler bo takšna konkurenca, ki bo za enak denar ponujala enkrat močnejši HW se bo podjetjem, ki vgrajujejo HW iz pradavnine slabo pisalo. Kaj bi potem vi raje kupili za enak denar, avto z boljšo ali slabšo opremo? Pa tudi pro avtomobilih se pričakuje uradna podpora programske opreme in ne samo servis potrošnega materiala. Tisti časi, ko si menjal samo potrošni materjal so mimo, danes ti nov matrjal ne pomaga če imaš v avtu SW z milijon hrošči
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sam imam raje zanesljiv telefon kot boljši HW. Pri 'večni' temi SGS II vs. vsi ostali, SGS II proti moji N8 pogrne kar se tiče zanesljivosti. Pa ima moj telefon četrtino MHz (ki zopet niso edino merilo). In če bi mi zdaj nekdo rekel, da mi menja N8 za SGS II, nebi vzel. Mogoče edino da bi ga prodal in si kupil novo N8 v trgovini
wink-1.gif

Je pa res da je to mnenje, ki sem si ga ustvaril skozi čas in s delom s obema telefonoma. Nekdo, ki bo kupoval telefon in se ne bo kaj preveč spoznal, pa bo seveda vzel tistega, ki bo imel boljše specifikacije. Tako kot tisto, ko ljudje kupijo fotoaparat s več mpix, pa čeprav to nikakor ni merilo kakovosti.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Saj pravim, vsak ima svoje zahteve. Jaz nisem kupil SGS 2 zaradi HW-ja ampak zato, ker se mi je ponudila ugodna možnost da se znebim iPhona 4 in mi ni žal, pa še nekaj časa bo mir s telefoni. V tem času, kar imam SGS 2 res nisem imel nobene težave z njim, morem potrkat po lesu, takoj ko sem ga dobil je šel gor zadnji SW in špila v nulo.

Vmes sem imel malo za hec še Nokio C7, symbian je zanesljiv tako kot je bilo vedno, uporabniška izkušnja pa žal malo šepa, ravno na račun HW-ja, govorim pa za C7. Z N8 nimam izkušenj. Vsakemu svoje
smile-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hvalabogu, da si s telefonom zadovoljen, če si ga zamenjal za iPhone 4 pa to tudi kar nekaj pove o o temi iphone 4 vs. sgs II. Kaj pa te je motilo pri iphonu?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Mah na iPhonu mi ni všeč sama zasnova sistema, za vsako malenkost itunes, pa za 2 maila sinhronizirat mi je porabu v enem dnevu tolk prenosa podatkov, kot mi SGS 2 v 4 dneh. Drugače je telefon sam po sebi zelo všečen, ampak ne maram biti omejen, na Androidu lahko delam kar mi paše
smile-1.gif

masevc

Guru
2. sep 2007
3.528
895
113
Ksz

A morate vse teme zasvinjati s temi kurcevimi iphoni in samsungi?

Tule je tema o nokii n9, orgazmirajte o iosu in androidu pa v drugih temah, ki jih imate kolikor hocete.