Nokia N9

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
gledam na firefoxu s flasplayerjem, prosim da poizkusiš ko boš imel priliko

posnetke predvaja vredu le LiveTV mu dela težave.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Če me naslednji teeden spomneš (v ponedeljek naprej), pa čas kdaj bo treba pogledat..Imaš zadnjo verzijo flasha gor?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Bom spomnil, giro di italia se začne 5.5.
Sem pa pogooglal in dejansko ne predvaja LiveTv. Bila je aplikacija SPB TV, ki je delala 1.1, sedaj po 1.2. verziji pa več ne dela.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
Probaj na RTV na MMC pogledat V živo, tudi ni slike, pod Priporočamo pa predvaja posnetek oddaje Tarča, pa tudi tukaj ne zmore osveževati slike sproti oz. včasih zmrzne, potem telefon obrneš gor pa se slika spet osveži.

Bolj bogi je telefon pri predvajanju videov

hush

Zelenc'
11. mar 2012
13
0
1
http://www.gsmarena.com/nokia_n9_rumored_to_get_pr13_updade_by_the_end_of_may-news-4176.php

hmm očitno je prodaja n9 zelo dobro stekla in so se odločili podpirat sistem še naprej
smile-1.gif

čeprav je samo govorica, upam da se tudi uresniči!

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Evo včeraj prvič overclockal N9-ko na 1357 MHz :D Vse je še veliko bolj tekoče in aplikacije se občutno hitreje odprejo pravtako odzivnost raznih FB-jev itd...

PS: johnny tudi meni ne dela...Baje konec maja pride PR1.3 in upam, da bodo popravili. Še en mesec.

Nazadnje urejeno:

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Nokia N9

629 € => 499 € (Prosta prodaja, Enotni paket, SOS paket)
349 € => 219 € (Ostali paketi)

Res je padla cena telefonu, me je kar zamikalo, napram androidnemu navalu!
cheer.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Evo, danes nabavil N9. Na prvi pogled mi izgleda čisto soliden telefon, razočaran sem predvsem nad zvočnikom, ki je za moje pojme res porazen - sem bral na reviewih, ampak si nisem mislil da je tako švoh :S

Zdaj bi pa prosil, če bi bil kdo od bolj izkušenih userjev pripravljen napisati par zadev:

1. Seznam koristnih aplikacij oz. must have aplikacij
2. Katera stran je recimo podobna XDA developers oz. katere strani so koristne?
3. Kje dobiti SLO tipkovnico in SLO swype?
4. S katero aplikacijo overclockati in na koliko se da OC, da je še stabilna?
5. Kateri browser instalirati? Firefox ali pustim original?
6. Je kdo probal, če deluje NLB Klik?
7. Se da usposobiti tisto LED spredaj da utripa pri zgrešenih klicih, SMSih itd? Nekje sem videl, da obstaja neka aplikacija, ampak večini ni delovala tako kot je treba...
8. Kje dobiti aplikacije - v Nokia Store ali obstaja še kaj podobnega?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
1.:
-TOGGLE PSM
-Cute tube (namesto youtube aplikacije)
-Scicalc
-Meecast (alternativa že inštaliranemu vremenu)
-quickbeer
-SDK connectivity
-terminal (to maš itak za downloadad, ko vklopiš developer mode v settings/security/developer mode in "Allow installations from non store sources" v settings/aplications/installations)
-Firefox (prej inštaliraj še adobe flash player, ki ga koristiš samo v firefoxu)
- INCEPTION!! to dobiš na talk.maemo.org
- Overclocking modules, to dobiš na talk.maemo.org
-Faster N9
-Fast FM
-Toshl
-shotmee
-Filebox (datotečni sistem)
-Easy Answer
-ProfileMAtic -ZELO KORISTNA STVAR
-N9 QuickTweak app
-MeeFastDial (hitri kontakti, kar uporabno)
-FlashLight
-Shortcuts (lahko spreminjaš 4 hitre ikonce, to so tiste ko malo privzdvigneš aplikacijo ali lockscreen, kjer 1. klici, 2. sporočila, 3.kamera, 4.internet
-Panorama

2.:
-Talk.maemo.org

3.:
-Mesinput
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=79492&highlight=slovenian
Na tem linku sta dva linka-kodi za slovenski jezik oz za katero tipkovnico hočeš (šuminke na dolgi pritisk na sičnike ali direktna tipka,..)

4.:
-Inception in overclocking kernel modules:
http://talk.maemo.org/showthread.php?t=83357&highlight=language
Meni in moji punci je stabilno na 1375MHz na 1375000 voltaže

5.:
-že napisal....inštaliraj Firefox skupaj z adobe flash playerjom

6.:
-Nimam pojma

7.:
-nekaj je bilo govora o tem, poglej malo na meego forum (ne maemo).

8.:
-Nokia store
-http://n9-apps.com/
-apps for meego (to boš moral aplikacijo inštalirati in preko telefona downloadad)

Glede zvočnika:
Fajn je da ne pokrivaš spodnji del, se boljše sliši. Dobro se sliši na slušalkah, ima tudi dolby podporo, kar drugi telefoni razen drugih modelov nokie nimajo (moraš to funkcijo v settings vključiti). Je pa pri slušalkah tako, da jaz sem drug model (beri slab) slušalk dobil pri simobilu, moja pri tušu pa boljši (isti model kot pri n8) in je neverjetna razlika v kvaliteti zvoka in glasnosti.

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Super, hvala za izčrpne odgovore.

Telefon je Simobil, bom malo probal slušalke, imam doma še ene Sennheise CX300 in Sony bluetooth HBH-DS980.

Za Klik bom pa tudi probal instalirati certifikat in se probam logirati.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pri meni je bilo kot dan in noč ko sem probal default n8 slušalke...aja pa FLAC podporo ima telefon, tak da:D

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Evo, tudi jaz danes prišel z Mobitela z novo N9, kaj naj rečem 219 EUR, se mi zdj res dobra kupčija.

Prvi vtisi telefona so neverjetni, sam OS - nekaj novega, predvsem kamera je zelo hitra in odzivna, browser je tekoč...

Sedaj pa odkrivati MeeGo dobrote
cheer.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Axi, pod 7 točko, kjer praviš, da rabiš aplikacijo, da ti utripa led dioda ob zgrešenih klicih, sms-ih....pa sej ti zaslon pokaže zgrešen klic oz. sms...

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Da na zsdlonu dr vidi, bi bilo pa dobrodošlo še nekaj utripajočega da je bolj opazno in vidiš tudi pod kotom ko glih ne gledaš direktno na zaslon.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
To je res, saj v bistvu kakšne blazne koristi ni. Bolj sem razmišljal da mi LED utripa in imam lahko izklopljeno to uro, verjetno je poraba baterije tudi manjša?