Nokia N9

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
JAz še ne bi probaval, dokler je še v alfa verziji, mogoče ko bo v beta verziji, če ne ko bo final.
Edino če si igrce res kdo želi igrati:D

hush

Zelenc'
11. mar 2012
13
0
1
Mene zanima, če imate ostali tudi težavo z zelo slabim sprejemom WIFI signala?? Tam kjer imajo drugi mobilniki lep WIFI sprejem, imam jaz zelo slab signal ali pa ga sploh nimam...

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
jaz ko sem bil v simobilu in sem telefon poskušal sem imel težave z wifijem drugače pa ne morem povedat ker (še) nimam telefona, deh

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
čeprav še vedno nimam n9 sem vedno bolj v dilemi če bi ga kupil, saj sem v živo testiral lumio 800 in je brskanje po spletu veliko preprostejše in bolj tekoče, prav tako vse ostalo, pri 800 me moti da ima majhen ekran zato bom vrjetno kupil lumio 900

hush

Zelenc'
11. mar 2012
13
0
1
kot uporabnik n9 ti svetujem, da kupiš lumio 800 ali počakaš na 900... nokia se je odločila in nebo več vlagala v meego os (popravki bi naj še prihajali), s tem je odgnala vse razvijalce programske opreme in zato je tudi ovi store za n9 kot ena velika puščava.
edina dobra zadeva na n9 je njena odprtost sistema v primerjavi z lumio, ki ima wp os.

jaz še bom počakal na wp8, ker wp7 trenutno še ne podpira rtsp protocola (mobilna tv), potem pa sigurno nabavim lumio ali kak drug windows phone telefon.

priznam, malo sem se zajebal pri nakupu N9 in obžalujem to odločitev

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Meni pa čisto nič žal:D
Zdaj so možni že overclocki na 1.3 in malo čez že:D
Nekaj se govori, da v roku meseca pride PR1.3... Sicer pa če se za Lumio odločiš vzami 900ko, če pa WP8 čakaš, pa počakaj da pride Nokia Prodigy in Nokia AC/DC kar naj bi bila paradna konja na WP platformi za Nokio.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
@hush - kaj pa ti manjka na N9, da bi potreboval bogat app store? Sam namreč tudi iščem naslednika N8 in mi je N9 zaradi večjega ekrana bolj všeč kot 800, pa tudi fotoaparat je malenkost boljši. Appov načeloma ne rabim.

Ali pa bom počakal na 808, kar pomeni čakanje nekje do jeseni, da cena pade iz začetnih 500-600€ (predvidevam).

imi

Pripravnik
30. sep 2011
264
5
18
N9 imam od novembra. Sam ne pogrešam nobene aplikacije, vse kar potrebujem sem našel in inštaliral. Res pa nisem ve vem kako zahteven uporabnik. Skratka s telefonom sem zadovoljen.

Nazadnje urejeno:

hush

Zelenc'
11. mar 2012
13
0
1
jonny77, dobro dela copy/paste na telefonu

SouthPark,
Kamera pri N9 tud ni nekaj posebnega v primerjavi z N8 in se samo lahko sprašuješ, kdaj bo Nokia izdala naslednji popravek....
Manjkajo mi predvsem slovenske lokalne aplikacije, ki jih imaš polno za android, ios in bodo kmalu prišle še za windows phone glede na to kako ga forsirajo. Potem mi majkajo aplikacije določenih internetnih strani, ki ti olajšajo brskanje informacij (recimo livescore.com)
Od glavnih pa seveda manjkajo Skype z VIDEO podporo (tukaj verjemi da ima Microsoft prste vmes), Shazam, uradni WhatsApp in še mnogo drugih...tukaj si lahko ogledaš listo:
http://www.developer.nokia.com/Community/Wiki/Apps_Missing

Naj še omenim, da me je GPS sledenje čisto razočaralo. V zaprtih prostorih potrebuje telefon tudi do 5 minut, da najde pozicijo...na lumiji 800 v parih sekundah...Slutim, da je nekaj narobe z Nokia Maps aplikacijo in lahko še enkrat več čakam v nedogled na popravek.

Po PR1,2 popravku sem verjel, da je Nokiji le mar za N9 in sem ga zato tudi šel kupit...potem pa čez nekaj dni po nakupu tak na forumih zvem, da so skrčli ekipo, ki se je ukvarjala z razvijanjem Meego za 75%, zaprli so bugtracker....v glavne žalostno vse skupaj

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik hush pravi:
jonny77, dobro dela copy/paste na telefonu

SouthPark,
Kamera pri N9 tud ni nekaj posebnega v primerjavi z N8 in se samo lahko sprašuješ, kdaj bo Nokia izdala naslednji popravek....
Manjkajo mi predvsem slovenske lokalne aplikacije, ki jih imaš polno za android, ios in bodo kmalu prišle še za windows phone glede na to kako ga forsirajo. Potem mi majkajo aplikacije določenih internetnih strani, ki ti olajšajo brskanje informacij (recimo livescore.com)
Od glavnih pa seveda manjkajo Skype z VIDEO podporo (tukaj verjemi da ima Microsoft prste vmes), Shazam, uradni WhatsApp in še mnogo drugih...tukaj si lahko ogledaš listo:
http://www.developer.nokia.com/Community/Wiki/Apps_Missing

Naj še omenim, da me je GPS sledenje čisto razočaralo. V zaprtih prostorih potrebuje telefon tudi do 5 minut, da najde pozicijo...na lumiji 800 v parih sekundah...Slutim, da je nekaj narobe z Nokia Maps aplikacijo in lahko še enkrat več čakam v nedogled na popravek.

Po PR1,2 popravku sem verjel, da je Nokiji le mar za N9 in sem ga zato tudi šel kupit...potem pa čez nekaj dni po nakupu tak na forumih zvem, da so skrčli ekipo, ki se je ukvarjala z razvijanjem Meego za 75%, zaprli so bugtracker....v glavne žalostno vse skupaj
Jaz teh problemov z mapsi nimam....Appov pa razen LPP-jevega ne pogrešam...
Kamere z N8 ne moreš primerjati v bistvu ga z nobenim telefonom na svetu ne moreš, ki je že zunaj (808 je samo v preorder in bo šele v kratkem na police prišel), poleg tega kar nekaj povprečnih digitalcev prekaša. Poglej kakšen je senzor v primerjavi z N9ko (je pa N9ka boljša od Lumie v fotografskem smislu).
Video klica pa še nikoli uporabljal in tudi nobenega ne poznam, ki bi ga. Sicer pa Gtalk dela z videoklicem.

Sem pa opazil, da ima kar nekaj ljudi po forumih probleme z določenimi stvarmi, drugi pa nimamo skoraj nobenih? hmmm mogoče software različice, material,...?

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.590
2.398
113
Pomurje
bruno, če imaš možnost probaj pogledat ta link če ti predvaja sliko.

če ne danes pa jurti ob istem času
smile-1.gif
jaz iamam samo zvok. Gledam prek FF in flasplayer je tudi nameščen.

Lp

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Danes sem prepozen, jutri grem pa v tujino, pa tam ne mislim probavati:D
Sicer pa ne gledati na default browserju ampak na firefoxu, ker je adobe flash player bil izdan samo za firefox.