Nokia N8

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ja no, sploh nam čakal... zdele N8, pol pa N9 k bo imel Meego gor, pa je to to...
smile-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
Ja no, sploh nam čakal... zdele N8, pol pa N9 k bo imel Meego gor, pa je to to...
smile-1.gif
[/quote

Če rabiš telefon z najboljšim fotoaparatom in HDMI out, potem je N8 čez mesec ali dva najboljša izbira. Pa zastonj navigacija tudi nekaj pomeni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj nokija ne uporablja capacitivnih zaslonov?
Ko občasno primem v roke N5800 od punce, kr mal žiučkan ratam, ker je treba vse full prtiskat.
Ok ko sem jo še jst imel je bla ql, zdej pa ko sem se navadu na desireja, mi je pa tist k en kinderjajček:)

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Te je zgleda čas povozil, že nokia x6 ima kapacitivnega.

on. Če bo telefon deloval hitro in stabilno, ter bo dovolj aplikacij, bi bil možen nakup, zakaj pa ne. Na nokii 5800, sem imel vse stvari, ki sem jih potreboval, (remote desktop, skype, navigacijo, wifi kamerooffice, adobe reader, torrent downloader, v glavnem sem našel vse aplikacije), razen ekran res ni bil biser. Ko sem imel 2 tedna galaxy s, pa sem tudi hitro našel vse te programe, ki jih potrebujem (le wifi kamera ni delovala), tako da je za mene s stališča programov, čist vseeno, katerega bi imel. Me je pa motilo pri galaxyu, da je imel čudno narejeno z ramom, saj sem moral telefon ugašati na 4 dni, ker je začel štekati kot sv.inja (pa nisem uporabljal task managerja)

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Zelo pohvalna ocena za N8:

The N8’s onboard browser is also quite a treat as well, featuring both pinch-to-zoom and, that all-important, Flash support. It is also extremely quick and, while Opera Mini was one of the first apps we installed, we only opened it about twice after using the Nokia N8’s stock browser – it literally left Opera in the dirt, both in terms of quality and speed.

All in all though, the Nokia N8’s touchscreen keyboard is absolutely brilliant. We really can’t praise it enough – and our device was a pre-production one as well!

Overall, this is an absolutely fantastic smartphone. It has everything you could possibly wish for in bucket loads – camera, tech, features, storage, UI, looks, etc – and is a fine first – and only!? – outing for the new and vastly improved Symbian^3 OS. In short, if you don’t want an iPhone 4, but want a device that can match it in practically every department, the Nokia N8 should be your first port of call.

http://www.knowyourmobile.com/nokia/nokian8/n8reviews/568394/nokia_n8_review.html

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
OK OK
smile-1.gif

Počakaj da pride telefon ven in da dobiš konkretne ocene. Reči da je Symbian ^3 isto kot prejšnja verzija je popolna neumnost. Gre za večji preskok kot ga je iOS kadarkoli naredil, večji kot med Android 1.6 na 2.1.Gre za praktično nov OS, ki po zmogljivostih (zahteve po HW, multitasking, varnost,)šiša tako iOS in Androida. Edina slabost bo morda v tem, da ne nadgradnje na ^4 čez eno leto, ker pa bodo aplikacije pisane v QT-ju bodo uporabne tako v ^3, ^4 in Meego OS.

Da malo obudim temo:

Govori se da se bo lahko ^3 nadgradil v ^4. Poleg tega je Nokia ravno objavila Mobilno TV. Izkoristili bodo USB on the Go (telefon se obnaša kot računalnik in nanj lahko priključitev zunanje diske, miške,... torej ni samo v vlogi flash diska) in z ustreznim dodatkom bo lahko spremljal DVB-H signal. Če upoštevam še možnost da se bo verjetno dalo sliko predvajati preko HDMI kabla na HDTV televizor je to res izredno.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Jest mislim da je ta Nokia zakon in da se z lahkoto primerja z iPhonom ali kakšnim Galaxyjem.
Upam da bo kmalu v prodaji pri nas, ker jo bom definitivno takoj vzel, samo da zasledim prvo prodajo.
cool-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Kaj to bo imelo kakšen vpliv na cene od X6?

Lani so imele tudi eno podobno ceno kot tale, sedaj so že 230€.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
sem jo testiral sedaj par dni...in sedaj mi je še bolj jasno, zakaj nokia izgublja tržni delež...N8 je kr nekaj..android me je razvadil
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
jbg, navada je železna srajca. Probal sem Android (v bistvu priredbo za N900 z imenom NITdrioid), pa ti povem, da mi sploh ni sedel. Trenutno se z NITdroidom še ne da klicati (da se, ni še glasa), deluje pa wifi in v povezavi s tem tudi nalaganje aplikaciji iz Android marketa. Pač, to da mi ne sede, še ne pomeni nič slabega, pač ima drugačno logiko od Maeamo in bi verjetno rabil malo več časa, da bi mi ratal bolj domač. Bom počakal, da še usposobijo klice, pa naredijo dober multiboot, potem si kupim eno super hitro spominsko 8/16GB, da si gor vržem par sistemov za se afnat.
grin1.gif

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
Citat:
Uporabnik fara pravi:
sem jo testiral sedaj par dni...in sedaj mi je še bolj jasno, zakaj nokia izgublja tržni delež...N8 je kr nekaj..android me je razvadil
smile-1.gif

a ti to resno? Če res, a lahko kaj več napišeš o N8 kako se ti je zdela

Nazadnje urejeno:

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
mene pri tej nokiji že zdaj moti tako malo rama in dokaj počasen cpu proti konkurenci. Pa saj to je top telefon od nokije, bi pa lahko dali več rama, da je delo enostavno, ne pa da non stop spremljaš ram in ubijaš programe, procese, da ti tekoče oz, hitro dela.

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Uporabnik laksikon pravi:
Citat:
Uporabnik fara pravi:
smile-1.gif

a ti to resno? Če res, a lahko kaj več napišeš o N8 kako se ti je zdela

da. Zastonj sem jo dobil na Nokia World-u (dogodek na katerem je 95% ljudi skrivalo svoje iPhone in Androide po žepih!:) )..

če začnem na zunanji strani telefona..design je stvar okusa..men recimo ne sede, da kamera na zadnjem delu dobesedno "štrli" nazven...ne da se odstranit batrije - ne mislim, da je to slabo. Lahko jo dobiš v različnih barvah - moja je temno siva - so pa še nekatere bolj žive. Slika na zaslonu je super - prav tako je zelo dobra kamera - slike so vrhunske - a zasedejo kar veliko in jih potem telefon s težavo naloži, ko greš v galerijo (počasno odpiranje!)..sami widgeti na zaslonu so recimo kul..ampak vse skupaj zgleda tako "basic" - Symbian v3 je sicer na tem telefonu kar hitrejši, ampak še vedno je Symbian. Všeč mi je recimo tudi ura na glavnem zaslonu, ki je vedno prižgana..tudi ko je ekran izklopljen...

Povejte kaj vas še zanima..

laksikon

Pripravnik
11. dec 2008
220
0
16
o hvala za odg.

a lahko narediš par sample-ov s kamerco in pripopaš linke na forum (recimo, če bi imel kar na avtomatiko, brez ročnih nastavitev)? Me res zanima, če je senzor tako dober kot oglašujejo. Tiste slike, ki jih oglašujejo je spet vprašanje pod kakšnimi pogoji so delali (idealna svetloba, izbira najboljših fotk itd.)

Rama je premalo? Kako je z ramom npr. ko imaš na sveže štartanega in po nekaj časa, ko si vmes vkapljal/izklapljal različne aplikacije in ti ostanejo procesi? Vsaj sedaj na symbianu je ponavadi tako, da moraš imeti kakšen program, da ubijaš različne procese, ki ostanejo od aplikacij in si nabiješ ram nazaj.
Pa na splošno nokia škrtari z ramom in ne moreš imeti par malce močnejših aplikacij v ozadju, ne da bi telefon štekal oz. ratal počasnejši.
Upam, da bo ta symbian v3 dober. bomo videli...no saj že kuhajo v4...

saj FW bodo sčasoma izpilili in bo verjetno telefon super

Nazadnje urejeno:

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
evo par slik:
14092010b.jpg

14092010001.jpg

14092010003.jpg

to so bile vse slike na avtomatiki..ena je zoomana..telefon je načeloma kr hiter..ampak samo pri slikah se zatika.