takole je. imel sem dolgo časa iOS. za moje pojme daleč najboljši mobilni OS. če ne bi imel prastare 3GS, bi ga verjetno še imel, žal pa 3GS ne zdrži več naporov ob poganjanju iOS6. a kaj, ko je iPhone 4S, čeprav je model, ki gre iz prodaje, še vedno tako drag (500€ na mojem paketu z vezavo). da o 5-ki ne govorim.
imam tudi Android tablico in sem se precej namatral, da sedaj dela tako kot mora, ampak okej, dela. ampak ima pa lepo lastnost, da ga lahko v nulo speronaliziraš, in ne potrebuješ nobenega rootanja ter nalaganja custom romov.
in imam Nokio Lumio 800. ja, manjka mi par stvari, ampak zadeva fenomenalno dela out of the box. z vsemi updati. z lahko jo primerjam z iOS-om, le s to razliko, da mi pač 3GS najnovejše različice ne poganja zadovoljivo dobro. za Lumio verjamem, da bo tudi WP7.8 gladko poganjala. ja, imel bi še vedno iOS, samo kaj, ko se začnejo cene iPhonov tudi z vezavo pri 500€ za moj paket. odločno preveč. ja, Lumia 920 bo verjetno podobne cene, ampak lahko si vzameš tudi 820, ali pa 620. kjer bo verjetno WP8 delal prav tako dobro in gladko, kot na Lumii 920. in tu za moje pojme pride do največjih razlik. že Android ene generacije na različnih modelih in napravah ne deluje, kot bi moral.
pač dela kot šus na top napravah (tipa Note, Galaxy SIII, HTC One X) ... na slabših se že malce zatika ... pri WP8 mislim, da tega ne bomo videli ...
in s tem, ko se baza uporabnikov veča, se veča tudi zanimanje razvijalcev za aplikacije ...
kar se pa aplikacij tiče - raje imam na voljo manj aplikacij, pa da te delajo (WP7/8, pogojno iOS) ne pa kot na androidu, kjer sem za določene zadeve probal po 5, 6 appov, pa je en izmed teh pogojno dobro delal ... kaj je potem point ne vem kolikih appov, če je pa večina navadna šara ...