Nokia Lumia 1020

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Kot kaze po danasnjih novicah, sta Samsung in Nokia ubrala vsak svojo pot kako pridobiti stranke.

Nokia bo imela najboljsi fotaparat.
Samsung bo imel najvec jedrni processor.

Zanimivo, kam so izginili skeptiki po objavi teh fotografij.

Ja nic. Lahko recem samo, da mi tole zgleda odlicno. Pricakoval sem precej, tole je mogoce se boljse. Upam, da se kmalu pojavi se kaj vec videov narejenih z njo. Rad bi slisal tudi koliko boljsi audio recording ima od konkurence.
Nekaj novejšega, še pred uradno prodajo v eni izmed at&t trgovin:
http://mynokiablog.com/2013/07/25/nokia-lumia-1020-vs-nokia-808-pureview-more-than-meets-the-eye/

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ljudi bi moralo bolj skrbet to, da Android ''potrebuje'' 4-jedrne procesorje, WP pa 2-jedrnike za enako tekoče delovanje
tongue-1.gif

Število aplikacij, iger? Ugodne cene? Kakšne so W8 cene aplikacij itd?

Ima W8 google play?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Nima google play, oz niti ne vem kaj je to, ampak če je kaj glede iger, imaš xbox portal.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Število aplikacij, iger? Praktično vse pomembne, meni recimo ne manjka nobena več, Je pa res, da še manjka kakšna uradna Pinterest, VLC, itd., ki pa po napovedih prihajajo v kratkem. Neuradne npr. Pinterest pa so tudi že.

Ugodne cene? Ne spomnim se koliko so bile na Androidu, ampak ni pretirano. Večina se da dobiti brezplačno!

Kakšne so W8 cene aplikacij itd?

Ima W8 google play? Google play je namenjen za Androide, WP ima svoj market.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Pomojem bi ena stvar zelo pripomogla k hitrejši popularnosti WP8..stvar ki je izstrelila iOS in potem tudi android => skrekane aplikacije.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ljudi bi moralo bolj skrbet to, da Android ''potrebuje'' 4-jedrne procesorje, WP pa 2-jedrnike za enako tekoče delovanje
tongue-1.gif

Število aplikacij, iger? Ugodne cene? Kakšne so W8 cene aplikacij itd?

Ima W8 google play?

Aplikacij je mislim da okoli 160.000, 180.000. Mogoce so ze blizje 200k. Kdo bi vedel. Na telefon jih ne morem spraviti vec kot 20, 30 brez da odstranim kaj kar je prislo z njim.
Cene so vecinoma - jih ni. Ce pa je, je navadno okoli 2e. Najdrazje mislim da so 6e.
Ima nekaj podobnega.

Za Androidom se najbolj zaostajaja pri antivirusnih programih
evil.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.927
1.626
113
Notranjska
Slike so mi glede na mojo 808 precej sumljive sploh v polni resoluciji (precej popačenja ob samem levem in desnem robu). UI se mi pa zdi fantastičen, mogoče celo zamenjam, ko cena malček pade in spedenajo fotke še s kako posodobitvijo.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Tudi te so kot kaze zaprle usta skeptikom. Oz. jih gledajo z odprtimi usti
smile-1.gif
. Ja mega. Upam, da bojo to razvijali se naprej.

Bojo morali spet kaksen slepi test narediti. Mirno lahko vkljucijo vanj tudi kompakte.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik slvn pravi: Ja ne vem zakaj bi sploh sli na 4 jedra. Mogoce zaradi predpriprave za nadgradnjo na nove windowse?
Zaradi zahtevnejših aplikacij kot je npr. Pro Cam? Zakaj so šli na 2GB rama, če dela WP odlično tudi z 1GB

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja res slike so dobre. Problem je samo, ker je gor napačen OS. 700€+ pa ne dam za približek foto aparata. Za tak denar dobim DSLR, če bi ga že rabil, ki dela nepremerljivo boljše slike.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Kar je seveda neprimerna primerjava
smile-1.gif
. Bos nosil DSLR ves cas s sabo? Jaz sem dal zanj vec tisocakov, pa se vedno naredim kako fotko s telefonom, ki ni niti blizu 1020. Ce bi imel 1020, bi jih se vec in se redkeje bi imel ob sebi DSLR.

Ampak ze to, da ob pogledu na telefon mislis na DSLR, je velik compliment za 1020
zmaga.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pro Cam bojo verjetno se zoptimizirali. Za ram drugace se zastopim da je potreba. Pri procesorjih ni neke hude potrebe. Verjamem, da enkrat v prihodnosti bo prisla. Mogoce z novim OSom.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ampak ze to, da ob pogledu na telefon mislis na DSLR, je velik compliment za 1020
zmaga.gif

V bistvu ni, ker v primerjavi z DSLR-jem nima za burek. Je pa že sam design telefona je zastavljen tako, da bi spominjal na fotoaparat. Sploh pa z camera grip ohišjem. To je telefon, ki bi rad bil kompakt. Sama kvaliteta slik pa ni toliko boljša. Vidnih je več detajlov, kar je logično, saj je slika downsamplana iz 41mpix in 5. Se pravi da ma že v osnovi skoraj 4-6x več informacij kot konkurenčne naprave. Slika pa ni toliko boljša.

Skratka gre za tipičen pristop če ne gre zlepa uporabi večje kladivo. Ko pa tako fotko resizaš na < kot 800x600 (facebook, instagram, twitter, ... ), pa v primrjavi z drugimi telefoni praktično ni več razlike. Za takšno uporabo je večina telefonov že zadovoljivo dobra. Za kaj več pa mu hitro zmanjka sape.

Če rabim kvalitetne slike, ne bom niti pomislil na telefon ali kompakt. Za point&shoot pa so telefoni že dolgo dovolj dobri.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In spet primerjas z DSLR
smile-1.gif

Ne vem kako je z ostalimi, ampak na FB se ze dolgo ne posilja vec fotk 800x600. No mogoce, ce imas kake iz telefona. Na mojem monitorju to deluje skoraj kot znamka, thumbnail. Ampak ti verjamem. Ce si slikal z nekim obicajnim telefonom, je to velikost, kjer se slabosti ne opazijo vec toliko.

Za kvalitetne fotografije seveda rabis DSLR. Ampak tega ne mores nositi ves cas s sabo. Ti povem iz lastnih izkusenj. Na potovanjih, med hribolazenjem in podobnim so tiste 2, 3 kile veckrat zelo napoto in vcasih tudi prevec na oceh. Jaz jih sicer velikokrat vseeno nosim sabo cel dan. Se pa zato veckrat ustavimo, da pocivam.
Drugace sta cisto neprimerljiva. Kot bi rekel kmetu, da se ti zdi neumno, da da 100k za traktor, ko pa dobi za ta denar porscheja, ki ga bo pripeljal okoli parcele 10x hitreje in se na avtocesto lahko gre z njim.

Slika se ti ne zdi 4x-6x boljsa od konkurence? Bomo pocakali se na vec vzporednih fotografij ampak meni se kar zdi. Tudi video je boljsi zaradi boljsega audio recordinga in opticne stabilizacije.

Kolikorat boljse je pa lahko oceni vsak sam:

1020s4.jpg

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa kaj vam ni jasno s temi dslrji?
rolleyes-1.gif

Nekdo je zgoraj že zelo lepo napisal. Jaz imam tudi več 10kg foto opreme doma in ja niti 2kg težega dslrja (z objektivom,da ne bo takoj skakanja da noben nima 2kg) ne vržem več tolikokrat na rame, ker za družinsko fotko mi je recimo 920tka že povsem zadovoljiva. In ne fotke, ne mečem na FB ampak gredo na vsake toliko časa v družinske albume. Niti pod razno pa ne pomislim na dodatnega digitalca, tega bo tamala zraven nosila, meni je pač prfektno, če mi za družinsko fotkanje na popoldanskem kratkem izletu nadomesti telefon in tale nova lumia je že popolnoma zadovoljiva. Že z 920 sem zadovoljen. In ko recimo že v soboto 10 ur fotkaš verjamite, da v nedeljo paše biti brez aparata v roki, telefon je pa vedno tam in če je sposoben tako dobrih fotk - odlično in fenomenalna prednost za nakup - zame osebno seveda. Nekaterim so pa ja fotke iz glaxy s1 že več kot predobre.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Se dobro, da je isti zoom... lol

Slike so hude, sem pa pričakoval malo več od bunke. hehe Rahlo jih bodo še dodelali s posodobitvami sistema.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
In kaj mislis, da ce se S4 pomanjsa, se bojo detajli kar pojavili? Bos kar naenkrat videl napis na tubi?
To ni CSI.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
zmaga.gif

V bistvu ni, ker v primerjavi z DSLR-jem nima za burek. Je pa že sam design telefona je zastavljen tako, da bi spominjal na fotoaparat. Sploh pa z camera grip ohišjem. To je telefon, ki bi rad bil kompakt. Sama kvaliteta slik pa ni toliko boljša. Vidnih je več detajlov, kar je logično, saj je slika downsamplana iz 41mpix in 5. Se pravi da ma že v osnovi skoraj 4-6x več informacij kot konkurenčne naprave. Slika pa ni toliko boljša.

Skratka gre za tipičen pristop če ne gre zlepa uporabi večje kladivo. Ko pa tako fotko resizaš na < kot 800x600 (facebook, instagram, twitter, ... ), pa v primrjavi z drugimi telefoni praktično ni več razlike. Za takšno uporabo je večina telefonov že zadovoljivo dobra. Za kaj več pa mu hitro zmanjka sape.

Če rabim kvalitetne slike, ne bom niti pomislil na telefon ali kompakt. Za point&shoot pa so telefoni že dolgo dovolj dobri.

Žal konkurenčni telefoni ala SGS4 hitro odpovedo, ko pride do malce slabših pogojev...

PORTAIT2LUMIA.jpg

PORTRAIT2GS4.jpg

PORTRAITFLASH2LUMIA.jpg

PORTRAITFLASH2GS4.jpg

L920 vs SGS4

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ja res slike so dobre. Problem je samo, ker je gor napačen OS. 700€+ pa ne dam za približek foto aparata. Za tak denar dobim DSLR, če bi ga že rabil, ki dela nepremerljivo boljše slike.

Kake bedarije. Ja koliko pa stanejo ostali telefoni, sg4 ali ajfon? Kot da bo 1020 dražja od konkurence, je pa neprimerno boljša.
Ne vem kaj je enim, da smatrajo 1020 kot fotoaparat in ga primerjajo s DSLR in podobne neumnosti? 1020 je telefon s odlično kamero, najboljšo kamero, kar trenutno premore svet TELEFONOV, madona.