Nokia Lumia 1020

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Kake bedarije. Ja koliko pa stanejo ostali telefoni, sg4 ali ajfon? Kot da bo 1020 dražja od konkurence, je pa neprimerno boljša.
Ne vem kaj je enim, da smatrajo 1020 kot fotoaparat in ga primerjajo s DSLR in podobne neumnosti? 1020 je telefon s odlično kamero, najboljšo kamero, kar trenutno premore svet TELEFONOV, madona.
zmaga.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Imam občutek, da pljuvače moti, da ni tak telefon naredil ''njihov'' priozvajalec (Apple ali Samsung).

Seveda me. Priznam
grin1.gif
Ker niti pod razno ne grem na WP samo zaradi fotoaparata.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Imam občutek, da pljuvače moti, da ni tak telefon naredil ''njihov'' priozvajalec (Apple ali Samsung).

Seveda me. Priznam
grin1.gif

Lahko torej v miru počakaš na iPhone 1020 ali S 1020 ter med tem nehaš pisat v ta forum.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:

Seveda me. Priznam
grin1.gif

Word. Vsaj dokler nebo nike running na voljo pa seveda še kaj dobrega, kar jim fali v samem OS.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:

Seveda me. Priznam
grin1.gif

Jaz pa sem šel na WP predvsem zaradi sistema, ki je najbolj user friendly in DELA! Šele potem zaradi odličnega fotoaparata (Lumia 920), ekrana ter kompaktnega in trpežnega ohišja.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:

Seveda me. Priznam
grin1.gif

Ja to pa zastopim. Ce pomislim, da bi Samsung izdal tak telefon, bi me res mocno mikal. Ampak ne vem, ce bi bilo dovolj, da bi se vrnil na Android. Ne vem. Me veseli, da je prislo na WP, ker je samo dodaten bonboncek
smile-1.gif
Me ne postavlja v dilemo.

Ampak se vseeno se potem ne poskusa spraviti telefona v slabo luc tako, da se ga primerja z DSLR. Ceprav je opazen tudi tu preskok. Pri 920 so se mnogi tolazili s tem, da kompakt je pa vseen se vedno boljsi, zdaj pa se tolazite, da dslr bo pa se vseeno boljsi.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik slvn pravi: Ja ne vem zakaj bi sploh sli na 4 jedra. Mogoce zaradi predpriprave za nadgradnjo na nove windowse?
Zaradi zahtevnejših aplikacij kot je npr. Pro Cam? Zakaj so šli na 2GB rama, če dela WP odlično tudi z 1GB

Zato, ker je to edino kar so strojno nadgradili razen kamere in ker so bili že prej težnje javnosti po tem. Ne vem če ima to veze s pro cam in če zasede tolk več rama.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-1020-review

Citat:

The Lumia 1020 with Windows Phone 8 is an outstanding contribution to the world of photography. It finally gives shutterbugs a reason to leave their point-n-shoot at home and lighten their load. With easy sharing of captured images, the ability to zoom-via-crop and the excellent image quality, the Lumia 1020 delivers on what it promises. Plus it's a really good phone.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Mene ena sama stvar muči pri nakupu tega telefona, kaj če bo Nokia prehitro izdala naslednika z tako dobro kamero:)

Mogoče bom pa uspel počakat do decembra, v najslabšem primeru bo takrat že cenejša:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.228
7.039
113
To sigurno bo, nekje konec leta bi naj prišla nova verzija WP ki bo podpiral 4 jedra in pa 1080 resolucijo, tako da nokija bo vsekakor nekaj novega naredila.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Oglaševalska logika mi pravi, da bo nova 10xx serija prišla ven šele spomladi, jeseni pride nova 9xx serija. Lahko pa da se motim
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Naslednjo leto bo pa verjetno prvi telefon s pelican kamero prišel, čez deset let pa kamera čisto iz grafena....Mogoče je najbolje, da to iz grafena počakaš :D
Če hočeš 1080p ali cenejšo 1020 kot sedaj, potem počakaj, če ti je vseeno kupi sedaj.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Za resolucijo in jedra mi ni nič mar. Nisem padel na te oglaševalske norije za resolucijami in jedri.

Me pa zelo zanima kak z manj bezli telefon, torej recimo ista velikost telefona z 5"+ ekranom. Razen bezlov in posledično večjega ekrana(ali manjše širine telefona) Lumia 1020 ne manjka prav nič.

Drgač pa ja, decembra najbrž pride 9xx, zato je vpašanje, če bodo 41MP senzorji doleteli tudi to serijo, ali bo 9xx serija flagshipov, 10xx pa serija flagshipov z dodatnimi izrastki na zadnji strani telefona:)

Nazadnje urejeno:

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Jaz bi pricakoval, da bo tako kot je sedaj. 9xx serija telefonov z opticno stabilizacijo in malim senzorjem. 10xx serija telefonov z opticno stabilizacijo in velikim senzorjem.

Letos po moje kake vecje nadgradnje 1020 ne bo. Mogoce ravno to, kar pisejo zgoraj - mocnejsi processor, bolj verjetno bojo posebne verzije ze posamezne ponudnike tako kot pri 920.

Ampak to je cisto moje osebno mnenje.

Za naslednje leto pa upam na 1020 z nastavljivo zaslonko
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Mogoče pa pride kak 10xx phalbet še letos...5+ inčev hi-end telefon bodo izdali samo na 1080p, torej ker naj bi GDR 3 to možnost resolucije odklepal, bi se znalo zgoditi ravno to ob koncu leta. Saj so že pricurjale neke slikce o velikih telefonih in govorice da se jih testira tudi z 41 mpx modulom.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mogoce, glede na to, da nokija pokriva ze skoraj vse okuse razen velikega telefona.
Meni bo to sicer nezanimivo
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Če bo manjši bezel kot je vidno na zadnjih slikcah, potem bi znal imeti podobno velikost kot 1020 in ne večjo (zaradi manjšega vezla). No ja, tako se meni zdi. to predpostavljam ob 5 inčev.
Če jih bo pa več, bi pa bezel znal biti manjši. Pri 6ki bi že imel mini tablico, kjer bi bilo fajn da bi še palčko dobil zraven.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Za naslednje leto pa upam na 1020 z nastavljivo zaslonko
smile-1.gif

..we offer manual control for exposure time – from one sixteen-thousandth of a second (1/16000s) up to four seconds.
Vir

al si mislil kaj drugega?