Nokia Lumia 1020

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Em slike še ne morem pokazati, ker preko SkyDrivea ne morete videti, ker ne vem zakaj ne ... očitno je tam objavljeno samo za privat ... oz ne znam s tem ... Sicer pa ... slike res dela hude. Kaj me zdaj najbolj jezi na tem telefonu ... ne najdem imenika in shranjena imena na kartici .. pa sms je tak čuden da te srat pa scat pritisne ... Nič se ne znajdem .. kot da bi dobil neki telefon s kitajskimi črkami ...
tongue-1.gif

hysterical-1.gif
Smejem se samo zato, ker sem se povsem enako počutil 2 dni nazaj, no za imenik moraš imeti račun na MS u, ta logika mi ni jasna ampak sicer stikov ne prikazuje, sicer si naredi račun MS z končnico hotmail ali outlook... potem to dela potem greš pod ljudi in navzdol po ekranu, danes sem ugotovil, da lahko celo kake ki jih več krat kličeš daš na začetni zaslon pritisneš na ime in držiš in te vpraša ......

Ma tale Win phone 8 tudi mene heca, ker še nikoli nisem delal z njim, meniji so pa prav butasti napram 4 leta starim symbian telefonom kar za zjokat, ne rečem, pa da nima nekih funkcij...........

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Samo še na to pazi, da je leča kamere čista
smile-1.gif

Jaz jo vedno pucam, ker je vedno takrat, ko je treba slikat mastna
grin1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Mene pa bolj zanima sama kvaliteta slike. To da je foto del boljši od drugih telefonov in tudi določenega dela kompaktov je jasno že zaradi samih fizičnih karakteristik foto dela in tega 1020-ka niti ne skriva, želi biti predvsem fotkič s telefonom in ne obratno.

Vprašanje pa je ali je foto del toliko superioren kot se trenutno bere ali gre pač za malo/nekaj boljši foto del od konkurence. In če se pokaže, da to ni to, bo kar velika količina potencialnih uporabnikov še vedno raje ostala na majhnem kompaktu poleg telefona, 1020-ka pa ne bo zgodba o uspehu, pa bi ji zelo privoščil.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Mene zanima predvsem to koliko je slabši (boljši?) od 808, ki je kraljica fotičev v telefonih pa tudi med kompakti ji malokateri pride blizu.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Meni je pa smešno to, da se je MS potrudil in napisal (v Slovenščini!) odlična navodila kako uporabljati WP pa ljudje to ignorirajo pa raje neumnosti po forumih sprašujejo...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
pa ja ... kar me moti pri tem prevodu v slovenščino je ... da ima slovenska tipkovnica æ in đ ... kje pa je č š in ž? Sem pa gledal, spremeniti pa se ne da tipkovnice. Škoda, da se tipkovnica ne da prilagoditi, tako kot na računalniko, ki lahko vsako tipko posebej določiš kje boš imel kero črko ipd. Tako kot sem v belgiji spremenil tipkovnico na angleščino ... potem pa sem ne pomislil, da so tudi tipke na tipkovnici pomešane ...
tongue-1.gif
Nekaj slik sem naredil ... Kaj pa vem ... slike brez fleša so bolj ... ni to to, se mi zdi? :p Bom jih objavil.

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Ti si res emptyhead..... oz. imaš prvič v rokah pametni telefon in zgleda da tudi touch screen.

držiš tipko z s c in se ti pokažejo naši šumniki.
Pa preberi si navodila na linkih, ki jih je nekdo višje zgoraj nalimal. WP8 sistem nebi mogel biti bolj trotl ziher...Sprašuješ in pišeš take neumnosti, da joj (npr. kje ima lumia IMENIK, oz. da ga NIMA) . 5 letni otrok je skapiral WP 8... ga boš pa ja ti tudi???

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Vem jaz to, ker je android isti drek ... Ali če že ima tipkovnica dve tipki s šumniki oz v hrvaščini æ in đ, zraven tega je slovenska tipkovnica ... zakaj je đ in æ zunaj, za one pa moreš stiskavati c s in z? Brez skrbi ... moj zadnji telefon je bila nokia n8 ... zdaj je več ni, ker si jo je neki satan "sposodil" za nedoločen cajt ... Tablice pa tako v večini laufajo na androida
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
ne vem zakaj ste eni tako nestrpni, včasih je bilo tako, da je večina, ki si je kupila tehnični izdelek takoj začela prcati po izdelku, če pa kaj ni šlo ali si kaj zamočil, si šel brat navodila. Forumi pa so povzročili to, da tudi ko nekaj ne gre, ne greš brat navodil, ampak se sprašuje po forumih :) Za nekatere znalce so kakšna vprašanja banalna, za druge pa niti ne in si lahko pomagajo z odgovori s foruma. tisti, ki vas to moti, premagajte svoj EGO in pejte naprej ....

Kar pa se tiče pripopanih fotk - vsa čast za pogum @Emptyhead. Jaz sem videl dovolj in se ne bom več vmešaval v tej temi. 1020-ka le ni tako superiorna kot bi rada bila, vendar ne se sekirat, kupil si odličen telefon, pa še najboljši fotkič med telefoni ima ;-)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tudi jaz sem precej razočaran nad slikami. Kitara s flashom je edino bolje flashana, kar pa je logično, če ima xenon flash. Ampak takšno sliko mi je tudi N8 naredila.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
ja, treba poudariti, da so vse slike bile slikane ali s flashom ali pa v temi ... pri dnevni svetlobi še nisem nič slikal.
wink-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
To si potem slikal s default programom za slikanje in ne s nokia pro cam?

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Mene pa bolj zanima sama kvaliteta slike. To da je foto del boljši od drugih telefonov in tudi določenega dela kompaktov je jasno že zaradi samih fizičnih karakteristik foto dela in tega 1020-ka niti ne skriva, želi biti predvsem fotkič s telefonom in ne obratno.

Vprašanje pa je ali je foto del toliko superioren kot se trenutno bere ali gre pač za malo/nekaj boljši foto del od konkurence. In če se pokaže, da to ni to, bo kar velika količina potencialnih uporabnikov še vedno raje ostala na majhnem kompaktu poleg telefona, 1020-ka pa ne bo zgodba o uspehu, pa bi ji zelo privoščil.

Velikost senzorja je 80% tega, koliko je dober fotoaparat. In Lumia 1020 ima senzor z površino še enkrat večjo od vse kompaktnih fotoaparatov, ki so na mimovrste do 400€. To je vse kar rabiš vedit, link do tega kaki so kompaktni fotoaparati, ki so slabši od 1020:
http://www.mimovrste.com/katalog/1493/kompaktni

Lahko delajo ne vem kakšno magijo, ampak z pol manjšo površino senzorja(55 vs 30 kvadratnih mm oziroma oznaka 1/1.5" vs 1/2.3") ne morejo imeti bolj kvalitetniih fotk. Lahko pa imajo večji zoom recimo.

Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Mene zanima predvsem to koliko je slabši (boljši?) od 808, ki je kraljica fotičev v telefonih pa tudi med kompakti ji malokateri pride blizu.

808 ima 25% večjo površino senzorja, ampak L1020 ima BSI tehnologijo(kot tudi vsi bolši kompaktni fotiči ter mobiteli dandanes, torej ni nobena izjema), ki naj bi do 40% bolšo zaznavanje svetlobe imel senzor. Glede na to, da je to marketing in je številka najbrž nižja lahko predpostavimo, da sta senzorja od 808 in 1020 bolj ali manj enaka, optika pa tudi, torej bolj ali manj enaka kvaliteta.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Naj me kdo popravi, če se motim, ker nisem ravno neki fotograf - velik senzor še ne pomeni a priori dobrih slik, kajti potrebuješ tudi velike leče, da tak senzor v popolnosti izkoristiš ?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prej bi lahko rekel, da so boljše manjše. Leča mora biti čim tanjša, da odvzame čim manj svetlobe.

Najpomembnejši faktor pa je seveda kvaliteta izdelave leče.