Nokia Lumia 1020

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
@matofill
Če ne znaš uporabljati funkcij telefona, še ne pomeni da ne dela, da ni možno in da tega nima...
smile-1.gif

Pa pojdimo po vrsti:
cool-1.gif

Kontakte med starim in novim telefonom sinhroniziraš s prednaloženo aplikacijo Prenos podatkov. Simpl ko pasulj.

Kako nima imenika?
smile-1.gif
ne razumem.... Bolj preglednega od tega imaš težko... Sicer pa si za lažje hitro klicanje namesti RapDialer. Super aplikacija. (Zgodovino klicev imaš sicer še vedno na privzeti telefonski aplikaciji)

To si pogruntal, da lahko slajdaš levo/desno v večini aplikacij?
smile-1.gif
tako prideš do dodatnih funkcionalnosti.

Seveda pa je na začetku potrebnega nekaj privajanja, saj si prišel iz Symbiana in je seveda to čisto drug "pametni" svet
nahrung002.gif

p.s.: Glede sledljivosti telefona pa tudi če si vse izklopil te lahko kontrolirajo, saj si v svetu big brotherja. Na žalost je tako pri čisto vseh novih telefonih Android, iPhone, WP, ...
Jaz sem pustil vse vklopljeno in to, da pošiljam enkrat tedensko Nokii in Microsoftu podatke o uporabi telefona. Pa naj bo to pametno ali ne, tako sem se odločil, saj nimam kaj skrivat, lahko pa pripomorem h kakšnim izboljšavam...

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Na mojem telefonu je aplikacija Prenos podatkov bila že predinstalirana, tako da je povsem možno, da je tudi na matofillovem. V tem primeru Microsoft računa ne potrebuje, ampak je pa res, da bo potem telefon bolj fotoaparat s par telefonskimi funkcijami, kot pa kaj drugega.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Sem vpisal sedaj račun, enega novega vpisal na outlook.com, začuda da je bil z mojim imenom in priimkom, kar prost , no ja aplikacija Prenos podatkov res pomaga, potem se seveda totalno zatakne BT na N97 in serje serje serje, kao se ne morem povezati sistemska napaka, potem ko sem mu jo odobril za bilo kdaj v bodoče, brez vprašanj na samodejno je nekako zalaufalo ................

No tudi ta aplikacija je bedna, ker bi se lahko povezala preko wifija ali česa tretjega, ne pa samo BT.

Ma ne razumem nokie, naredijo lepo aplikacijo Suite in Nokia Suite in potem nove telefone zradirajo iz nje ??? Nora Nokia ali pa želja USA, da ima res popoln nadzor nad nami.

Zdi se mi, da se prav trudijo ljudem komplicirati življenje, pa sem napreden uporabnik, kako bo en pod povprečen to naredil........

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Zdi se mi, da se prav trudijo ljudem komplicirati življenje, pa sem napreden uporabnik, kako bo en pod povprečen to naredil........

Zato, ker te sisteme izdelujejo ljudje, ki v tem živijo in jim je vse logično (še posebej, če vse skupaj sam razvijaš). V vlogo povprečno (kaj šele podpovprečno) veščega uporabnika pa se ne znajo postavit.

Mobilni telefoni bi morali biti narejeni tako, da bi imel par najosnovnejših funkcij, če bi hotel vklopit vse, pa bi to naredil v nastavitvah. Starejše je prav groza menjat telefon (pa ne tiste nad 70 ampak že nad 40), ker bo vse popolnoma drugače kot pri prejšnjem.

Samo poglej fotografiranje, miljon nekih funkcij. Naj bo samo gumb ''slikaj'', bližnjica do galerije in to je to. Brez nekih filtrov, osvetlitev, kvalitete in nevemkakega sranja. Naj si vsak sam to vklopi, če želi (na koncu pa itak nihče niti ne uporablja).

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
@southpark
se strinjam s tabo. Dejansko se tvojim besedam izmed vseh operacijskih sistemov najbolj pribliza Windows Phone. In ravno zaradi tega razloga sem tudi kupil Lumio, minimalisticno, jasno, enostavno.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa dobro no, pišuka tema je o specifičnem telefonu 1020, a že 5 strani se nabija o tem kako se kontakte uvozi pa o symbianu in ne vem čim še vse.

Res bi bilo fino, če bi se držali topica, o kontaktih in podobnih pizdarijah na WP pa je splošna tema o WP če se ne motim.

Skratka že kakšen ponosni lastnik 1020?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Da se vrnemo nazaj na temo, kopiram iz drugega foruma uporabnika, ki je Lumio 1020 že nabavil pri Mobitelu:
prve izkušnje
Citat:
Slike so super, še posebej mi je všeč zoomiranje na posnetih fotkah, kjer se ohranjajo detajli, ter dober depth of field. Skratka, fotografije so tako dobre, da je odpadla potreba po zelo dobrem Canon-u G11, ki ga zato prodajam.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Preberi ta navodila o uporabi sistema, je vse lepo razloženo:
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8/start/get-started-with-windows-phone-8
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8

Citat:
Uporabnik matofill pravi:
No danes sem pognal zadevo, moti pa me, da bi MS rad preko GSM-a sledil mojemu telefonu, ??? zakaj že, ??? skratka ob zagonu nove Lumnie 1020 sem se počutil skoraj, kot kriminalec, ki ga predčasno spustijo iz zapora v zameno mu pa na gleženj dodajo ovratnico.

Sam sicer nimam kaj skrivati, vendar cenim svojo zasebnost, zato ne bom dopustil, da bi ameriške agencije preko MS lahko meni sledile, kot jih je volja, saj sistem so si dobro zamislili, podturijo ti svoj mail MS ov, ali Gmailov in ja ko na vse pristaneš, te lahko kadar koli kontrolirajo.... ZAKAJ ŽE ??? Uradno zaradi boljše uporabniške izkušnje ??? Kaki neumni izgovori ...., bodo še časi prišli, ko bomo cenili neumne telefone !

MS ti hoče slediti, da lahko uporabljaš funkcijo "Find my phone" (Poiščite izgubljeni telefon) :
http://www.windowsphone.com/sl-si/how-to/wp8/basics/find-a-lost-phone

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
aja, zdaj pa grem po njo ... da jo stestiram pa vam povem ... oz jo grem kar kupit za 550eur, da bo potem naročnina tak mala, da se niti ne bo splačalo razpravljati o njej :D

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Naj ti dobro služi ! Zdaj pa hitro slike popat, tiste neobdelane, da vidimo rezultate iz real life-a.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Em slike še ne morem pokazati, ker preko SkyDrivea ne morete videti, ker ne vem zakaj ne ... očitno je tam objavljeno samo za privat ... oz ne znam s tem ... Sicer pa ... slike res dela hude. Kaj me zdaj najbolj jezi na tem telefonu ... ne najdem imenika in shranjena imena na kartici .. pa sms je tak čuden da te srat pa scat pritisne ... Nič se ne znajdem .. kot da bi dobil neki telefon s kitajskimi črkami ...
tongue-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Mal se boš mogu navadit in bo! Nekaj časa sem imel WP, sedaj Androida in osebno se mi ne zdi, da bi bile prav velike razlike, pač malo drugače prideš do istega cilja (dopade se mi krilatica: isto sranje, drugo pakovanje :).

Ti prehodi iz enega na drugi OS me spominjajo na prejšnjo firmo, dobili smo nov informacijski program in za več kot 80% sodelavcev je bila to največja nočna mora. Izjave kot: "to je full zanič/manj logičen je od prejšnjega/etc" so bile samo rezultat stresa na prehod na nekaj novega. Čez pol leta si poslušal: "ta sistem je full boljši/res je enostaven/etc", pa čeprav je bil v resnici slabši kot predhodni in firma je šla po enem letu nazaj na prvotni sistem .....

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Em slike še ne morem pokazati, ker preko SkyDrivea ne morete videti, ker ne vem zakaj ne ... očitno je tam objavljeno samo za privat ... oz ne znam s tem ... Sicer pa ... slike res dela hude. Kaj me zdaj najbolj jezi na tem telefonu ... ne najdem imenika in shranjena imena na kartici .. pa sms je tak čuden da te srat pa scat pritisne ... Nič se ne znajdem .. kot da bi dobil neki telefon s kitajskimi črkami ...
tongue-1.gif
Imenik imaš pod imenom "ljudje"
Obvezna aplikacija za hitre klice RapDialer. Zgodovina klicev je na privzeti app.
Shranjena imena na sim kartici si preneseš na telefon pod LJUDJE > TRI PIKICE > NASTAVITVE > UVOZI STIKE S KARTICE SIM.
Iz prejšnjega telefona pa kopiraš imenik preko aplikacije Prenos podatkov.

Se boš navadil, boš videl WP je simpl ko pasulj
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.231
7.039
113
Ampak pazi! Če boš dal link od skydrive, se bo videlo tvoje podatke...tako da boljše da to daješ le takim, ki jih poznaš. Za drugo pa pač potegneš dol original in nekam naložiš, recimo shrani.si

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Moj nasvet, par dni počak, da mine nakupna mrzlica, se umiriš in navadiš telefona, potem pa naredi nekaj slik zunaj in znotraj pa da vidimo.

Samo ena slika ne more biti merilo, vendar tvoja "izvirna slika" mene ne prepriča.