Nokia imenik

marinko

Zelenc'
14. mar 2009
19
0
1
Pozdravljeni, imam Nokio e63 in imam problem, da mi pri nekaterih stikih, ko me kličejo, ne pokaže imen, kljub temu da jih imam shranjene. Pokaže samo številko ko me kliče. Vem, da je ponavadi problem pri podvojenih stikih, vendar sem vse stike iz SIm kartice zbrisal, tako da jih imam samo na telefonu.

Se komu kaj sanja zakaj mi ne pokaže imena in priimka ko me kliče?

Hvala!

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
To se dogaja če pri številkah, kjer je različna samo omrežna številka. Npr. 031 123-123 in 041 123- 123, 051 123-123. Če imaš sharaneni dve taki številki ti nekateri telefoni ne izpišejo imena.

marinko

Zelenc'
14. mar 2009
19
0
1
Verjetno je res to krivo, ker mi pri teh dveh številkah ne pokaže imena, razlikujeta se pa samo pri omrežni številki. Pa se ne da to nekak zrihtat? Ker je malce nadležno? Pa še obe številki me dosti kličeta. Kaj pa če bi mel eno telefonsko na sim-u, drugo pa na telefonu?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik marinko pravi:
Verjetno je res to krivo, ker mi pri teh dveh številkah ne pokaže imena, razlikujeta se pa samo pri omrežni številki. Pa se ne da to nekak zrihtat? Ker je malce nadležno? Pa še obe številki me dosti kličeta. Kaj pa če bi mel eno telefonsko na sim-u, drugo pa na telefonu?

Eno daj +386 xx xxx xxx, drugo pa 0xx xxx xxx, mogoče bo delovalo.

Nazadnje urejeno:

marinko

Zelenc'
14. mar 2009
19
0
1
Samo čudno, da imajo telefoni tako napako. Zdaj sem probal tako da sem dal eno telefonsko na sim kartico, drugo pa na pomnilnik telefona. Zdaj bom pa videl, če bo kaj bolje.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne ne bo, to sem jaz probal. Štos je v tem, da "bere" številke od zadaj in je zmeden, če je 6 številk enakih.

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne ne bo, to sem jaz probal. Štos je v tem, da "bere" številke od zadaj in je zmeden, če je 6 številk enakih.

Ni zmeden... problem je v tem, da preverja LE zadnjih 6 cifer... ti čisto nič ne koristi karkoli delati.
Je pa to že stari problem... še od časov reglje
wink-1.gif

marinko

Zelenc'
14. mar 2009
19
0
1
Kdo bi si mislil, da se ob taki tehnologiji in vlaganju v mobilno telefonijo, lahko še kaj takega dogaja.

marinko

Zelenc'
14. mar 2009
19
0
1
Sem probal in dal eno telefonsko na sim kartico, drugo pa na telefon in mi je pokazalo ime klicatelja. Zdaj ne vem če samo začasno pokaže ali bo vedno tako. Zaenkrat deluje.

lp