Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Kje poiskat novi firmwere za E52?
Zadnji je iz novembra 2009.
Citat:
Uporabnik Junij pravi:
Tudi moja E52 je crknila. Po treh dneh uporabe se je 2x sama od sebe ugasnila in se je ni dalo prižgati 2-3 ure, ko je crknila 3jič je crknila za vedno. Kupil sem jo pred 5 dnevi in naj bi bila po besedah prodajalca že iz nove dobave.
Morda kdo ve, kako ločiti E52 iz "stare" in "kao nove" dobave?
Citat:
Uporabnik plexix pravi:
KSZ:
Ali je mogoče prekopirati imenik Nokia E51 -> Nokia E52 tako, da prenese tudi skupine, prav tako pa tudi nastavitve za ton zvonenja?
Hvala in Lp,
Citat:
Sicer pa je ni starejša od 8 dni zadevo reklamiraj s strani stvarne napake in zahtevaj novega sicer odvisno od prodajalca če ti bo takoj zamenjal dejstvo pa je da ti po zakonu pripada nov aparat ali vračio kupnine in storno aneksa enako velja za ostale operaterje.
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:
Trgovec te ne more zafrkavati, ker ni pristojen za ugotavljanje upravičenosti iz naslova stvarne napake. Zato se aparat pošlje zastopniku oz. pooblaščenem servisu na ugotavljanje. Če kdo zafrkava je to servis.
Citat:
Uporabnik Junij pravi:
Citat:
Sicer pa je ni starejša od 8 dni zadevo reklamiraj s strani stvarne napake in zahtevaj novega sicer odvisno od prodajalca če ti bo takoj zamenjal dejstvo pa je da ti po zakonu pripada nov aparat ali vračio kupnine in storno aneksa enako velja za ostale operaterje.
Bi bilo lepo, pa na žalost ni tako. Pri uveljavljanju stvarne napake ni 8 dnevni rok od nakupa nikjer naveden. Velja pa, da mora potrošnik obvestiti prodajalca v 2 mesecih od nastanka stvarne napake, nato pa mora prodajalec potrošnika v 8 dneh obvestiti o svoji odločitvi (menjava, vračilo, servis). Glej:
http://www.ti.gov.si/si/pogosta_vprasanja/vsa_vprasanja/vprasanje_00150/
Skratka, če te želi trgovec zafrkavati - ti ne bo priznal stvarne napake in bo poslal zadevo na servis, kjet te spet lahko 45 dni zajfrkavajo, šele nato lahko zahtevaš vračilo oz. menjavo.
Zgoraj opisano ne velja za prodajo po pošti oz. internetu (tam je 14 dnevni rok za vračilo).
Mobitelova uradna politika je, da menjajo le v 24 urah od nakupa (kar je malo težko izvedljivo, če ti aparat crkne po treh dneh). Potem pa si prepuščen na milost in nemilost trgovca - ali bo priznal stvarno napako ali ne.
Skratka aparat sem vrnil prodajalcu, sedaj moram počakat 8 dni, da vidim, kako se bodo odločili.
Citat:
Uporabnik pikovit pravi:
Živjo.Jaz imam tudi eno vprašanje.Meni pa na novemu E52 ne dela GPS.Ali je že kdo imel podobno težavo?Hvala.