Nokia android phones

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Kot kaže ne bo posebnih težav z android aplikacijami na Nokii X.
Če prav razumem pomeni "Submit .apk to Nokia Store", da bodo programerji lahko svoje .apk datoteke naložil v Nokia store? Torej bo uporabnik vse aplikacije dobil v Nokiini trgovini, takoj ko bodo programerji to naložili, kar pa bo seveda v interesu?

flowchart.jpg
Google ima na voljo Google Play Service okrog 1 leta.

Torej v 1 letu so aplikacije v 25% prešle na Google Play Service.

PS: Pred 3 meseci je bil AdMob (reklame iz Google AdSense) zunaj Google Play Services, sedaj je znotraj. Zadnje leto Google množično ukinja standalone APIje (ki jih je možno uporabljati na vseh Android napravah) in jih daje v Google Play Service. Številka 25% se bo samo povečevala.

Tudi Google Analytic je še vedno standalone API, vendar bo kmalu premaknjen na Google Play Services.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Torej dela Nokia svoje API-je:

The Nokia X platform is built on Android Open Source Project v4.1.2. and has custom APIs for in-app payments, HERE Maps, and Nokia Notifications. It seems Nokia has done its homework in regards to today's app distribution.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Tri vrstice in en class za callback evente. https://github.com/salendron/BestLocationProvider-Android Pa nisi odvisen od ene zaprtokodne knjižnice, na katero se ne moreš zanašat, da je povsod na voljo.
Kodo je potrebno vključiti znotraj aplikacije (in jo je potrebno posodabljati), pri Google Play Services je izven aplikacije in se sama posodablja. Uradna knjižnica je vedno najboljša.

Kaj je pa alternativa Google Maps in AdMob (in kasneje še Google Analytics?

Si pripravljen delati 3 Android aplikacije z isto vsebino in različnimi APIji? Jaz sem nekaj časa imel 2 tipa aplikacije od iste aplikacije. Za Androide do 4.0 in za Androide 4.0. Popizdiš, ko drugi aplikaciji dodajaš nove funkcionalnosti, ki si jih implementiral v prvi.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Torej dela Nokia svoje API-je:

The Nokia X platform is built on Android Open Source Project v4.1.2. and has custom APIs for in-app payments, HERE Maps, and Nokia Notifications. It seems Nokia has done its homework in regards to today's app distribution.

Kaj to pomeni, da dobimo Here maps na android?
cheer.gif

Malo predelano, samo vseeno
evil.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Si pripravljen delati 3 Android aplikacije z isto vsebino in različnimi APIji? Jaz sem nekaj časa imel 2 tipa aplikacije od iste aplikacije. Za Androide do 4.0 in za Androide 4.0. Popizdiš.

Eno je verzija androida, drugo so pa third party knjižnice. Tudi Google Play Service API ima metodo, ki vrne true ali false glede na to ali je play service nameščen ali ne. Potem je pa samo stvar preproste if funkcije. Če je na voljo jo uporabiš, če ni pač uporabiš kaj drugega. Ne rabiš za to delat različnih aplikacij. Jaz delam aplikacije, ki imajo single codebase za iOS, androida, WP, Tizen, ... Ne pa da bi bil problem narediti aplikacijo, ki bi delala na dveh nijansah androida.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

cheer.gif

Ne se preveč veselit. Na iOS je to največji podn od aplikacije od vseh Maps aplikacij. Ki pa mislim, da so praktično vse, ki obstajajo.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Si pripravljen delati 3 Android aplikacije z isto vsebino in različnimi APIji? Jaz sem nekaj časa imel 2 tipa aplikacije od iste aplikacije. Za Androide do 4.0 in za Androide 4.0. Popizdiš.

Eno je verzija androida, drugo so pa third party knjižnice. Tudi Google Play Service API ima metodo, ki vrne true ali false glede na to ali je play service nameščen ali ne. Potem je pa samo stvar preproste if funkcije. Če je na voljo jo uporabiš, če ni pač uporabiš kaj drugega. Ne rabiš za to delat različnih aplikacij. Jaz delam aplikacije, ki imajo single codebase za iOS, androida, WP, Tizen, ... Ne pa da bi bil problem narediti aplikacijo, ki bi delala na dveh nijansah androida.
Povej en dober razlog zakaj implementirati nekaj za 1% Androidov?

Jaz implementiram najnovejše zadeve, ko pridejo ven iz Androida (Googla), ki jih v Amazon in Nokiinem APIju še 2 leti ne bo oziroma nikoli.

Osnovne aplikacije se da narediti brez Googlovih storitev, vendar Googlove storitve dodaja ravno dodano vrednost aplikaciji. Fork Androidi (Nokia, Amazon) zame niso Androidi, ampak drug OS: drugačen GUI, drugačni APIji za dodatne storitve.

Če imaš aplikacijo za igre ali tako, ki le prenaša podatke prek webservisov dela na vsakem Androidu. Tudi to nisem zanikal, da se ne da narediti aplikacijo za več tipov Androida. Vendar zadeva se zelo zaplete oziroma še se bo: v prihodnosti bo šlo na Google Play Service veliko novih funkcij, ki bo dodalo dodano vrednost aplikacijam (namesto novih funkcij v Androidu jih bodo izdajali v Google knjižnici).

Google se je odločil pred letom, da bodo Fork Androidom naredili konec (oziroma precej otežili zadevo) s prenosom funkcij iz Androida na Google Play Services. Precej je zadevo otežil Amazonu. Glede Androida se zadeve občutno spreminjajo v zadnjem letu. Google se na vse načine trudi, da če kdo bo uporabljal Android brez Googla bo moral sprogramirati vse od začetka.

Najlažje bo narediti 1 aplikacijo za Google Android in eno Lite verzijo za Fork Android ter ostale platforme, ki podpirajo .apk (Nokia, Amazon, Tizen, Firefox, Windows Phone - Microsoft razmišlja o podpori za .apk datoteke, ...)

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

cheer.gif

Ne se preveč veselit. Na iOS je to največji podn od aplikacije od vseh Maps aplikacij. Ki pa mislim, da so praktično vse, ki obstajajo.

Se je tudi na androidu že dolgo, samo se mi zdi da so samo zemljevidi. Brez vodenja oz. niso offline.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Nova launcher očitno dela brez problemov gor . http://blog.gsmarena.com/nokia...medium=facebook
Google je z Androidom 4.4 naredil, da je mogoče brez težav zamenjati launcher (Pač v glavnem, da se na Samsungu brez težav zamenja TouchWiz).

Pač Google dela Android v tej smeri, da se bo brez težav iz proizvajalčevih aplikacij/GUIja namestile Google default aplikacije/GUi

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Kaj točno misliš s to izjavo? Ker launcher si lahko brez problema menjal že pred Kitkatom. Tudi Googlov launcher je na voljo za vse 4.1+ naprave.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Kateri deli launcherja pa? Ker brandanega UIja se mislim da v celoti še vedno ne moreš rešiti. Še vedno ti ostane status bar (in notifications), pa settings app menda tudi.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ne vem točno. Na telefonih Androidih 4.1 in 4.2 je bil Google Play Laucher zelo okrnjen.

Na Cyanogenu mi Google Now Launcher 4.3 ni delal prozorno, na 4.4 dela tako kot mora.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.868
694
113
Prozoren ni ker je komaj od 4.4 možnost transparentnega status bara in spodnjih gumbov. Drugih razlik pa med 4.3 in 4.4 ne bi smelo biti. Kolikor sem takrat pregledal spremembe/novosti na Kitkatu, ni bilo nič konkretnega omenjenega v zvezi z launcherji.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ja na 4.3 je bila že taka namestitev launcherja. Sedaj se spomnil glede na članke. Imel sem prej še CM 4.2 na Google Now Launcherju.

Na Androidu 4.5 verjetno lahko pričakujemo še več vsebin, ki se spreminjajo z launcherjem.

Pa tudi malo sumim, da bo Google omogočil uporabnikom fork Androidov namestitev Google Play trgovine z Google Now Launcherjem na njihov telefon. Tak filing imam.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Pa tudi obratno: na ostale androide se že da namestiti nokia X store, kar bo sigurno zanimivo zaradi here maps, če bodo na voljo.