Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Si pripravljen delati 3 Android aplikacije z isto vsebino in različnimi APIji? Jaz sem nekaj časa imel 2 tipa aplikacije od iste aplikacije. Za Androide do 4.0 in za Androide 4.0. Popizdiš.
Eno je verzija androida, drugo so pa third party knjižnice. Tudi Google Play Service API ima metodo, ki vrne true ali false glede na to ali je play service nameščen ali ne. Potem je pa samo stvar preproste if funkcije. Če je na voljo jo uporabiš, če ni pač uporabiš kaj drugega. Ne rabiš za to delat različnih aplikacij. Jaz delam aplikacije, ki imajo single codebase za iOS, androida, WP, Tizen, ... Ne pa da bi bil problem narediti aplikacijo, ki bi delala na dveh nijansah androida.
Povej en dober razlog zakaj implementirati nekaj za 1% Androidov?
Jaz implementiram najnovejše zadeve, ko pridejo ven iz Androida (Googla), ki jih v Amazon in Nokiinem APIju še 2 leti ne bo oziroma nikoli.
Osnovne aplikacije se da narediti brez Googlovih storitev, vendar Googlove storitve dodaja ravno dodano vrednost aplikaciji. Fork Androidi (Nokia, Amazon) zame niso Androidi, ampak drug OS: drugačen GUI, drugačni APIji za dodatne storitve.
Če imaš aplikacijo za igre ali tako, ki le prenaša podatke prek webservisov dela na vsakem Androidu. Tudi to nisem zanikal, da se ne da narediti aplikacijo za več tipov Androida. Vendar zadeva se zelo zaplete oziroma še se bo: v prihodnosti bo šlo na Google Play Service veliko novih funkcij, ki bo dodalo dodano vrednost aplikacijam (namesto novih funkcij v Androidu jih bodo izdajali v Google knjižnici).
Google se je odločil pred letom, da bodo Fork Androidom naredili konec (oziroma precej otežili zadevo) s prenosom funkcij iz Androida na Google Play Services. Precej je zadevo otežil Amazonu. Glede Androida se zadeve občutno spreminjajo v zadnjem letu. Google se na vse načine trudi, da če kdo bo uporabljal Android brez Googla bo moral sprogramirati vse od začetka.
Najlažje bo narediti 1 aplikacijo za Google Android in eno Lite verzijo za Fork Android ter ostale platforme, ki podpirajo .apk (Nokia, Amazon, Tizen, Firefox, Windows Phone - Microsoft razmišlja o podpori za .apk datoteke, ...)