Nokia 5800 XpressMusic (touchscreen)

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Po nadgradnji na 50. so se mi (logično) naložile še nekatere aplikacije( ovi store, ovi imenik Sinh.ovi).
Še prej je na telefonu bilo nekaj stvari katere ne potrebujem (npr. igri bounce in RT gr)
Ali obstaja kakšen način da se te zadeve odstranijo

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Osebno te težave še nisem zasledil, tudi po tujih forumih, še nisem slišal za to napako.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ne da se mi brati cele teme, samo kar sem zasledil je 5800 polizdelek ter x6 je samo njen dodelan naslednik?
confused-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Itak da ni presežek, pa tudi cena ni presežek, vseeno pa daleč od tega da bi bila polizdelek. Kaj pa ne dela?

V več kot letu jaz osebno s telefonom nisem imel nobenih težav. Še ohišje, ki deluje od začetka kot najslabši del telefona, ne spusti niti enega črička iz sebe.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Tudi sam v enem letu nisem opazil težav, razen kaveljc za palčko se zlomi, a se to zrihta z malo selotejpa. Je pa dokaj trpežen, mi je že večkrat padel na tla, in nima poškodb, razen praske na ekranu, ki pa sem jo sam naredil, ko sem se preseraval in sem s ključom od avta gor potegnil. G p a nimam v nobenem etuiju. Na nokii x6 pa ne boš dobil nič izboljšave v SW in HW smislu, temveč le v obliki, spominu in drugačnemu zaslonu. No pa višji ceni. Se opravičujem, pozabil sem pripisat še fotoaparat 5mpix.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
na zadnja dva .. cena tud ni toooolk ugodna, da bi mu odpustili gluposti
wink-1.gif
jaz ga mam že nevem .. od začetka kak je prišo ven
je od mobitela, tak da je skoz posodobljen na zadnjo različico.

zdaj se itak ne spomnim vseh ampak recimo nekaj tak iz glave kaj meni dela skozi vse nadgradnje, da problem ostaja

zjutraj grem srat z telefonom, hočem posurfat mi najde domače omrežje ampak je dostopna točka kao neznana, lahko probam 10x osvežit pa včasih postane potem znana, včasih tudi ne, je potreben hard reset.

isto se mi dogaja kje zunaj, kjer vem, da sem si že shrano dostopno točko pa je spet neznana? morem vedno povsod gesla vpisovat , probleme ma tudi takrat, če ma več dostopnih točk isto ime in jim samo številke zadaj dodaja.

včasih mi ostane telefon skonektan na domače omrežje, pridem v eno gostilno hočem na net, pa je telefon še vedno kao na domačem omrežju .. negre prekinit negre nič, baterija ven reši zadevo
wink-1.gif

zgodi se, da mi občasno po koncu klica zmrzne ekran, telefon dela normalno ampak moreš vseeno baterijo ven

čisto posebna zgodba je z default browserjem, včasih se obesi, občasno pa med brskanjem kr skensla vse in te vrže ven ? wtf kr nekaj ..

jaz tega telefona še enkrat nebi kupoval
tongue-1.gif

je pa res, da je skozi nadgradnje postal malo boljši sploh glede scrolanja in pa zdaj po novem se med brskanjem avtomatsko da v celozaslonski način.
telefon je robusten tu ni kaj, ohišje je presenetljivo kakovostno glede na predvidevanja, glede na to da jaz kr abjuzam telefon, laufam z njim, na peciklu ga mam gor .. itd.

telefon je kul, ampak uporabniška izkušnja pa je sux
grin1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
@tomi

Te napake sem tudi sam imel včasih, a jih nimam več, mislim da od verzije 30 naprej. Je pa res, da včasih crashne browser, če je stran prevelika. (posledica le 128mb rama, ki pa jih ima nokia x6 enako). Tako da sedaj mi nikoli ne ostane več povezano, pa tudi vse točke so znane, ko jih za take določim. Tudi sam ga v teh časih ne bi več priporočal, a pred enim letom je bil to najboljši nakup za 150€ z naročnino.
Ima pa nokia x6 enaki software, zato velikih razlik napram nokiii 5800 ne bo.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Kot je napisal predhodnik, take napake sem imel tudi jaz, ampak že od nekaj nadgradenj nazaj nič več, razen kreširanja browserja, itak mi je Opera bolj simpatična.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
@tomi: uf, tu pa ti verjamem da ti živce pije, da bi meni to delal bi že zdavnaj bil na bolhi
smile-1.gif
ravno predvčerašnjim mi je sicer iz facebooka ven metalo in se je celi browser ugašal, je pa laufal ok s drugimi stranmi, ok to pa je tudi edina napaka ki se je spomnim da bi se mi zgodila. Vprašanje pa če so napake odvisne od nadgradenj, jaz imam fw v30, višje ga ne morem posodobiti, pa nimam teh težav, pa tudi s v20 ko je bil kupljen ni bilo težav.

Moti me da je na soncu zaslon dokaj slabo berljiv, je kaj bolje če mu pojačam osvetlitev zaslona? Zdaj imam nekje na polovici.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
meni se še kr dogaja in me živcira
grin1.gif

Sam sem pred kratkim presedlal z 5800 na e72 ravno zaradi zanesljivosti. Po enem mesecu moram rečt, da je bila to ena boljših odločitev. Nima touchscreena je pa zato qwerty:) Edini dve stvari, ki sta bili pri 5800 boljši, sta srfanje in zvočniki.
Ampak to odtehta trajanje baterije, fotoaparat,...

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Pozdravljeni!
Naloženo imam opero mobile 10 beta. Ali mogoče kdo ve, če se da kje v telefonu nastavit , da pri pisanju odpre default tipkovnico, ker operina mi ne sede najbolj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Odpreš opero, greš pod setting, izbereš advanced setting in nato pri opera keyboard izbereš never.

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Hvala ti, sam v advanced setings nimam nikjer nastavitev keyboard.

Sem že našel, v advanced settings daš inline editing na off.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
evo mene spet preseneča telefon, prej hočem na net, telefon začne utripat neke sive črte letijo čez ekran, telefon se kao resetira datum 1.1.2010 13:00

WTF
bonk.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
se mi je isto zgodilo, ko sem dal neko .ogg datoteko predvajat. Ja nič, glavno da ni nič hujšega.

B81

22. jul 2007
37.602
10.898
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
evo mene spet preseneča telefon, prej hočem na net, telefon začne utripat neke sive črte letijo čez ekran, telefon se kao resetira datum 1.1.2010 13:00

WTF
bonk.gif

In kako si rešil? Sodelavcu se ugaša, sploh ne gre prižgat, lučke svetijo, ostalo ne dela....pa jaz sem mu ga prodal (takrat je delalo vse, kot tudi zdaj pol leta)