Noč Modrijanov

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ja.. to so vse njihovi komadi. Na spletu je tudi posnetek, ko igrajo Tino Turner. Sicer poje neka punca, ampak fantje jo pa kr dobro spremljajo.... tako da.... kapo dol (bi reku Katanc)
Oni so bili prvo rock bend, vsaj ta glavna dva, pol so pa prestavili na narodno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Pa vsak dan ne morejo imeti koncertov, ker vsaj lani so po mojih info bili še kar v službi in niso profi ekipa. Pa še kaj drugega najdejo vmes (snemanja oddaj....)

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Kot prvo, tvoj nick je zelo na mestu, kar dokazuješ iz posta v post. Samo izredno, res izredno omejen um, lahko razmišlja tako ozko.

Da pojasnim.
Ne poslušam Kraftverk, niti domače muzike. Sem bolj v ekstremnih zvrsteh metala in zadnje čase v progresivi (posurfaj Porcupine tree). A me to ne ustavlja, da se ne bi zavedal pomembnosti Kraftverk, pa tudi Avsenika in Slaka.
Tvoji Modrijani niso čisto nič drugega kot en navaden klon slednjih dveh. Naredilo niso ničesar novega, samo vzeli so kar sta Lojze in Slavko utemeljila in popeljala v svet, ter to kot kaže plasirajo na oder s precej energije. To je vse. Na nikogar ne bodo vplivali, nobene revolucije ne bodo začeli, ko jih ne bo več, se jih bo spomnil samo še kdo, ki bo svojemu vnuku pripovedoval, kako so žurali ko so bili mladi.

Kraftverk! Ne vem sicer kako se je tole znašlo v tej temi ampak, dejansko govorimo o eni najvplivnejših zasedb v današnji muziki. Tega ne moreš zanikat, pa če se ti zdijo še tako monotoni. VSE kar slišiš elektronskega v današnji glasbi izvira iz njih, tudi štanca beat, ki ga najbrž izdatno uporabljajo kakšni tvoji idoli. Preberi rockijev link.
Norčevanje iz pionirjev dokazuje samo ekstremno omenjenost in prazno glavo.

Zakaj se sploh trudim?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
It's the most played instrumental tune ever[where? ] and the second most played in general.
Napisano tule:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Na_Golici

Če pa je še kje napisano, pa bom iskal ko ne bom na gsm.
Sicer pa si napisal da spoštuješ ex muzikante. Lepo.
A lahko še napišeš kdo od aktualnih bi se lahko znašel med njimi?(po spoštovanju, ne po tem da bodo ex, ker to bodo vsi).

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
a komentarja zravn si pa spregledu (where, dubious). A to ciljas na govejo muzko, al na splosno?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
sej to je normalno (v Sloveniji). Večina društev oz. prirediteljev v današnjih časih ne more vedeti, če bodo prireditev v tekočem letu izpeljali. Če pa kter naroči tako drag ansambel za tri leta naprej, je pa neumen!!! Da je pa tolko neumnih za tri leta, pa ne verjamem.
Sem enkrat Avsenike poklical, pa smo zakoj našli termin za cca 1 mesec vnaprej. (pa za razliko od Modrijanov , veliko igrajo v tujini)
Pa da ne bo kdo mislil, da jih kritizram. Sploh ne, vsaka čast fantom, da so se lahko sploh tolko prodali.

Mi smo jih najeli, pa so nam tri mesece pred veselico odpovedali (najdi ti v tem času en dober kvaliteten ansambel) No vrnili so 2x aro, kar mi je sicer všeč ampak nekako jih povabili ne bomo več.
.
Katere ste poklicali ?? Modrijane ??
Jaz mislim, da se tri mesece prej kr da dobiti še kakšen boljši ansambel. Samo kaj je zdaj pomeni boljši?!?! Modrijani so samo eni.... za dobro izvajanje narodnjakov je veliko dobrih ansamblov... sam potem so pa tukaj še druge stvari. Če so na odru in zgledajo kot da so za kazen gor, dolgočasni, nezanimivi.... samo igrajo, te veselice ne naredijo dobre. Tudi če delajo klovne iz sebe (razne Micke pa Janezi ) se ne obnese več... pripovedovanje starih vicev se ne obnese več...itd. treba kar znati navezati stik z publiko... in takšnih pa ni veliko.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
...zdej mi pa pokaži kako drugo narodnozabavno skupino, od katere lahko pričakuješ tolk množičen obisk ljudi in prometa, kolikor od modrijanov...
Kjerkoli igrajo Modrijani, imajo zmerej (!) premalo miz za sedet
smile-1.gif

Če ne drugega... Pokaži mi kak koncert, kjer so ble karte tolk hitr razprodane
evil.gif

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ansambel Saša Avsenika smo naročili. Potem smo dobili Sredenšek Sexet. In smo bili oboji zadovoljni in Sredenšek (ker so imeli ogromno publiko in mi ker so bili poceni
smile-1.gif
)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ksz

Kot so meni razlozili (pa ne modrijani osebno) imajo dejansko rezervacije za vec let vnaprej. Do tega naj bi prislo tako, da so z nekaj drustvi podlisali pogodbe za vec let vnaprej za precej ugodno ceno (ko se niti niso bili tako uveljavljeni). In tako je prislo do tega bookinga za vec let vnaprej. Baje.
V to razlago ne verjami. Ne verjamem, da so z društvi podpisovali pogodbe, ko so bili neuveljavljeni. Le zakaj bi društva to delala. Ker vedeti niso mogli, da se bodo tako uveljavili. Kot sem še napisal.... sigurno imajo kakšen špil rezerviran za tri leta vnaprej... ne pa prodano celo leto. Predvsem je temu tako, zaradi organizatorjev, ki ne morejo in nima smisla planirati veselic za tri leta vnaprej. Pa tudi vprašanje je, kako dolgo lahko ta popularnost drži.

Alijen , so verjetno dobili boljšo ponudbo kje. Škoda, ker jim niste dali veliko are.
grims-1.gif
(šala) Ali so bili pa v tujini pred vami in po vami.... pa so še na vaš termin dobili kaj gor... in to je to. Glavno pa da ste bili zadovoljni z zamenjavo.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
mogoče ker so si kaka drušva hotela zagotoviti poceni muziko ko jo bodo rabli. recimo za kake tradicionalne veselice. ne rečem da je res tako ampak obstaja možnost...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
...zdej mi pa pokaži kako drugo narodnozabavno skupino, od katere lahko pričakuješ tolk množičen obisk ljudi in prometa, kolikor od modrijanov...
Kjerkoli igrajo Modrijani, imajo zmerej (!) premalo miz za sedet
smile-1.gif

Če ne drugega... Pokaži mi kak koncert, kjer so ble karte tolk hitr razprodane
evil.gif

Na Gade tut mladina precej hod
wink-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Nekateri neuveljavljeni in neznani ansambli imajo ali pa so imeli strategijo, da gredo tudi zastonj igrat, samo da igrajo. Da se za njih izve. Ko se dobi svoj krog poznanstev, publike.... in če je še kvaliteta.... se pa že lahko kaj računa.... in tako počasi do cene "modrijanov".
Napaka nekaterih takšnih muskontarjev je, da takoj "upalijo dobro ceno", ker dobro igrajo in ker imajo nove frajtonarce...itd. Neumnost.
Cilj vsakega organizatorja je, imeti veliko ljudi in s tem zaslužka. In to jim zagotovi samo ansambel. Povabit Modrijane, imeti pa prostor za 100 ljudi je spet neumnost. Verjemite pa da zasedenost ansamblov ni takšna, kot se govori. Res pa je tudi, da je najbolj zasedeno poletje. Pa še to ni tolko veselic, porok...itd... kot je ansamblov...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Oh, hodi že, hodi. Ko špilajo na dolenjskem v mojmu kraju, je zmeri polno..
Ampak, če bi se za veselice prodajale karte... Bi se zmeri pri Modrijanih prvo razprodale
tongue-1.gif

Drugače so pa tud Gadi februarja pri ns nardil ornk žurko
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Oh, hodi že, hodi. Ko špilajo na dolenjskem v mojmu kraju, je zmeri polno..
Ampak, če bi se za veselice prodajale karte... Bi se zmeri pri Modrijanih prvo razprodale
tongue-1.gif

Drugače so pa tud Gadi februarja pri ns nardil ornk žurko
smile-1.gif

Jaz vidim fenomen Modrijanov in kart bolj v tem, da se je začel tisto: a ti greš? Pa grem... potem pa še da se kart ni dalo eno leto več dobit, pa so začel takoj kupovat. Sedaj pa imaš tu še preprodajalce in preračunljivce, pa smo tam kjer smo...

Sam koncert pa se mi zdi da je bil zadnja leta slabši kot pred "masovko".

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Jaz pa vidim fenomen tega koncerta samo v tem, da so na enem mestu vsi ali večina ansamblov, ki kaj veljajo v SLO. Tako so se včasih delali festivali....... tokrat delajo takšen festival Modrijani pod svojim okriljem, kjer so glavni oni. So se pač znašli. In prav je tako.
Videti oz polušati Modrijane ne rabiš kupit vstopnice in iti na koncert, ampak greš na najbližjo veselico, kjer igrajo. To, da prodajo vse karte v 3-4 minutah ne verjamem. Zakaj?? Zato, ker je z nakupom (printanje, plačevanje.... ) že dela vsaj minuto ali dve. Kart je pa prodanih... kolko??? Razen če se šteje prodana karta s tem, če rečejo... 1000 jih prodajo na tem prodajnem mestu.. 1000 drugem...itd. Sam te katre še niso pri gostu koncerta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Najbrž je bil dovolj klik na določeno mesto in je bila zadeva prodana. Na pumpi najbrž podobno, vendar tam si najbrž dobil takoj vsaj račun v roke.