Noč Modrijanov

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18

Bi rad videl, kako v živo znajo igrati ti vaši kraftverki pa ostali električarji ... aja, ne morejo, oni rabijo računalnik in ostale komponente priklopljene na štrom.

Pa ta je tudi lepa ... samo nekateri še vedno poznajo samo Avsenika in Slaka, pa nobene njune pesmi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Smo jih imeli okoli 2007 leta na neki gasilski ”prireditvi”. Pa ni bila veselica, je bila zadeva v dvorani. Takrat še niso imeli takega imena, pa lahko rečem da se niso zajebavali. Zadevo so vzeli resno, takrat za majhen denar.
Muzkontar na kontrabasu je imel dobro oguljene prste. Toliko o playbacku.
Bil sem v zaodrju in smo po prireditvi kakšno rekli in pojedli.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
romzi in kaj je problem z mlaji? zarad takih "novodobnežev" se ta lepa tradicija ukinja. škoda.
Nič ni narobe. Takle mamo
smile-1.gif

Moj pokojni ded (letnik 1913) je povedal, da v mladosti niso poznali mlajev, vsaj ne za tak namen, kot se postavljajo danes (za vsak drek
rolleyes-1.gif
)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja no kaj? saj sem rekel da opeva ženske zrelih let. in očitno je to pozornosti željnim všeč ko jim to poje en "mladenič"

Rad utrgal bi te nežno,
ti roža moja vročih sanj.
Za ljubezen s tabo bežno
srce gori mi noč in dan.

Ja, ja. Mladenič bi ga rad (bežno!!!!) namočil pri starejši gospe.
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Ker imam ravno 10 min časa .. !
evil.gif

Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Ni moj problem, če je tebi všeč to sranje, iz narodne pa se norčuješ. Moreš vedeti, da ko so naši ansambli (Slak, Avsenik, štirje kovači, in še in še) začeli igrati, se po sloveniji ni nič drugo vrtelo kot samo jugo in nekaj ameriških hitov, oni so res začeli igrati to glasbo, ampak ne moremo živeti v tistih časih, ko so vsi ljudje bolj kot ne še poslušali samo narodne, ker drugih bolj pametnih muzik ni bilo.
Ni bilo ker ti misliš da ni bilo. Zagovedan folk je pač poslušal to kar je slišal na veselicah ker na kmetih še radia niso imeli. Če ti naštejem Jureta Robežnika, Jožeta Privška, Grega Strnišo, Mojmirja Sepeta verjetno še slišal nisi za njih. No pa recimo Marjana Deržaj, Majda Sepe ipd.? Komadi tipa Naš mali avto, Poletna noč, Zemlja pleše, Orion ... verjetno po kvaliteti nekako 10x autobahna od avsenikov, ampak pač ni to glasba za v hlev in (j)irharce, samo za izvedbo se rabi cel orkester.

Citat:
Sicer pa ne poslušam samo narodnih, ampak še domačo zabavno glasbo iz kakšnih 90-ih, rock, pa tudi bolj kot ne pop iz 80ih in 90ih
Zanimivo da poslušaš pop 80h in 90h, dejansko je to pop ki je tak kot je zaradi tebi nepoznanih Krafwerkov. Brez kraftwerkov bi bil pop danes drugačen.

Citat:
Sicer zelo rad poslušam današnje Green Daye, ker tisti, kot so bili pred American Idiotom, mi niso bili ravno všeč. Zdaj majo boljše komade. Aja, še to ... ne moreš primerjati tuje drekače z domačimi izvajalci.
Seveda Elvis Jackson so 10 stopenj nižje, po logaritmični lestvici!

Citat:
Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?
Težko najdeš kakšnega slabšega oz. so ti našteli že vsaj 10 slovenskih avtorjev ki so metal/elektronika in ki so svetovno znanega slovesa. Umek in Laibach so posamezno nastopili skupno pred toliko poslušalci kot se jih na Modrijanih ne more zbrati pa če igrajo 50 let in vsakič jih pride poslušat pol slovenije. Sicer pa koliko narodnozabavnih bendov poznaš ki so recimo ploščo izdali pri tujih založbah za tuje trge (razen avsenika)?

Recimo poleg Slaka ki ga osebno štejem za "kvalitetno" narodnozabavno glasbo imaš še Beneške fante. To je kvaliteta ki nikoli ne bo pozabljena, modrijani pač bodo ali pa ne odvisno kako bodo delali dalje. Atomikharmonik so bili 5 let tudi hit na glasbeni sceni, danes jih najdeš kje?
tongue-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
v bistvu ne rabijo računalnikov...
jaz jih poznam po tej pesmici, ker drugih brez tablet ne morem poslušat
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Seveda Elvis Jackson so 10 stopenj nižje, po logaritmični lestvici!
kaj je narobe z elviš džekson? fajn igrajo in tudi v tujini so kar znani. očitno niso slaba kvaliteta.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Če govorimo o Modrijanih... če so komu všeč, pa naj jih posluša. A ni enostavno? Komur niso, jih ne. In če nekdo da 70 evrov za njihovo karto... se mu že zdi vredno. Nekomu pa, recimo.... Stonesi ne bi bili všeč, pa so precej dražje karte. In svetlobna leta pred njimi. Ampak to je le moje mnenje. Povsem druga vrsta glasbe, ne moremo primerjati.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
kaj imajo veze Beatli, Hendrix, Depeche Mode z Modrijani
13.gif

Čisto nič. My point exactly
evil.gif

Drgač je tko: posluši kar ti paše. Važno, da je tebi všeč (tudi ko si trezen
evil.gif
). In to iskreno mislim in tudi prakticiram (live & let die).
Če pa to deliš z drugimi (npr.: na forumu), pa pričakuj, da je tvoja resnica (npr.: o uspešnosti Modrijanov) lahko za nekoga zelo boleča. Tako zelo, da ti bo to celo napisal ter utemeljil
hysterical-1.gif

Tipičen problem naše družbe, da ne smeš povedati, da je nekaj grdo, če "vsi" pravijo, da je lepo. Ne smeš to, ne smeš ono, pol se ga pa treba nažgat, da na Modrijanih "plešeš" dubstep
evil.gif
Nič jaz ne postavljam mej. Rad bi ti samo pojasnil, da če tebi nekaj ni všeč, še ne pomeni da nekomu drugemu ne sme biti všeč. In kaj je grdo in kaj ni grodo ne določaš ti!! (tak si napisal sam). Ja, tipičen primer naše družbe je ta primer, ko ti, ki ne poslušaš nekaj, vtrajno pišeš po forumu, da je to "sranje". OK. Tvoje mnenje in pravica, da ti tega ne poslušaš. Ampak ni treba nekumu nabijat v glavo tvoje mnenje. Ne vem, zakaj je za tebe boleče, če so fantje uspešni???? To sem ti že prej napisal. In če bi prebral vse, bi videl, da sem že napisal, da mi skupina o kateri je govora v živo niti ni tako všeč. Ampak so pa še vseeno zelo uspešni in dobri. In kaj??? Vsaka čast fantom. In marsikatera druga skupina, ki je zelo uspešna ali pa posameznik... če ga jaz ne poslušam ali pa da celo še nisem slišal za njega, ne pomeni, da dela "slabo musko".... ampak ima pač svoj krog poslušalcev..... nažganih al pa treznih

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Smo jih imeli okoli 2007 leta na neki gasilski ”prireditvi”. Pa ni bila veselica, je bila zadeva v dvorani. Takrat še niso imeli takega imena, pa lahko rečem da se niso zajebavali. Zadevo so vzeli resno, takrat za majhen denar.
Muzkontar na kontrabasu je imel dobro oguljene prste. Toliko o playbacku.
Bil sem v zaodrju in smo po prireditvi kakšno rekli in pojedli.
Spili pa najbrž niste nič?
grin1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Ja nič, a to se ne sme napisat, da so glasbene ničle? Kako jim gre poslovno, me, kot konzumenta glasbe, sploh ne zanima in cela tema o tem, kako hitro razprodaš koncert, kjer so mize in stoli, sploh nima nič za opraviti s tem, da so zanič glasbeniki. Bolj s tem, da imajo nezahtevno publiko in se tega zavedajo. Podobne zadeve so počeli Atomiki, podobno počnejo Mambiæi in še kateri (špilajo pred naklanim folkom 24/7)
smile-1.gif

Za svet glasbe (in ne veseljačenja) pa je zaskrbljujoče to, da takšna muzika lahko postane pop (popularna glasba). Podobno, kot je to na balkanu (v medijih in javnem prostoru), kjer je turbina (z vsemi izvedenkami in obvezno primesjo turško-grško-arabskih elementov) postala popularna glasba.
To je enostavna muska, za enostavnega
evil.gif

Mene bolj zanima, kdo je zmožen napisati tako globoko poezijo in jo nalepiti na tistih par akordov, da se potem vse skupaj ujema
evil.gif

DEKLE S ČRNIMI OČMI, ENAKE TEBI NI.
GORE GORELO BO SRCE ZA TE SAMO

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Glasba je širok pojem. Kot politika. Vsak si je po svoje razlaga. Uspešnost določijo poslušalci ne pa glasbenik!!! Če si še tako dober in te nobeden ne posluša, je bolj slaba tolažba o kvaliteti neke glasbe. To je eno. Narodna glasba, ki je zaigrana s diatonično harmoniko oz. frajtonarco je res v večini v treh durih. Boljši dodajo še kaj več. Na klavirski harmoniki je že bolj komplicirano. Je lahko vsega več. Samo za dober komad ni pogoj, da je sestavljen iz 34 akordov in od tega kup molov,sus, 7, 6, ...itd. Zraven spada še dinamika,spevnost, melodičnost, ritmika, tudi besedilo.... še kaj?! In če čim več stvari zadaneš oz nekomu uspejo... je to to. Če poslušaš klasiko... tam se skozi glasbo govori zgodba. Etno.... vse na ritmu, ki je najbolj glasen še prepotiho.
Še nekaj o glasbenikih.... pravi srbski trobentač, je s prve zadel nek slovenski narodni komad. Vsaka mu čast.... ampak več od dura in mola ni zadel. Torej... supar, ampak z ogromno pomankljivisti.
Kaj je rekla Neisha v nekem intervijuju: Glasbeniki (nekateri) bi radi zakomplicirali glasbo do maximuma. Ampak marsikdaj po tem ni potrebe. Nobene inprovizacije izvirnosti .... čisti glasovi, zadeti vsako četrtinko, ki jo kot zgrešeno pokaže samo računalnik, prosto uho je težko zazna... itd. (redki)
In na tem področju je narodna glasba takšna kot je, južneje je drugačna.... severneje podobna..... Amerosi imajo country, ki je ritmično zelo blizu polki....itd....
Ja, verjamem pa, da marsikoga boli, če eni narodnjaki napolnijo drvorano Golovec 2x. Tako pač je!!!

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Popularna glasba je itak enostavna, če se jo igra na harmoniko ni nič narobe.

Reciml kraftwerki iz wikipedie:
The signature Kraftwerk sound combines driving, repetitive rhythms with catchy melodies, mainly following a Western Classical style of harmony, with a minimalistic and strictly electronic instrumentation. The group's simplified lyrics are at times sung through a vocoder or generated by computer-speech software.

repetitive rhythms , catchy melodies, minimalistic instrumentation, simplified lyrics - predstavljeni so kot največji vpliv na POP 80ih,90ih - očitno bo držalo.
smile-1.gif

Oz. tu so še naslovi.

Nazadnje urejeno: