Noč Modrijanov

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej od zvrsti v kateri so kraftwerki spoštuješ samo njih, ostale pa ne?

ne, ce bi sledil temi, bi vedel da so bili kraftwerk odgovor na kolesarjevo provokacijo o elektronski glasbi.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Kot prvo, tvoj nick je zelo na mestu, kar dokazuješ iz posta v post. Samo izredno, res izredno omejen um, lahko razmišlja tako ozko.

Da pojasnim.
Ne poslušam Kraftverk, niti domače muzike. Sem bolj v ekstremnih zvrsteh metala in zadnje čase v progresivi (posurfaj Porcupine tree). A me to ne ustavlja, da se ne bi zavedal pomembnosti Kraftverk, pa tudi Avsenika in Slaka.
Tvoji Modrijani niso čisto nič drugega kot en navaden klon slednjih dveh. Naredilo niso ničesar novega, samo vzeli so kar sta Lojze in Slavko utemeljila in popeljala v svet, ter to kot kaže plasirajo na oder s precej energije. To je vse. Na nikogar ne bodo vplivali, nobene revolucije ne bodo začeli, ko jih ne bo več, se jih bo spomnil samo še kdo, ki bo svojemu vnuku pripovedoval, kako so žurali ko so bili mladi.

Kraftverk! Ne vem sicer kako se je tole znašlo v tej temi ampak, dejansko govorimo o eni najvplivnejših zasedb v današnji muziki. Tega ne moreš zanikat, pa če se ti zdijo še tako monotoni. VSE kar slišiš elektronskega v današnji glasbi izvira iz njih, tudi štanca beat, ki ga najbrž izdatno uporabljajo kakšni tvoji idoli. Preberi rockijev link.
Norčevanje iz pionirjev dokazuje samo ekstremno omenjenost in prazno glavo.

Zakaj se sploh trudim?

Dokler boš takšno sranje poslušal, bodo Modrijani še vedno daleč pred temi tvojimi kraftverki pa ostalimi xy bendi ... Sploh ne vem kako lahko takšno sranje poslušate.
Ti se norčuješ norca iz narodne, jaz pa iz tvoje elektronske pa metalske.
Ni moj problem, če je tebi všeč to sranje, iz narodne pa se norčuješ. Moreš vedeti, da ko so naši ansambli (Slak, Avsenik, štirje kovači, in še in še) začeli igrati, se po sloveniji ni nič drugo vrtelo kot samo jugo in nekaj ameriških hitov, oni so res začeli igrati to glasbo, ampak ne moremo živeti v tistih časih, ko so vsi ljudje bolj kot ne še poslušali samo narodne, ker drugih bolj pametnih muzik ni bilo.
Avsenik je upokojen, Slak je že umrl, a kaj, se naj zdaj čas tam ustavi? Naj onemogočimo ansamblom nastope, ker sta ta dva prenehala igrati? Pol boljše, da tako naredimo tudi s pop pevci, ki danes vrtijo samo še neko dance glasbo pa robotske pesmi.

Glede kraftverkov pa ... nikoli slišal za njih. Youtube na veliko okoli obračam, pa jih še nikoli nisem izsledil ... na vse zadnje pa tako sranje, ko se začne predvajati, v sekundi vgasnem pa naredim na normalno.
Ampak upam dati jajca stran, ko če že greš na kakšno vrtno veselico, ne znaš plesati. Tam stojiš kot kip svobode s pivom v roki, pa sanjaš kako bi plesal z ono pa ono.
wink-1.gif

In še enkrat ti rečem, če je tebi všeč tisto sranje, ki ga pač poslušaš, še ne pomeni, da se moreš tu norčevati iz modrijanov in ostalih ansamblov, ker pametnega tako nič ne boš povedal, tako kot jaz ne o teh tvojih bendih. Pusti nam veselje, da se mi med sabo pogovarjamo kako in kaj, ti pa si odperi drugo temo o teh metalcih pa električarjih, pa še bom jaz prišel malo se norčevat notri.

Sicer pa ne poslušam samo narodnih, ampak še domačo zabavno glasbo iz kakšnih 90-ih, rock, pa tudi bolj kot ne pop iz 80ih in 90ih ...
Sicer zelo rad poslušam današnje Green Daye, ker tisti, kot so bili pred American Idiotom, mi niso bili ravno všeč. Zdaj majo boljše komade. Aja, še to ... ne moreš primerjati tuje drekače z domačimi izvajalci. Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
Zdaj pa mi prosim pokaži, kje natančno sem bril norce iz domače muzike?

Citat:
Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?
Sicer zavedam da so okusi subjektivna reč in da jabolk in hrušk ne gre primerjati ampak naj ti bo: Laibach, Noctiferia, Umek, Beltek, SIlence, Somrak, konec koncev tudi Xenophobia če jih postaviš v svoj čas. Bi se dalo marsikaj poiskat, pa se mi ne da....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.092
113
v lokalni ostariji
laibach so res ekstra...

drugač pa jst verjamem da imajo rezervirano daleč u naprej... ampak to je pač "rezervacija" a nastop bo ali pa ne je pa vprašanje... potem pa pač tudi kakšen odpade...

isto kot kakšne gostilne itd ki imajo rezerviran plac par let u naprej (recimo sobote v maju, juniju...) zarad dobre lokacije itd...

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Zdaj pa mi prosim pokaži, kje natančno sem bril norce iz domače muzike?

Citat:
Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?
Sicer zavedam da so okusi subjektivna reč in da jabolk in hrušk ne gre primerjati ampak naj ti bo: Laibach, Noctiferia, Umek, Beltek, SIlence, Somrak, konec koncev tudi Xenophobia če jih postaviš v svoj čas. Bi se dalo marsikaj poiskat, pa se mi ne da....

Sam ne napisat, da je Gramatik razprodal domače Križanke. Po tem, ko je seveda razprodal še mariskaj drugega v tujini (npr: prizorišča, kjer so igrali Beatli, Hendrix, Depeche Mode,...). Model je samo na Beatportu prodal čez sto tisoč komadov.
Pa še brezvezniško musko ustvarja
hysterical-1.gif

Modrijani so pa razprodali dvorano, kjer so na odru potrebovali 40 gostov, da so lahko igrali več kot 1 uro
evil.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kdo je trezen ?

V dvorani v CE vsi
tongue-1.gif

Evo, Gramatik. Razprodan koncert, ql.
Stari, na modrijane ti z bejbo tko zaplešm v smislu (dancing is a horizontal expression of a vertical desire), k... No, na Gramatika bolj težko.. Dubstep bolj težko...
evil.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kaj imajo veze Beatli, Hendrix, Depeche Mode z Modrijani
13.gif

Če ne poslušaš tega "sranja" (po tvoje) je to tvoja osebna stvar. In če nekje nekaj piše, kar te ne zanima, enostavno ne prebereš, še manj komentiraš, nikakor kritizirat..... in prebirat forum, ki te zanima.
Jaz tud ne prebiram forumov od Murkota, ker sploh ne vem kaj on je. (eni pravjo da je pevc)

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
kaj imajo veze Beatli, Hendrix, Depeche Mode z Modrijani
13.gif

Čisto nič. My point exactly
evil.gif

Drgač je tko: posluši kar ti paše. Važno, da je tebi všeč (tudi ko si trezen
evil.gif
). In to iskreno mislim in tudi prakticiram (live & let die).
Če pa to deliš z drugimi (npr.: na forumu), pa pričakuj, da je tvoja resnica (npr.: o uspešnosti Modrijanov) lahko za nekoga zelo boleča. Tako zelo, da ti bo to celo napisal ter utemeljil
hysterical-1.gif

Tipičen problem naše družbe, da ne smeš povedati, da je nekaj grdo, če "vsi" pravijo, da je lepo. Ne smeš to, ne smeš ono, pol se ga pa treba nažgat, da na Modrijanih "plešeš" dubstep
evil.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Groza me je, da tolk ljudi posluša to kmetavzarijo.
Ne. Groza je, da toliko ljudi to muziko povezuje z "narodnim", celo ljudskim, da ne rečem ljudskim izročilom in neko kao narodno tradicijo ali kaj vem kaj.
V isto kategorijo spadajo mlaji za mladoporočence, prometni znaki za okrogle obletnice, šrange z ajmarji polnimi neke brozge in šeflo in podobne neumnosti.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
kzs

ne vem kaj točno je narobe če nekdo modrijane posluša trezen? saj ne da bi jih poslušal ampak zakaj nebi imela ena fajn slovenska skupina tak lep uspeh. a je res trba nekaj kar zabava nezahtevne množice vedno iz juga uvažat?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Groza me je, da tolk ljudi posluša to kmetavzarijo.
Ne. Groza je, da toliko ljudi to muziko povezuje z "narodnim", celo ljudskim, da ne rečem ljudskim izročilom in neko kao narodno tradicijo ali kaj vem kaj.
V isto kategorijo spadajo mlaji za mladoporočence, prometni znaki za okrogle obletnice, šrange z ajmarji polnimi neke brozge in šeflo in podobne neumnosti.
saj harmonika je že toliko let pri nas da je to pač narodni instrument. torej narodna glasba (sodobna) vsebuje harmoniko. ker je tudi glasba živa se to katere instrumente vsebuje pač spreminja. nič ni več samo citer pa trstenk, čeprav je taka glasba tudi zelo fajn.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Za nekatere so vse druge pesmi in muzike v redu, samo domače ne.
Mimo grede ... jaz narodnih nisem poslušal do svojega 19. leta, pol pa mi je bila ena pesem všeč, potem že druga itd, in zdaj rad to poslušam.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja glasbeni okus se spreminja. sicer imajo nekatere (vsaj starejše) prav fletna besedila. nekatere skrivajo tudi marsikatero modrost v sebi. sedaj težko rečem na kakšnem nivoju so modrijani, ker jih v življenju nisem slišal razen te rožice - ki pa je fajn pesem za 40-50 letnice sploh kakte take bolj osamljene... dejansko ima nek pomen, kar je v pesmih petih v slovenščini velikokrat redkost - no razen če samo jaz ne znam razšifrirati pomena.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Kakor pozni cvet poletja,
v vrtu mojem vsa dehtiš.
Sredi pisanega cvetja
od mlajših se mi lepša zdiš.

Rad utrgal bi te nežno,
ti roža moja vročih sanj. 
Za ljubezen s tabo bežno
srce gori mi noč in dan.

Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica, kraljica mojega, si srca mladega. 
Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica, na pragu zrelih let, najlepši cvet.

Kakor pozni cvet uvene,
iztekel se nekoč bo čas.
Ne bi rad, da ti brez mene,
postara se telo, obraz.

Preden konec bo vročine, 
utrgam ta dehteči cvet.
Prej ko mu lepota mine,
bo zame z njim čaroben svet.

Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica, kraljica mojega, si srca mladega. 
Ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti, ti moja rožica, na pragu zrelih let, najlepši cvet.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja no kaj? saj sem rekel da opeva ženske zrelih let. in očitno je to pozornosti željnim všeč ko jim to poje en "mladenič"