Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej od zvrsti v kateri so kraftwerki spoštuješ samo njih, ostale pa ne?
ne, ce bi sledil temi, bi vedel da so bili kraftwerk odgovor na kolesarjevo provokacijo o elektronski glasbi.
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Torej od zvrsti v kateri so kraftwerki spoštuješ samo njih, ostale pa ne?
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Kot prvo, tvoj nick je zelo na mestu, kar dokazuješ iz posta v post. Samo izredno, res izredno omejen um, lahko razmišlja tako ozko.
Da pojasnim.
Ne poslušam Kraftverk, niti domače muzike. Sem bolj v ekstremnih zvrsteh metala in zadnje čase v progresivi (posurfaj Porcupine tree). A me to ne ustavlja, da se ne bi zavedal pomembnosti Kraftverk, pa tudi Avsenika in Slaka.
Tvoji Modrijani niso čisto nič drugega kot en navaden klon slednjih dveh. Naredilo niso ničesar novega, samo vzeli so kar sta Lojze in Slavko utemeljila in popeljala v svet, ter to kot kaže plasirajo na oder s precej energije. To je vse. Na nikogar ne bodo vplivali, nobene revolucije ne bodo začeli, ko jih ne bo več, se jih bo spomnil samo še kdo, ki bo svojemu vnuku pripovedoval, kako so žurali ko so bili mladi.
Kraftverk! Ne vem sicer kako se je tole znašlo v tej temi ampak, dejansko govorimo o eni najvplivnejših zasedb v današnji muziki. Tega ne moreš zanikat, pa če se ti zdijo še tako monotoni. VSE kar slišiš elektronskega v današnji glasbi izvira iz njih, tudi štanca beat, ki ga najbrž izdatno uporabljajo kakšni tvoji idoli. Preberi rockijev link.
Norčevanje iz pionirjev dokazuje samo ekstremno omenjenost in prazno glavo.
Zakaj se sploh trudim?
Sicer zavedam da so okusi subjektivna reč in da jabolk in hrušk ne gre primerjati ampak naj ti bo: Laibach, Noctiferia, Umek, Beltek, SIlence, Somrak, konec koncev tudi Xenophobia če jih postaviš v svoj čas. Bi se dalo marsikaj poiskat, pa se mi ne da....Citat:
Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Zdaj pa mi prosim pokaži, kje natančno sem bril norce iz domače muzike?
Sicer zavedam da so okusi subjektivna reč in da jabolk in hrušk ne gre primerjati ampak naj ti bo: Laibach, Noctiferia, Umek, Beltek, SIlence, Somrak, konec koncev tudi Xenophobia če jih postaviš v svoj čas. Bi se dalo marsikaj poiskat, pa se mi ne da....Citat:
Če že delaš primerjave ... najdi mi enega slovenskega metalca pa električarja, ki je boljši od modrijanov?
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
kaj imajo veze Beatli, Hendrix, Depeche Mode z Modrijani
Ne. Groza je, da toliko ljudi to muziko povezuje z "narodnim", celo ljudskim, da ne rečem ljudskim izročilom in neko kao narodno tradicijo ali kaj vem kaj.Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Groza me je, da tolk ljudi posluša to kmetavzarijo.
saj harmonika je že toliko let pri nas da je to pač narodni instrument. torej narodna glasba (sodobna) vsebuje harmoniko. ker je tudi glasba živa se to katere instrumente vsebuje pač spreminja. nič ni več samo citer pa trstenk, čeprav je taka glasba tudi zelo fajn.Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Ne. Groza je, da toliko ljudi to muziko povezuje z "narodnim", celo ljudskim, da ne rečem ljudskim izročilom in neko kao narodno tradicijo ali kaj vem kaj.Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Groza me je, da tolk ljudi posluša to kmetavzarijo.
V isto kategorijo spadajo mlaji za mladoporočence, prometni znaki za okrogle obletnice, šrange z ajmarji polnimi neke brozge in šeflo in podobne neumnosti.