Noč Modrijanov

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Najboljše je, da vsi norijo na te Modrijane.
Potem pa gledaš posnetke koncerta in folk ne zna nobenega komada, razen Ti ti ti rožica
smile-1.gif

Res hud koncert :D

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Slavka ni več, ampak Avsenikovo tradicijo uspešno nadaljuje njegov vnuk, Sašo. In to zelo uspešno. Avseniki tko al tko nikoli niso ciljali na SLO
smile-1.gif

Modrijani pa, kokr vem, majo bookane špile za 3 leta naprej
evil.gif

Sašo mu niti do gležnjev ne seže... Da se nebi pisal Avsenik bi bil za moje pojme nekje v rangu "šlagerpjevača" na porokah...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Najboljše je, da vsi norijo na te Modrijane.
Potem pa gledaš posnetke koncerta in folk ne zna nobenega komada, razen Ti ti ti rožica
smile-1.gif

Res hud koncert :D

Še boljša je klientela, ko pogledaš cunje pa se vprašaš, ali si v letu 1980 ali 2014
grin1.gif

Ampak vseeno, Modrijani niso slabi, ni ga čez Lojzeta, še najbližje njegovemu stilu so Mladi Dolenjci. Pa da ne bo pomote, tudi Kraftwerk so izredno ok
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.048
6.235
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Podpovprecna muzka za ovce in cost nic druzga... Slak im avsenik sta za modrijanje, kar je Queen za pop design...

Pa valda... in naj tako tudi ostane... sicer pa ko bodo Modrijani prišli do platinastih plošč, bodo pa tudi po kvaliteti že bljižje Slaku in Avsenikom. Ampak nekaj drugačnega pa tudi morajo biti. Avseniki so razturali kolko... 50 do 20 let nazaj... v tem času se glasba mora spremenit, hočeš ali nočeš. Enako glasbo kot Avseniki pa tudi ne morejo furat, ker potem bi bili navadni plagiatorji.

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.468
1.929
113
... ko poslušalec Modrijanov brije norce iz Kraftverk.

Dobrodošli na alterju!

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Mladina ... če pogledaš posnetke noči modrijanov, vidiš, da je kar precej starejših ljudi notri, bolj malo mladine. Mladina hodi raje na njihove veselice.

Kraftverki in tisto sranje, ki sem našel na youtubu, ni za moja ušesa. Kar neke robotske pesmi, oz glasovi in ostalo. To jaz tudi znam narediti, samo daj mi neki program, ki omogoča vse te zvokove. In mimo grede, če bi se vidva spoznala na narodno glasbo, bi videla, da ne obstajajo samo trije akordi, ampak krepko več, toliko o pametovanju. Ampak tako kot vama ne sede glasba modrijanov in ostalih narodnjakov, tako meni ne sede to elektronsko zavijanje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.148
113
Ja res je ...

Goveja glasba ima malo več kot 3 akorde:
- 3je akordi na bas kitari / kontrabasu
- 3je akordi so na klasični kitari
- harmonika/frajtonarca itak nima klasičnih akordov

Glede tvojega kritiziranja butanja basov si malce preberi kaj je osnova goveje glasbe (polka, valček) ... naj ti namignem da je to bas. Lahko pa ti, ti, ti moja rožica zabrenkaš na kitaro brez (bas) ritma pa da vidimo kaj bo ven padlo. Že besedilo refrena oz. glavni ritem je basovska linija.

Ozvočenja na koncertih so večinoma tudi v prid basa, še nisem bil na veselici kjer ni bilo butanja da sem potem še drug dan čutil bum-bum-bum-bum-bumbum-bum-bum v trebuhu!
evil.gif

Kal se overall tiče Modrijanov je težko komentirat kvaliteto glasbe oz. ne vem kaj naj bi kvaliteta pri goveji glasbi sploh pomenila. Če je to instrumentalni opus potem imajo pač svoj stil, ampak kakšnih presežkov na tem področju ni. Besedila so tipično zagovedana, torej kič na kič ki se dopade starim mamcam pa še te morajo pazit na sladkorno. Sam nastop in "vseprisotnost" je verjetno tisto ki jih dela popularne, torej energija na odru in nastopi. To vsekakor pomeni veliko garanja in v tej sferi jim lahko dam kapo dol, tu se lahko potegne vzporednica z avseniki.

Sicer je v obdobju tam okoli leta 2000 in potem bilo še nekaj drugih perspektivnih bendov, pa očitno niso vztrajali do danes oz. so se izpeli, enako je z mlado sceno ki večinoma ali odneha ker se jim ne da tega delat (ne dobijo dovolj velikega priznanja) ali pa pade v sivo povprečje gasilskih veselic kjer je bolje igrat znane in zimzelene komade in za lasten opus potem ni denarja.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Mladina ... če pogledaš posnetke noči modrijanov, vidiš, da je kar precej starejših ljudi notri, bolj malo mladine. Mladina hodi raje na njihove veselice.

Kraftverki in tisto sranje, ki sem našel na youtubu, ni za moja ušesa. Kar neke robotske pesmi, oz glasovi in ostalo. To jaz tudi znam narediti, samo daj mi neki program, ki omogoča vse te zvokove. In mimo grede, če bi se vidva spoznala na narodno glasbo, bi videla, da ne obstajajo samo trije akordi, ampak krepko več, toliko o pametovanju. Ampak tako kot vama ne sede glasba modrijanov in ostalih narodnjakov, tako meni ne sede to elektronsko zavijanje.

Mladina? Ti si se pred parimi mesci studiral na arhitekturi pa po otrosko cez babo jamru...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Kraftverki ja ... dokler boste to sranje poslušali, je res brez pomena, da se norčujete iz Modrijanov in po vaše goveje muzike. Ker je narodna še vedno boljša od tega elektronskega sranja, ali kakšno že pač je to.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Citat:

To je bilo pa meni zmeraj zanimivo. Kadarkoli sem kje bral kaksen njihov intervju ali o njih napisanega, se je pojavila ta trditev. Pa se mi zdi mal tko za lase privlecena... Ker ali spilajo samo tocno dolocene redke dneve ali si tko dvigujejo rating. Bi bilo zanimivo poklicat menegerja pa povprasat ce jih lahko rezerviramo za alter zur.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Pa ena k nima veze z Modrijani.... En decko z majico ac/dc, pa debata, to pa ono, pa kaj ime ac.dc pomeni in prijavi 'anhovo cement - dober cement'. Prvic slisal, pa je Anhovo blizu.
smile-1.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Imam kolega, ki ima band, pa so, po mojem mnenju, kar neki bend oz. ansambel in imajo tudi skoraj čez celo leto rezervirane nastope. Že vejo kje bodo igrali za novo leto, božič, pa še par tednov pred tem - poroke, veselice itd ..Dobri bendi oz ansambli pri nas so isto kak kake avtomobilske industrije, na primer bmw, ki ima že za 10 let naprej prednaročila, kar pomeni, da še najmanj 1' et ne bo fima oprala ...

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Aja, pa tako slučajno sem zdaj šel iz minute v minuto naprej, od teh kraftverkov pa underwoodov, ki sem objavil video ... saj ni čudno, da jih tako vidva hvalita, ko pa je več kot 90% albuma v sami muziki, besedila pa nikjer ... Med tem ko je pri narodni pri vsaki muziki besedilo cel čas razen med prvo in drugo vsebino. Me le zanima kako besedilo bi ti dve čudesi skupaj spravili ... eni pojejo samo robotske pesmi v parih besedah, kar še jaz znam skupaj spraviti, drugi pa imajo eno čez cel album par pesmi po par besedil, pa še od teh nič ne razumeš. Aja, pa še to ... ko poslušalec kraftverkov pa underwooda brije norca iz Modrijanov ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.989
113
pri taščici
Se pravi imajo instrumentalne pesmi. Ko bodo po predvajanosti prehiteli Golico naj se javijo. Do takrat pa ima harmonika prednost. Pa naj roky in podobni kar hvalijo jih. Rezultati so važni, ne osebni občutek.
Men je lahko TOP skladba sveta noč zaigrana na orgle, pa ne bom zaradi tega govoril da vse ostalo da je zanič. Nekateri pa kar tako mislite očitno.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Citat:
Slavka ni več, ampak Avsenikovo tradicijo uspešno nadaljuje njegov vnuk, Sašo. In to zelo uspešno. Avseniki tko al tko nikoli niso ciljali na SLO

--------------------

Samo glupi tipi govorijo vice o blondinkah, pametni pa spijo z njimi...Še pametnejši se pa z njmi zbudijo...
Ž

467716-post_slo.gif

Tukaj očitno ne dojamejo, da so oboji carji....

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Vedno je zanimivo, ko se eni spuščajo v to kaj je za poslušat in kaj ni. Kaj je dobra muzika in kaj ni in to še vsiljevati drugim in jih prepričevati. Naj vsak posluša kaj mu paše in naj se ne obremenjuje kaj drugi poslušajo.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Obremenjevanje z drugim je pri nas nacionalni sport. Le s'samim seboj ne.

Sicer ne poslušam te zvrsti glasbe, sem pa vesel da znajo fantje razprodat koncerte. Takim rečem samo kapo dol. Sploh pa na takem trgu kot smo mi.

Seveda tega tukaj ne bodo dojeli se nekaj časa.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
da ima nekdo 3 leta vnaprej prodane nastopa je za lase privlečeno. In to v Sloveniji. Za tri leta naprej, se ne ve niti ali bo še sploh kaj obstajalo. Možno, da imajo termin za kakšen tradicionalni nastop.... ne pa kar vse datume (vikende). Vem kako gre to pr muskontarjih. Ga vprašaš, "igrate kaj", pa dobiš odgovor.... "ja, full velik.... sploh nas ni nč doma". In če kakšnemu špil ponudiš, ima pa naenkrat vse prosto. No, pr modrijanih je verjettno vseeno bolj zasedeno.
Njihovih koncertov se sigurno ne bi udeležilo tolko ljudi, če ne bi kot goste pripeljali še vse druge skupine, ki jih ljudje poznajo. Torej, en koncert, pa poslušaš vso glasbeno "smetano" (če jih lahko tako poimenujemo). Pa še zadeva je dokaj dobro zrežirana, dobro ozvočena, še svetlobni efekti.... in to je to.
Sem jih dvakrat slučajno poslišal v živo. Lahko rečem, da se zadeva ne sliši tako dobro, kot na TV. No, vseeno je pa boljše, kot večina skupin, ki vrtijo play back cel večer.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Tudi jaz sem slišal, da imajo zasedeno že vsaj tri leta vnaprej. Potem pa sem zvedel, da igrajo v našem kraju septembra na prireditvi, za katero se do zadnjega trenutka ni vedelo če sploh bo...