NLB podražitev

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
oprosti, ampak bolan in blesav si ti (njegove besede, če je kje kaki buden moderator... ježeš, za tri vrstice spiska vas je
tongue-1.gif
).

Ta domina, kot praviš, se je že zdavnaj zrušila. In vsakič se z novo dokapitalizacijo spet zruši.
Hmm, le kako banke v lasti "zlobnih tujcev" funkcionirajo brez teh vsakoletnih "donacij"?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Saj če bi imele slovenske managerje nastavlene bi se tudi. Pa Mercedes, BMW in VAG bi naši managerji uspeli 'srediti' v roku leta ali dveh.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
700 € kolikor imajo plače v JS sigurno ne. Neto govorim. Toliko ima plače teta na UE katera ima 34 let delovne dobe!
Delovnik je pač tak kakršen je, kaj nabijaš zdej s tem? Pač delajo deljeno, pa kaj. Saj drugi tudi.
Nabijaš ti, in prodajaš tisto kar zveš na 24ur, Svetu na kanalu A, Žurnalu in iz podobnih "verodostojnih" virov.
S plačo si pa zelo dobro zadel. Še par deset evrov vzami stran pa bo tam - tam.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Saj če bi imele slovenske managerje nastavlene bi se tudi. Pa Mercedes, BMW in VAG bi naši managerji uspeli 'srediti' v roku leta ali dveh.
Torej se strinjaš, da "naš" način ne deluje, ampak čez sekundo pa spet ne?

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
700 € kolikor imajo plače v JS sigurno ne. Neto govorim. Toliko ima plače teta na UE katera ima 34 let delovne dobe!
Delovnik je pač tak kakršen je, kaj nabijaš zdej s tem? Pač delajo deljeno, pa kaj. Saj drugi tudi.
Nabijaš ti, in prodajaš tisto kar zveš na 24ur, Svetu na kanalu A, Žurnalu in iz podobnih "verodostojnih" virov.
S plačo si pa zelo dobro zadel. Še par deset evrov vzami stran pa bo tam - tam.

Ne, nic ne nabijam in nic ne prodajam. Pa kaj misliš, da so novice samo v teh medijih ki jih citiraš?
hysterical-1.gif

Veš,zadevo malo bolj poznam, poznam JS, poznam sistem plač v JS, amak o tem ne bom debatiral s tabo, A za AJPES si že slišal?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Bere se te kot Žurnal, pa obračaj kakor hočeš. Z valjanjem po tleh pa nisi prav nič bolj verodostojen, veš?
Papir in Alter vse preneseta. Ni treba debatirat ker zadevo premalo poznam, OK? Sem že slišal, ne boš verjel.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšen? Jaz tudi ne vem.

Seveda nihče ne ve, ker nočejo povedati. Se ve zakaj..............
Sodeč po vprašanju ynos-a ga zanima kakšen je delovnik.
Kot si že sam ugotovil: deljen. Povedat pa res ni treba, ker piše na vratih vsake poslovalnice ali pa malo poguglaš.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Bere se te kot Žurnal, pa obračaj kakor hočeš. Z valjanjem po tleh pa nisi prav nič bolj verodostojen, veš?
Papir in Alter vse preneseta. Ni treba debatirat ker zadevo premalo poznam, OK? Sem že slišal, ne boš verjel.

Očitno preveč bereš navedeno literaturo. Lej prav vseeno mi je, kako ti mene bereš.
Ja, Alter vse prenese, tudi take komentarje kot so tvoji.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Kakšen? Jaz tudi ne vem.

Seveda nihče ne ve, ker nočejo povedati. Se ve zakaj..............
Sodeč po vprašanju ynos-a ga zanima kakšen je delovnik.
Kot si že sam ugotovil: deljen. Povedat pa res ni treba, ker piše na vratih vsake poslovalnice ali pa malo poguglaš.

Pa kaj je pol če delajo deljeno? A so edini ki tako delajo?

End of discussion, iz moje strani!

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Brez veze... Vsaka posledica ima svoj vzrok. Če krog ni sklenjen, se začne zadeva rušit, kot domine. Včasih se kakšna odločitev, ki e na prvi pogled neumna in škodljiva sčasoma izkaže kot smiselna in koristna.
Poglej, pustimo naše največje banke da crknejo. Naredimo radikalen rez v finance. Nihče več ne bo imel denarja. Potrošnja bo nula. Potreba po storitvah bo nula (ker ne bo nihče mogel nič plačati). Kriminal bo narastel. Država bo šla cugrund. Tujci z novci bodo za bagatelo pokupili ostanke. Na koncu bomo najemniki v lastni državi, lastniki vsega vrednega bodo tujci. A misliš da nas bodo ujčkali? Si bolan. Maš dnar? Nimaš? Crkni. V šolo bi šel? Maš dnar? Nimaš, za mezdnega delavca boš dober. A misliš da boš delal za normalen denar? Figole, za minimalca, tko k a Madžarskem, Poljskem, Romuniji, kjer so se razprodali....
To je prihodnost s trojko, sedaj če si jo želite...

Kok ste blesavi, če mislite da se podražitve a banki transformirajo v plače... Glede regresov pa... Pogodbe so jasne in iztožljive.
Pa še v info. Nisem zaposlen na NLB, pač pa v privatnem sektorju, ki pa bo z takim razmišljanjem kot je v tej temi kmalu crknil.
Zgolj na hitro še enkrat poudarjam: Lek, Hella, Revoz. Zgolj trije primeri, ko imajo ljudje NORMALNE plače s katerimi lahko preživijo, število zaposlenih se je od nakupa s strani tujcev bistveno povečalo in vsi imajo zagotovljeno vsaj srednjeročno, da bo podjetje normalno delovalo. Plačajo pa davščin državi toliko, da te peče. Da ne govorimo o tem, da gredo ljudje delat in se ne sprašujejo ali bodo dobili sploh plače, ali imajo poravnane prispevke, itd....
Toliko o ultra hudobnih tujcih, kateri nas bodo spremenili zgolj v mezdne delavce. BTW. LEK precej vlaga v razvoj in so za določen segment kolikor vem v Sloveniji razvojni center, isto velja za meglenke v Helli. Zdej pa res bolje, da nehaš, ker si na terenu o katerem pojma nimaš.

Razumem pa, da te boli, če si parazit. V takih firmah, katere delajo ZA DOBIČEK namreč ni prostora za priseske in projekte dodeljene na lepe oči in s kuverto pod mizo
tongue-1.gif
. Zato pa nimajo težav s poslovanjem in ne potrebujejo vedno znova novih dokapitalizacij.

In btw. trojka nima veze z razprodajo in sploh ne vem, zakaj jo vlečeš sem noter. Trojka bo samo rekla, uskladite prihodke z odhodki. Pa bo šlo x% zaposlenih v JU domov, socialne pomoči bodo šle minus x%, pokojnine minus x%, davki pa plus x%. Pa bo. Nima pa veze z razprodajo. Razen, če se bodo naši vrli politiki le odločili potem, da bi namesto minus x% za svoje plače prodali x podjetij v državni lasti.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Brez veze... Vsaka posledica ima svoj vzrok. Če krog ni sklenjen, se začne zadeva rušit, kot domine. Včasih se kakšna odločitev, ki e na prvi pogled neumna in škodljiva sčasoma izkaže kot smiselna in koristna.
Poglej, pustimo naše največje banke da crknejo. Naredimo radikalen rez v finance. Nihče več ne bo imel denarja. Potrošnja bo nula. Potreba po storitvah bo nula (ker ne bo nihče mogel nič plačati). Kriminal bo narastel. Država bo šla cugrund. Tujci z novci bodo za bagatelo pokupili ostanke. Na koncu bomo najemniki v lastni državi, lastniki vsega vrednega bodo tujci. A misliš da nas bodo ujčkali? Si bolan. Maš dnar? Nimaš? Crkni. V šolo bi šel? Maš dnar? Nimaš, za mezdnega delavca boš dober. A misliš da boš delal za normalen denar? Figole, za minimalca, tko k a Madžarskem, Poljskem, Romuniji, kjer so se razprodali....
To je prihodnost s trojko, sedaj če si jo želite...

Kok ste blesavi, če mislite da se podražitve a banki transformirajo v plače... Glede regresov pa... Pogodbe so jasne in iztožljive.
Pa še v info. Nisem zaposlen na NLB, pač pa v privatnem sektorju, ki pa bo z takim razmišljanjem kot je v tej temi kmalu crknil.
Zgolj na hitro še enkrat poudarjam: Lek, Hella, Revoz. Zgolj trije primeri, ko imajo ljudje NORMALNE plače s katerimi lahko preživijo, število zaposlenih se je od nakupa s strani tujcev bistveno povečalo in vsi imajo zagotovljeno vsaj srednjeročno, da bo podjetje normalno delovalo. Plačajo pa davščin državi toliko, da te peče. Da ne govorimo o tem, da gredo ljudje delat in se ne sprašujejo ali bodo dobili sploh plače, ali imajo poravnane prispevke, itd....
Toliko o ultra hudobnih tujcih, kateri nas bodo spremenili zgolj v mezdne delavce. BTW. LEK precej vlaga v razvoj in so za določen segment kolikor vem v Sloveniji razvojni center, isto velja za meglenke v Helli. Zdej pa res bolje, da nehaš, ker si na terenu o katerem pojma nimaš.

Razumem pa, da te boli, če si parazit. V takih firmah, katere delajo ZA DOBIČEK namreč ni prostora za priseske in projekte dodeljene na lepe oči in s kuverto pod mizo
tongue-1.gif
. Zato pa nimajo težav s poslovanjem in ne potrebujejo vedno znova novih dokapitalizacij.

In btw. trojka nima veze z razprodajo in sploh ne vem, zakaj jo vlečeš sem noter. Trojka bo samo rekla, uskladite prihodke z odhodki. Pa bo šlo x% zaposlenih v JU domov, socialne pomoči bodo šle minus x%, pokojnine minus x%, davki pa plus x%. Pa bo. Nima pa veze z razprodajo. Razen, če se bodo naši vrli politiki le odločili potem, da bi namesto minus x% za svoje plače prodali x podjetij v državni lasti.

Haha zdaj si pa "pribil" "brihtno". Kakšne Lek,Hella...plače že imajo a inženirji imajo "povprečno" plačo za enaka dela kot v tujini prejemajo po tudi 4-5x manj njihovih plač, če se ti to zdi fer pa ne vem
stupid-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Haha zdaj si pa "pribil" "brihtno". Kakšne Lek,Hella...plače že imajo a inženirji imajo "povprečno" plačo za enaka dela kot v tujini prejemajo po tudi 4-5x manj njihovih plač, če se ti to zdi fer pa ne vem
stupid-1.gif
hysterical-1.gif

Kdo te sili, da ne spokaš v tujino, kjer boš za enako delo prejemal 5x več
grims-1.gif
? Kaj misliš, da bo rekel inženir v Srbiji, kateri dobi recimo 2x manj kot slovenski ali po tvoje 10x manj kot nemški? Se ti zdi to fer? Najbolje, da še Namibijskemu inženirju damo isto plačo kot Nemškemu, bi ti bilo to ok? Pa btw. ne glej samo faking plač, temveč glej STANDARD.

Pa še to: primerjaj plačo inženirja v Helli in Leku s plačo inženirja v Gorenju
grims-1.gif
. Potem se bomo pa začeli pogovarjat o hruškah in ne mešali vse skupaj v kur.čev kompot.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
stupid-1.gif
hysterical-1.gif

Kdo te sili, da ne spokaš v tujino, kjer boš za enako delo prejemal 5x več
grims-1.gif
? Kaj misliš, da bo rekel inženir v Srbiji, kateri dobi recimo 2x manj kot slovenski ali po tvoje 10x manj kot nemški? Se ti zdi to fer? Najbolje, da še Namibijskemu inženirju damo isto plačo kot Nemškemu, bi ti bilo to ok? Pa btw. ne glej samo faking plač, temveč glej STANDARD.

Pa še to: primerjaj plačo inženirja v Helli in Leku s plačo inženirja v Gorenju
grims-1.gif
. Potem se bomo pa začeli pogovarjat o hruškah in ne mešali vse skupaj v kur.čev kompot.

Amm ne ti meni o standardu v Nemciji (ce odstejes par vecjih mest so cene osnovnih potrebscin enake ali cenejse kot pri nas da ne govorimo o cenah stanovanj!).

Pa me razsvetli kake so inzinerske place v Leku Helli in Gorenju??

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Sem malo pogledal cene NLB in Sparkasse.

27 EUR za pristopnino za web-banko !??? Upam da to vsaj vključuje izdajo certifikata...

(na Sparkasse je 11, od junija pa 14 EUR)

V glavnem, čeprav neke tarife (ne vse) junija podražijo za 5-10% (očitno so tudi izjeme za več, kot omenjena pristopnina), je Sparkasse še vedo krepko cenejši, pogosto dvakrat, pa tudi marsikaj je zastonj, kar pri NLB ni.

Tako da kam gre moj denar, je jasno.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Jaz bi tudi menjal banko, ampak ima NKBM daleč najboljšo e-bančništvo kar sem jih uspel videt.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Sem malo pogledal cene NLB in Sparkasse.
27 EUR za pristopnino za web-banko !??? Upam da to vsaj vključuje izdajo certifikata...
Vsi napadi, o katerih poročajo mediji, so ravno na Klik NLB. NLB pa se pri višanju stroškov sklicuje ravno na izboljšave varnosti, čeprav glede tega zaostajajo za drugimi.