NLB podražitev

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
Ma kokerkol obrnem pridobim že z zastonj bankomati ...vse kar ni NLB/Celjska b. je 0,51/dvig
bonk.gif
Drugje po EU pa 2,14eur ....

Zastonj spletna banka je pa samo še dodaten plus ki sem si ga mislu omislt ker se mi ne da čakat na pošti za vsako položnico

SParkasse, BKS...........tud tale sberbank (AMZS) ni švoh...

Kake so vaše izkušnje z prvimi dvemi
sprasujem se.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.452
576
113
Na Sparkasse je šel moj sodelovc. Je izbral eno varjanto,da morš imet minimalno 1000€ na računu in imaš razmeroma ugodno vodenje računa, zastonj "klik", zastonj dvig na vseh bankomatih je že tko al tko... on je reku,da kukr je gledal razlike med bankami,da je to to
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Da zaključimo tole prepucavanje, odgovorite na en kveščn...
Je podražila storitve samo NLB (na račun uvedbe davka na storitve)? da/ne
Tukaj imaš detaljne podatke katere banke so podražile (pa še nagradno vprašanje zraven: davek je 6,5%, če boš točno pogledal je večina dražila za več: opa, se nekomu to zdi striženje ovac
grims-1.gif
?):
http://www.zps.si/osebne-finan...html?Itemid=667
Zraven ti tudi piše, koliko zapraviš za standardni nabor storitev pri posamezni banke. Če sam gledam na hitro je to cca. 60 EUR na leto x2 smo na 120 EUR na leto prihranka. Khm, kar nekaj kavic to znese na letnem nivoju. Poleg tega pa še zadovoljstvo, da ne podpiram parazitov, čeprav to mi delno jemlje dejstvo, da so naši velecenjeni sindikalisti v DH-ju
frown-1.gif
.

Zdej pa še zadnje: upam, da sediš, da te ne bo kap. Nekateri so celo ZNIŽALI cene: http://www.delavska-hranilnica...117&cPage=1

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
@all...
Pri vseh teh veleumih na Aterju me prov hudičevo čudi, da smo tako kadrovsko podhranjeni... Aja, Alter znalci...
Zaradi mene, če vsi ta trenutek spokate na druge banke. NP. Ampak da vaše na pol obubožane firme ne bodo pol letele po kratkoročni premistitveni kredit na NLB ko bo treba plače in prispevke plačat. Ker tujim bankam se jebe za SLO sceno.
Če bi NLB bilo vseeno do takih firm in bi jih pustila crknit nas tukaj 3/4 pocrka ker ne bi dobil plač.
Now go and figure out.
Kaj si mislim o takih sralcih je pa znano.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
. Poleg tega pa še zadovoljstvo, da ne podpiram parazitov, čeprav to mi delno jemlje dejstvo, da so naši velecenjeni sindikalisti v DH-ju
frown-1.gif
.

Kak to veš da so v DH ?

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Torej ti dobivas placo iz teh 400m dokapitalizacij, pa po tvoje se 3/4 folka tukaj. Koliko casa pa mislis, da bo lahko drzava se metala v to crno luknjo? In tukaj ni dobrotnik NLB, ampak drzava.

Po tvoje bi pa morali mi placevati nekonkurencne storitve, da bodo nekonkurencna podjetja prezivela. Socializma ze dolgo ni vec.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ubistvu me vabijo da nadgradim ŠTR na racun za odrasle....kaj pa ce tega ne storim pa nikjer ne pise..

Ocitno gre tud do 30ga leta
smile-1.gif

Huh sberbank amzs....kaj pa ce si ze amzs clan
sprasujem se.gif

Potem ti banka placuje clanarino. Za vsako leto.... Jaz imam clanstvo PLUS in bom samo razliko od osnovnega clastva placeval....

Poti

VIP titula
21. avg 2007
5.060
0
36
40
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Banke so korito slovenskih politikov.
Po drugi strani pa, banke v tuji lasti lahko spokajo iz danes na jutri iz države, z vlogami komintentov pa se bomo ukvarjali vsi. A veš kako izgleda zaprtje banke? BS razdeli komintente med ostale banke, če je to nasedla banka bomo za zajamčene vloge plačevali vsi. Jo bomo dokapitalizirali v slovo. Isti šmoren... Problem je potrebno reševati pri koreninah...

Sigma pa je bila politična odločitev. Sem bil priča še kakšni taki odločitvi v zadnjem času...

Tuje banke so tukaj zato da ustvarjajo dobiček. A nebi bilo lepo da bi tudi domače banke bile tu zato da bi ustvarjale dobiček?

Tujo banko bomo dokapitalizirali v slovo? A tako kot NLB prvič, drugič, tretjič...skupaj za ene 2 miljardi evrov. Sicer pa če že pogledamo iz drugega vidika mora BS nadzorovati kapitalsko ustreznost bank. Torej če banki pade kapitalska ustreznost pod določen odstotek (7%?) lahko nastavi prisilno upravo, če je še nižji jo lahko pošlje v likvidacijo. V glavnem, ob primernem nadzoru ne bi nič plačevali za zajamčene vloge.

Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Tuje banke imajo politiko države lastnice. Na primer Hrvaška je prodala vse banke in te imajo ukaz, da se hrvaško gospodarstvo minimalno kreditira. Bolje je, da našo banko enkrat ozdravimo in izženemo ven politiko. Zato bom ostal komintent NLB in kljub dražjim storitvam (če so res dražje) minimalno prispeval k njeni ozdravitvi.

Tuje banke imajo ponavadi ukaz, da kreditirajo tiste od katerih je velika verjetnost da bodo dobili nazaj denar. Čudna politika?

Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako je. In kreditirati gospdarstvo/prebivalstvo. In ob predpostavki, da ni več politike zraven, so tudi slabi krediti malo verjetni. Pač če ne gre plačevati pa prodati. Če ni dovolj pa stečaj. Samo en odmeven primer bi bil potreben, pa bi bil red.

Čudno. Kako pa komentiraš dejstvo, da so se v NLB od 31.12.2008 do 31.12.2012 znižala posojila strankam, ki niso banke za nekaj več kot 20%? Za primerjavo SKB (ki je največja banka v tuji lasti) le za cca 4%, Unicredit (ki mislim da je druga največja banka v tuji lasti) pa je celo povečala za 10%

Meni se sicer to znižanje ne zdi nič nenavadnega. Pač kredite odobriš tistim, ki jih lahko primerno zavarujejo in lahko z dovolj veliko verjetnostjo pričakuješ povračilo teh kreditov. Ne pa na podlagi raznih pritiskov določenih vplivnežev.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
398
83
Las Vegas
kolikor sem jaz gledal je za navadne uporabnike trenutno top Delavska in jebiga sindikalisti ter Sparkasse z udobnim pozitivnim računom in pogojem 1000 + na računu. Trenutno širi mrežo tudi Faktor banka imajo tudi nov produkt Kartični depozit mogoče komu prav pride... Me pa zanima tisti ki ste bolj advanced
grims-1.gif
in dobivate plačo na tujo banko ( ne mislim tistih ki so prisotne v Sloveniji) katere banke po eurozoni so konkurenčne npr DKB, mogoče kakšna avstijska ?

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ampak da vaše na pol obubožane firme ne bodo pol letele po kratkoročni premistitveni kredit na NLB ko bo treba plače in prispevke plačat. Ker tujim bankam se jebe za SLO sceno.
Če bi NLB bilo vseeno do takih firm in bi jih pustila crknit nas tukaj 3/4 pocrka ker ne bi dobil plač.
hysterical-1.gif

Zdaj pa zahajaš na teren o katerem pojma nimaš, tako da bo verjetno bolje, da ti nehaš
tongue-1.gif
.
In če bi bile slovenska podjetja (pa ne mislim na PRISESKE in podjetja s POLITIČNIMI BOTRI ampak 99% ostalih, kateri delajo normalen posel) odvisne od NLB, bi že zdavnaj pocrkale. Jeba je, da tudi druge banke niso ravno radodarne ampak začuda se da z njimi bistveno bolj zmenit. Da ne govorimo o obrestnih merah po katerih bi NLB kreditirala, če že bi koga
hysterical-1.gif
Toliko o velecenjeni banki.

Škoda, da si izgubil objektiven pregled, ker očitno si življensko odvisen od NLB. Pa zahvalil bi se lahko, da cuzaš iz njih moj denar
evil.gif
.

Drugače pa, na moja konkretna vprašanja očitno nisi pripravljen odgovarja, a? Recimo zakaj je dvig storitev čez 8%, če je pa davek 6,5%?
grims-1.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all...
Pri vseh teh veleumih na Aterju me prov hudičevo čudi, da smo tako kadrovsko podhranjeni... Aja, Alter znalci...
Zaradi mene, če vsi ta trenutek spokate na druge banke. NP. Ampak da vaše na pol obubožane firme ne bodo pol letele po kratkoročni premistitveni kredit na NLB ko bo treba plače in prispevke plačat. Ker tujim bankam se jebe za SLO sceno.
Now go and figure out.

Uf tole si pa odnesel na precej osebni nivo
ne-ne-1.gif
Lej če ti poslovno sodeluješ z NLB in imaš od tega dobro plačo vse lepo in prav
vendar ne imej ljudi za bedake, če odhajajo s te banke in posledično ogrožajo tvojo zaposlitev
grims-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik delter333 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all...
Now go and figure out.

Uf tole si pa odnesel na precej osebni nivo
ne-ne-1.gif
Lej če ti poslovno sodeluješ z NLB in imaš od tega dobro plačo vse lepo in prav
vendar ne imej ljudi za bedake, če odhajajo s te banke in posledično ogrožajo tvojo zaposlitev
grims-1.gif
No, jaz pravim, da je treba bit slovensko zaveden in recimo kupim raje slovenski proizvod kot tujega. Ampak je pri meni to vredno recimo 10%. Če je pa nekaj dražje za 100%, pa se poščijem na slovenski proizvod, ker tukaj je pa možen zgolj nateg. Se še spomnim Gorenja v Avstriji in Pivovarne Union v Italiji, ko je bilo konkretno cenejši isti proizvod kot pri nas. E, tega se pa ne gremo.
Je pa fajn, da tudi Hofer ima pri svojih znamkah vedno višji delež zadev iz Slovenije, tako da...

delter333

Guru
21. maj 2010
1.929
1.627
113
Notranjska
Seveda, da zaviješ tudi drugam osebno zavijem kjer je bolj pri roki je pa v Lidlu in Hoffer-ju vedno več ljudi in nekatere stvari so pri najboljšem sosedu precej dražje.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Ti jih pa pokaš:) vsi naj se žrtvujemo za NLB, ker banka rabi keš za kreditiranje gospodarstva. Kdo mi pa jMči, da bo banka v prihodnje poslovala racionalno? Tudi če bi tvoja teorija veljala, pa ne. Kot racionalni potrošnik sem presaltal na sparkasse, ker sem izračunal ogromne prihranke v primerjavi z nlb. Tudi ce te prihranke meris s kavicami, to so MOJE kavice in MOJ denar.

Ko mi uspeš racionalno in objektivno razložiti, zakaj se povprečnemu Janezu bolj splača biti na NLB kot na Sparkasse, te bom pa resno jemal. Do takrat pa si zame žal preveč subjektivno povezan in nagnjen k NLB.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ti jih pa pokaš:) vsi naj se žrtvujemo za NLB, ker banka rabi keš za kreditiranje gospodarstva. Kdo mi pa jMči, da bo banka v prihodnje poslovala racionalno? Tudi če bi tvoja teorija veljala, pa ne. Kot racionalni potrošnik sem presaltal na sparkasse, ker sem izračunal ogromne prihranke v primerjavi z nlb. Tudi ce te prihranke meris s kavicami, to so MOJE kavice in MOJ denar.

Ko mi uspeš racionalno in objektivno razložiti, zakaj se povprečnemu Janezu bolj splača biti na NLB kot na Sparkasse, te bom pa resno jemal. Do takrat pa si zame žal preveč subjektivno povezan in nagnjen k NLB.

Prav imaš. Meni je pred časom, ko so vse te storitve začeli zaračunavati in sem rekel adijo NLB , tudi ena usližbenka bluzila, pa bo ena kavica manj.....pa bla bla bla...........pa koji faktor mi je ona, da bo meni za MOJ denar govorila. Zakaj pa recimo NLB ne bi izplačala regres kot ga je - bo JS in bi preostanek tega porabila, da bi manj podražila storitve? Vse banke vključno z NLB na čelu bi moral veljati enotni plačni sistem, tako kot je v JS. Poznam kar nelaj primerov, ko so se "vozili" na delo iz rovt oddaljenih iz LJ tudi po 70 km v eno stran, živeli pa v Lj.
Seveda in lepo vlekli prevoz. Da o megalomanskih nagradah upravi za res super negativne rezultate ne govorim. Pa še tisti, da ga ne omenjam, naj lepo tisti miljon odpravnine nazaj prinese. Državne banke združit v eno, ostale 2 pa lepo v stečaj, če drgač ne gre. Bando, ki je odobravala tiste kredite, kateri nimajo zavarovanja in so bili dani na lepe oči, pa poklicat na odgovornost in zaprt. Pa ne more tako več it naprej.....no..............narod nima za v lonc, tam pa take plače in regresi............kar je pa najbolj čudno v vsem tem pa je odnos zaposlenih do strank. To so pa perle. Sicer pa, zakaj vsi ki tle jamrate nad podražitvijo ne zamenjate banke. Kje pa piše, da se mora biti samo pri NLB, in se je držati kot pijanec plota? Banko je zelo enostavno zamenjati. Verjemite, splača se pogledati ponudbo drugih bank in se preračunati. Na leto lahko privarčujete tudi do 200 €. Na strani ZPS je kalkulator.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
@all...
Now go and figure out.

Ne bluzi neumnosti in se malo zamisli nad svojimi izjavami.........sram te je lahko.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne vidim potrebe po tem.
Ampak izkušnje me učijo drugače kot pa vi bluzite tu.
@Ynos: ne, zaradi njih še imam službo...