NLB podražitev

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Seveda ne vidiš potrebe po tem. Samo veš, krog se lahko hitro obrne. Kakšna reorganizacija poslovanja, pa si tam.....
Glej, dokler se bo narod obnašal kot se, se pravi, da se drži NLB kot pijanec plota bo tako. Ampak menim da ne bo več dolgo tako, ker ne moreš večno metati denar v brezno brez dna, Bo pač treba, kot sem že napisal, združiti vse državne banke, prenesti na eno kar je dobro, ostalo pa v stečaj, tako kot so to naredili na Irskem pa še kje...............Zakaj pa misliš, da so šli belgijci ven iz lastniške strukture? Saj ti to vse pove!
Vem, da se ponavljam, a vseeno. Naredite si preračun bančnih stroškov na stran ZPS. Verjamem, da boste debelo pogledali, ko boste primerjali cene. Se splača. Nekatere banke celo prvo leto, ker prestopite k njim ne zaračunavajo stroškov vodenja računa, ne zaračunavajo stroškov e bančništva............verjemite, se splača preračunti.
Pa še to: Vse bančne uslužbence uvrstiti v plačne razrede sistema plač v JS v skupino J. Pa bodo tudi šminkerji iz šalterjev, kateri so si samovšečni da je joj, imeli plačo kot jo ima teta na upravni enoti z 33 leti delovne dobe, in dobi neto plače z prehrano vred 852 €.
Mirne duše lahko pogledaš na AJPES. Je za JS vse objavljeno. Za banke pač dni, saj se ve zakaj, čeprav je država lastnik.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Jaz mislim da se zadnje čase spreminja IN PRAV da se, vedno več poznam ljudi ki gre npr na DH,Sparkasse torej stran od NLB-ja, saj če pogledaš samo cene vodenje računov, trajnih nalog in spletne banke ti rata slabo kaj ponujajo drugi za 4x manjši denar :S

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Ko sem pred kratkim najemal kredit so na BKS ponudili najnižjo obrestno mero, stroški vodenja računa i pa so bili višji kot pri Sparkasse. Še posebej če ne rabiš minusa in imaš na računu mesečno v povprečju vsaj 1000 EUR - v tem primeru stroškov vodenja računa nimaš.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Jaz mislim da se zadnje čase spreminja IN PRAV da se, vedno več poznam ljudi ki gre npr na DH,Sparkasse torej stran od NLB-ja, saj če pogledaš samo cene vodenje računov, trajnih nalog in spletne banke ti rata slabo kaj ponujajo drugi za 4x manjši denar :S

Edino pravilno, da se spreminja. Trg bo naredil svoje, slej ko prej. No, vsaj moral bi. Ja, od pogleda na cenik ti res lahko rata slabo.
Jaz preko e banke plačujem položnice za pol žlahte.............
smile-1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Jaz kolikor računam me vsaj 5 bank in 2 hranilnici pridejo tam od 80€ do 120€ letno manj kot NLB pri mojem uporabljanju bančnih storitev (pa jih zelo malo). Sedaj me pa zanima zakaj bi potem ostal pri NLB.
Svoj delež bom prispeval tako ali tako, ko bo naslednja dokapitalizacija. Zakaj bi jim dal še teh 80€ do 120€ letno. To je kar lepa vsota denarja.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Jaz kolikor računam me vsaj 5 bank in 2 hranilnici pridejo tam od 80€ do 120€ letno manj kot NLB pri mojem uporabljanju bančnih storitev (pa jih zelo malo). Sedaj me pa zanima zakaj bi potem ostal pri NLB.
Svoj delež bom prispeval tako ali tako, ko bo naslednja dokapitalizacija. Zakaj bi jim dal še teh 80€ do 120€ letno. To je kar lepa vsota denarja.

Seveda je. Samo, da ne bo pomote, ne delam nobene antipropagande NLB. Ampak tle govorijo številke, in če oni lovijo vsaj cent, zakaj ne bi tudi mi, uporabniki bančnih storitev.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.462
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Tisti, ki ste menjali banko. Kako je s prenosom direktnih bremenitev na drugo banko? Zanimajo me tehnikalije.
Odletel bi pa na Sparcase, ker imajo precej višje obresti kot NLB.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Po novem urejaš DB SEPA pri dobavitelji storitve. Večina jih ima na spletu pripravljene obrazce. Malo poglej. Ukineš SEPA DB s starim računom, in potem z novim obrazcem sporočiš novo številko osebnega računa. Ni nobene panike glede tega.

Moraš pa še nekaj vedeti pri obrestih. V kolikor banka drastično odstopa z višino obresti recimo na depozite, od drugih bank je to lahko,
povdarjam lahko, ni pa to nujno, signal, da nujno potrebuje denar. Ni pa tle lahko nič narobe, samo bolje je biti previden.

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
KSZ...

Tisti, ki ste menjali banko. Kako je s prenosom direktnih bremenitev na drugo banko? Zanimajo me tehnikalije.
Odletel bi pa na Sparcase, ker imajo precej višje obresti kot NLB.

Jaz sem nad tem obupal in nimam vec trajnikov. Na NLB imam stanovanjski kredit in mi na NLB zagotavljajo, da trajnika ne morejo narediti (iz NLB sem sel na drugo banko). SPL d.d. mi pravi, da se moram zaradi varstva osebnih podatkov oglasiti pri njih. Seveda imajo uradne ure smo en dan na teden onb urah, ko se navadno dela... Gen-I in Telemach ti posljeta domov obrazec...
Skratka, ni se mi dalo s tem zajeb***. Pa tko imam tudi malo vecji pregledna stroski, vsaj vem, koliko kaj stane...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Torej da "skratimo":
Vi, ovce, plačujte dvojno, trojno, da bomo jaz in kolegi pujski imeli dvojno, trojno plačo!

PS: Kaj jemlješ? Resno. Ker sicer imaš normalna sporočila.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Kolimero pravi:
Pa še to: Vse bančne uslužbence uvrstiti v plačne razrede sistema plač v JS v skupino J. Pa bodo tudi šminkerji iz šalterjev, kateri so si samovšečni da je joj, imeli plačo kot jo ima teta na upravni enoti z 33 leti delovne dobe, in dobi neto plače z prehrano vred 852 €.
Mirne duše lahko pogledaš na AJPES. Je za JS vse objavljeno. Za banke pač dni, saj se ve zakaj, čeprav je država lastnik.
Veš kakšne so plače "šminkerjev" na šalterjih v bankah? In kakšen delovnik imajo? Najbrž ne.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
700 € kolikor imajo plače v JS sigurno ne. Neto govorim. Toliko ima plače teta na UE katera ima 34 let delovne dobe!
Delovnik je pač tak kakršen je, kaj nabijaš zdej s tem? Pač delajo deljeno, pa kaj. Saj drugi tudi.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Na šalterjih nikakve. Dobre plače se začnejo na TR 3 v prvem nadstropju in na Šmartinski 130, a ne pri vratarju. Bi še kaj bolj začinjenega dodal, kar vidim redno tam, pa ne bom...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Brez veze... Vsaka posledica ima svoj vzrok. Če krog ni sklenjen, se začne zadeva rušit, kot domine. Včasih se kakšna odločitev, ki e na prvi pogled neumna in škodljiva sčasoma izkaže kot smiselna in koristna.
Poglej, pustimo naše največje banke da crknejo. Naredimo radikalen rez v finance. Nihče več ne bo imel denarja. Potrošnja bo nula. Potreba po storitvah bo nula (ker ne bo nihče mogel nič plačati). Kriminal bo narastel. Država bo šla cugrund. Tujci z novci bodo za bagatelo pokupili ostanke. Na koncu bomo najemniki v lastni državi, lastniki vsega vrednega bodo tujci. A misliš da nas bodo ujčkali? Si bolan. Maš dnar? Nimaš? Crkni. V šolo bi šel? Maš dnar? Nimaš, za mezdnega delavca boš dober. A misliš da boš delal za normalen denar? Figole, za minimalca, tko k a Madžarskem, Poljskem, Romuniji, kjer so se razprodali....
To je prihodnost s trojko, sedaj če si jo želite...

Kok ste blesavi, če mislite da se podražitve a banki transformirajo v plače... Glede regresov pa... Pogodbe so jasne in iztožljive.
Pa še v info. Nisem zaposlen na NLB, pač pa v privatnem sektorju, ki pa bo z takim razmišljanjem kot je v tej temi kmalu crknil.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Na šalterjih nikakve. Dobre plače se začnejo na TR 3 v prvem nadstropju in na Šmartinski 130, a ne pri vratarju. Bi še kaj bolj začinjenega dodal, kar vidim redno tam, pa ne bom...
In v katerem nadstropju si ti?
smile-1.gif