Kaj ti ne dela?
- Pogream, da bi iz ene aplikacije videl račune konkurečnih bank - open bankening - ali lahko to pričakujemo in če, kdaj? Tako bi lahko spremljali celotno premoženje na eni banki. In če npr. na NLB računi ne bi bilo dovolj sredstve, bi v sekundi prenela sredstva id druge banke na NLB,
Res skrajni čas, da greš k Jodlarjem. Me prav zanima, kaj ti bo omogočala njihova aplikacija. Vsaj 90% stvari, ki si jih naštel, povprečen uporabnik ne pogreša in bi vse skupaj samo zakompliciralo. Nekatere stvari pa res še niso dodelane, zato pa je to beta verzija. Meni dela vse kar potrebujem.
- Ni (ne najdem) funkcije poplačila kreditne kartice pred zapadlosjo,
- Skladi - ni nobenega grafa gibanja vrednosti premoženja. Upam, da ne bo potrebno uporabljati še naprej ločene aplokacije,
- Ni funkcije, ki bi omogočala nakazilo denarja na sklade,
- Vnos eRačunov ne deluje,
- Hitre povezave za plačila je cela zmeda. Npr. v starem Kliku imam stranjeno “Prenos sredstev na NKBM”, ali pa “Prenos sredstev na Revolut”. V novi aplikaciji in v novem kliku je sortirano po prejemiku, pri čemer sem to vedno jaz. Tako ne vem, na kateri račun nakazujem denar, razen, če bi na pamet poznal TRR kamor nazakzujem. Ali pa npr. nakazujem si denar na Pokojinsko družbo A, kjer imam shranjena pod Pokojninska družba A 2 enaka prejemnika, ker je drugačen sklic. Tukaj je sedaj en sam prejemnik prenešen iz Klila, pa še to je stranjeno po opisu transakcije,
- Verjetno je potrebno ločiti, pod kaj je hitro plačilo shranjeno in ne, da je avtomatsko enako imenu prejemnika?
- Kategorizacija stroškov. Vse je potrebno narediti ročno. Npr., če vsak mesec plačam na Petrolu gorivo in to označim kot stroške za avto, bi lahko aplikacija vprašala, ali tako označi vse stroške istega prodajnega mesta,
- Pogrešam preled, kjer bi se videlo v kateri državi je stroške nastal,
- Ni možno dodajati novih kategorij,
- Kategorizacija stroškvov na kreditni kartivi VISA ne deluje,
- Izračun kredita ni v aplikaciji ampak vodi na spletno stran,
- Zavihek bodočih plačil je prazen,
- Zavihek preteklih plačil vsebuje tudi bodoča plačila,
- Če je kategoricacija stošov interni prenos bi lahko app razločil ali gre za odliv za priliv in to upošteval pri grafih,
- Pogream, da bi iz ene aplikacije videl račune konkurečnih bank - open bankening - ali lahko to pričakujemo in če, kdaj? Tako bi lahko spremljali celotno premoženje na eni banki. In če npr. na NLB računi ne bi bilo dovolj sredstve, bi v sekundi prenela sredstva id druge banke na NLB,
- Pogrešam Apple Pay, ki ga ima že cel svet. Ali ga lahko pričakujemo v Sloveniji in če, kdaj?
- Ali bo možno Revolut linkati na NLB, kot to omogoča UniCredit, kot linked account?
- Ali pop up obvestila delujejo tudi na Apple uri?
- Pri vstopu v web Klik zahteva samo OTP, ne pa osebno geslo. Iz varnostnega stališča bi bilo verjetno to dobro vključiti,
- Kako se lahko kopira podatke račina (TRR), da se lahko to v APP pošlje po npr. SMS-ju?
- Zavihek dokumenti - mapa je prazna
- Ko zapustiš aplikacijo (IOS) ni potrebe ponovne prijave oz. je to potrebno šele, ko je seja potekla. Varnostno verjetno ne najbolj O.K.,
- Pri plačilih pogrešam, da bi bil Flik integriran,
- Zavihek “Moji produkti” težko je tapniti tri pikice desno zgraj, da se odpre podmeni,
- Na prvi strani, kjer se vid VISA pogrešam, da bi lahko imel opcijo videti tiudi številko kartice, veljavnost in CVV
- Pogrešam debetno kartico na prvi strani z istimi funkcijami, kot v zgornjem stavku,
- Pri ponudbah pogrešam možnost sklenitve zavarovanja,
- Pogrešam integracijo video klica s klicnim centrom
- Vem, da sem že omenil, ampak res je čas za Apple Pay, ste le največja banka v Slo (in ne ravno poceni),
Kdo pravi, da je ta beta nadgradnja obstoječe verzije? Da jo lahko inštaliraš, se moraš prijaviti v program beta testerjev. Pa še skoraj vsak beta program, ki sem ga uporabljal, sem moral deinštalirati, če sem želel nazaj uradno verzijo.Pritem kvazi boomu nove aplikacije se mi poraja misel da NLB nima denarja za taprave testerje ki se spoznajo v bancni softwere. Pa se kaksnega biznis analista...etc.
Nobena resna banka ne da bete verzije v public pa se to v obliki da ne mores dat v official verzijo ce je kaj zajebanega. Plus to da je glavna- najvecja sistemska banka v drzavi.
Ajd v prvi postavitvi še kupim, ne pa kot nadgradnjo ze obstojece verzije.
Khm, cooy paste;Kdo pravi, da je ta beta nadgradnja obstoječe verzije? Da jo lahko inštaliraš, se moraš prijaviti v program beta testerjev. Pa še skoraj vsak beta program, ki sem ga uporabljal, sem moral deinštalirati, če sem želel nazaj uradno verzijo.
A Res skrajni čas, da greš k Jodlarjem. Me prav zanima, kaj ti bo omogočala njihova aplikacija. Vsaj 90% stvari, ki si jih naštel, povprečen uporabnik ne pogreša in bi vse skupaj samo zakompliciralo. Nekatere stvari pa res še niso dodelane, zato pa je to beta verzija. Meni dela vse kar potrebujem.Res skrajni čas, da greš k Jodlarjem. Me prav zanima, kaj ti bo omogočala njihova aplikacija. Vsaj 90% stvari, ki si jih naštel, povprečen uporabnik ne pogreša in bi vse skupaj samo zakompliciralo. Nekatere stvari pa res še niso dodelane, zato pa je to beta verzija. Meni dela vse kar potrebujem.
A res?Res skrajni čas, da greš k Jodlarjem. Me prav zanima, kaj ti bo omogočala njihova aplikacija. Vsaj 90% stvari, ki si jih naštel, povprečen uporabnik ne pogreša in bi vse skupaj samo zakompliciralo. Nekatere stvari pa res še niso dodelane, zato pa je to beta verzija. Meni dela vse kar potrebujem.
NprKatera banka to pri nas omogoča? Jaz za to uporabljam 3rd party app.
Kateri app pa imas?Za flik pa tudi mene moti. Pa potrjevanje plačil... Ne vem, zakaj druga aplikacija za to?!
- Ni (ne najdem) funkcije poplačila kreditne kartice pred zapadlosjo,
- Skladi - ni nobenega grafa gibanja vrednosti premoženja. Upam, da ne bo potrebno uporabljati še naprej ločene aplokacije,
- Ni funkcije, ki bi omogočala nakazilo denarja na sklade,
- Vnos eRačunov ne deluje,
- Hitre povezave za plačila je cela zmeda. Npr. v starem Kliku imam stranjeno “Prenos sredstev na NKBM”, ali pa “Prenos sredstev na Revolut”. V novi aplikaciji in v novem kliku je sortirano po prejemiku, pri čemer sem to vedno jaz. Tako ne vem, na kateri račun nakazujem denar, razen, če bi na pamet poznal TRR kamor nazakzujem. Ali pa npr. nakazujem si denar na Pokojinsko družbo A, kjer imam shranjena pod Pokojninska družba A 2 enaka prejemnika, ker je drugačen sklic. Tukaj je sedaj en sam prejemnik prenešen iz Klila, pa še to je stranjeno po opisu transakcije,
- Verjetno je potrebno ločiti, pod kaj je hitro plačilo shranjeno in ne, da je avtomatsko enako imenu prejemnika?
- Kategorizacija stroškov. Vse je potrebno narediti ročno. Npr., če vsak mesec plačam na Petrolu gorivo in to označim kot stroške za avto, bi lahko aplikacija vprašala, ali tako označi vse stroške istega prodajnega mesta,
- Pogrešam preled, kjer bi se videlo v kateri državi je stroške nastal,
- Ni možno dodajati novih kategorij,
- Kategorizacija stroškvov na kreditni kartivi VISA ne deluje,
- Izračun kredita ni v aplikaciji ampak vodi na spletno stran,
- Zavihek bodočih plačil je prazen,
- Zavihek preteklih plačil vsebuje tudi bodoča plačila,
- Če je kategoricacija stošov interni prenos bi lahko app razločil ali gre za odliv za priliv in to upošteval pri grafih,
- Pogrešam Apple Pay, ki ga ima že cel svet. Ali ga lahko pričakujemo v Sloveniji in če, kdaj?
- Ali bo možno Revolut linkati na NLB, kot to omogoča UniCredit, kot linked account?
- Ali pop up obvestila delujejo tudi na Apple uri?
- Pri vstopu v web Klik zahteva samo OTP, ne pa osebno geslo. Iz varnostnega stališča bi bilo verjetno to dobro vključiti,
- Kako se lahko kopira podatke račina (TRR), da se lahko to v APP pošlje po npr. SMS-ju?
- Zavihek dokumenti - mapa je prazna
- Ko zapustiš aplikacijo (IOS) ni potrebe ponovne prijave oz. je to potrebno šele, ko je seja potekla. Varnostno verjetno ne najbolj O.K.,
- Pri plačilih pogrešam, da bi bil Flik integriran,
- Zavihek “Moji produkti” težko je tapniti tri pikice desno zgraj, da se odpre podmeni,
- Na prvi strani, kjer se vid VISA pogrešam, da bi lahko imel opcijo videti tiudi številko kartice, veljavnost in CVV
- Pogrešam debetno kartico na prvi strani z istimi funkcijami, kot v zgornjem stavku,
- Pri ponudbah pogrešam možnost sklenitve zavarovanja,
- Pogrešam integracijo video klica s klicnim centrom
- Vem, da sem že omenil, ampak res je čas za Apple Pay, ste le največja banka v Slo (in ne ravno poceni),
In to se rabi na mobilni! aplikaciji?
Med Prihodnjimi plačili imam tiste, ki sem jim zamaknil datum plačila, Hitra plačila imam urejena po abecedi pod Prejemniki, E-račune seveda lahko dodajam po pritisku na tri pikice desno zgoraj, Visa kartica pa nimam.A Res skrajni čas, da greš k Jodlarjem. Me prav zanima, kaj ti bo omogočala njihova aplikacija. Vsaj 90% stvari, ki si jih naštel, povprečen uporabnik ne pogreša in bi vse skupaj samo zakompliciralo. Nekatere stvari pa res še niso dodelane, zato pa je to beta verzija. Meni dela vse kar potrebujem.
A res?
A imas med placili “Prihidnja placila” kaj notri, ali imas to nametano v “Pretekla placila”? Ali lahko pollacas Visa kartico iz appa? Ali ima stranjena hitra placila po nazivu, ki ga dolocis sam, ali ne? Lahko dodajas eRacune?
toliko na hitro… ocitno imas ti ze pravo verzijo, ce ti vse deluje.
Pa ne razumes zadeve. Smo leta 2023. Ne 1993. In NLB Paket Premium stane nekaj cez 14 EUR, pa se podrazili ga bodo. Razumes poanto?
Na tržnici Google Play ni nobenih napotkov za namestitev beta verzije NLB Klik. Tudi če namensko iščeš NLB Klik, ti odpre Klikin. Pravkar preveril. Beta verzijo sem našel na posebnem linku, ki ga je objavila banka. Ko bo prišla uradna verzija, se bo Klikin nadgradil v Klik in potem stara verzija seveda ne bo več obstajala. Dokler pa obstaja, pa beto lahko lahko vedno odinštaliraš in namestiš star Klikin. Seveda pa je potrebna nova aktivacija, za katero moraš poklicati support, lahko pa tudi urediš sam preko AAM-NLB.Khm, cooy paste;
Nekoliko drugače pa je pri mobilni različici. Za preizkus novega mobilnega NLB Klika se je v spletni tržnici Google Play na prikazu aplikacije Klikin prijaviti za beta testerja – po odobritvi bo na voljo prenos nadgradnje, ki namesti nov mobilni NLB Klik. Po njegovi namestitvi vrnitev na zdajšnji Klikin ni več mogoča.
Zadnji stavek pravi drugace. Ampak point je v tistem kar sem napisal. Banka kot resna ustanova nima kaj dajat beta _testno verzijo ven na public platformo.
Al je pac avtor clanka zajebal zadevo in se zlajal prevec ker ta clanek bolj razumem kot poziv za testiranje...
Potem imas Android?Med Prihodnjimi plačili imam tiste, ki sem jim zamaknil datum plačila, Hitra plačila imam urejena po abecedi pod Prejemniki, E-račune seveda lahko dodajam po pritisku na tri pikice desno zgoraj, Visa kartica pa nimam.
Jaz imam paket Aktivni, za katerega plačujem 7,99€, paket Premium zame nima neke dodatne vrednosti.
Daj ti ta svoj koment posli onemu avtorju na Siolu in ga poduci da je napisal nekaj kar ne drzi v njegovem tekstu...Na tržnici Google Play ni nobenih napotkov za namestitev beta verzije NLB Klik. Tudi če namensko iščeš NLB Klik, ti odpre Klikin. Pravkar preveril. Beta verzijo sem našel na posebnem linku, ki ga je objavila banka. Ko bo prišla uradna verzija, se bo Klikin nadgradil v Klik in potem stara verzija seveda ne bo več obstajala. Dokler pa obstaja, pa beto lahko lahko vedno odinštaliraš in namestiš star Klikin. Seveda pa je potrebna nova aktivacija, za katero moraš poklicati support, lahko pa tudi urediš sam preko AAM-NLB.