NL MOTO oz. 1A AVTO???

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Kakšne so kaj iskušnje z njimi?

Gledam en avto ki se tam prodaja (ni nemški) pa me zanimajo splošne iskušnje ...

Kolk so resni?

Koliko je res glede km na avtih itd. ...

Vsak info dobrodošel ...

Hvala!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Od prijatelja sosed je tapetnik in ima vsak dan parkiranih par avtomobilov od 1a avto. Serijsko preoblačijo volane in popravljajo sedeže na audijih, alfah ipd. Če pogledaš ponudbo, imajo cel kup lepih audijev s prevoženimi 100 jurji. Zdaj pa kakšen audi je to, da nuca nov volan pri "100kkm" si pa lahko sam izračunaš...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
seveda, saj avta z 230k km ne proda v sloveniji, pa če ga napol šenka
smirk-1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Ne kupujem Audija, VW ali Alfe ...

Avto ki ga gledam nima preoblečenega volana in niti popravljenega sedeža ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Morala zgodbe je, da so nateguni, ki se jih je najbolje izognit na 100km. Upam, da sem bil zdaj dovolj direkten
smile-1.gif

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
OK!

Kakšna lastna iskušnja razen od prijatelja sosed?

Se opravičujem za direktnost vendar mene zanimajo direktne iskušnje če je kdo od njih kupil avzo in ve kako in kaj ...

Naj se oglasi kdo ki je imel slabo iskušnjo ali pa dobro iskušnjo z njimi ...

Konec koncev ti nihče ne drži pištole na čelu da kupiš avto ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa kaj bi ti rad. a si nepismen, al si butast.

model ti pove lepo, da od prijatelja sosed za 1A frizira vozila..ti pa še kar o direktni alstni izkušnji. dal ti je direktnih lastnih izkušenj vsaj 100 kupcev.

a ti zdej še jaz povem.
vsak 1000 k pride na carino je podoben avtu. in ja, dva tuja sem si lastil oz si lastim.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Pa smo spet pri volanih.

Volan NI merilo za kilometre... in ste prav sitni s temi "oguljenimi" volani.

Videla sem že ogromno novejših avtomobilov (pol leta, leto, dve, tri leta stare), ki imajo prevženih od 15.000km pa do 30.000km pa imajo oguljene volane bolj kot en avto pri 300.000.

Če iščeš avto in ga pri njih imajo ga pojdi pogledat, če znaš pogledat rabljen avto boš hitro vedel koliko je ura - torej ali je avto ok ali ni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Kakšna lastna iskušnja razen od prijatelja sosed?

Pri njih za noben denar ne grem kupit avta, vidim pa vseeno kaj počnejo in to serijsko
wink-1.gif
Je s tem kaj narobe in ni osebna izkušnja?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Najbolj mi gre na živce, ko nekaj pišete, ne napišete pa zakaj!

Napiši razloge ne pa nekaj kar se ti zdi in si slišal.

Katera avtoprodaja pa je popolnoma poštena? Kje pa bi ti kupil avto?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Če iščeš avto in ga pri njih imajo ga pojdi pogledat, če znaš pogledat rabljen avto boš hitro vedel koliko je ura - torej ali je avto ok ali ni.
Kaj pa če nismo vsi tako pametni kot ti in ne znamo pogledat avta tako detajlno?
Lahko pa bi odprli sticky temo, kjer bi ti razložila, kako se prečekira rabljen avto. Bi nam bilo v veliko pomoč.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ni me treba provucirat
wink-1.gif
. Sem pa napisala nekaj člankov tudi na to temo in ne, ne bom jih objavila tukaj.

Dandanes bi lahko vedeli, da volani niso več merilo, da tudi servisna knjižica ni, ker jo lahko kupiš na bolhi, da ni merilo nek sedež...

Avto je lahko zjahan po 3 letih tako da joj, lahko pa je popolnoma "nov" pri 10 letih. Veliko stvari se vidi na prvi pogled, za ostale stvari pa si je treba vzet malce časa. In so stvari ki so bolj pomembne od stanja na števcu, velika večina pa še vedno kupuje kilometre in volan.

Zato pa je tako. Zato pa so zavrteni kilometri na ogromno avtomobilih, ker se vsak Janez ustraši če vidi več kot 90.000km pri 3 leta starem avtu, bog ne daj da jih ima 10 let stari 300.000.
Zdaj pa Janezu spet ni prav ker vidi, kilometrov toliko kot mu je všeč išče pa druge napake.

Če že v štartu dvomiš zapri oglas in išči dalje.

Še bolje, kupi nov avto.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Najbolj mi gre na živce, ko nekaj pišete, ne napišete pa zakaj!

Napiši razloge ne pa nekaj kar se ti zdi in si slišal.

Katera avtoprodaja pa je popolnoma poštena? Kje pa bi ti kupil avto?

A tebi se zdi, ker je sosed od prijatleja, da je to pravljična lokacija in da me ni večkrat tam in ne vidim na lastne oči kaj počnejo? Preoblačijo volane in popravljajo zice. Zakaj? Da imajo lahko nove pravljične kilometre. Audijem ni treba preoblačit volanov po spisku, če imajo res 100kkm, kot trdijo v oglasih.

Nimam pojma katera avtoprodaja je poštena in se mi s tem ne da več ukvarjat. Kupujem samo nove avtomobile.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
ko bodo avtomobili s 300.000+ imeli amortizirane cene, torej bodo vredni par 1000 € in ne par 10000, tako kot nekateri želijo, potem se bo trg stabiliziral, ..očitno je tolk vreden (nič) zato pa folk goljufa.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Meni je pa jasno da če grem kupit 7 let starega Audija uvoženega iz Nemčije/Italije, da ima avto 200.000km... in četudi im pravljične kilometre na števcu jim ne verjamem
wink-1.gif
. Se da pa pri vozilih kot so Audi, VW in BMW tudi preveriti kilometre, ampak itak ne spremeni zadeve (fino je vedet kakšno naj bi bilo realno stanje, zaradi sebe, zato da malo veš kje si s servisi ipd.).
Avti delajo brez problema ogromne kilometrine. Če so vzdrževani.
Servis si itak takoj po nakupu narediš, zase, da veš kaj si delal.

Hvala bogu ne rabim sedeža rihtat in volana
cheer.gif
, če to naredi prodajalec. Prihranim zagotovo 200€.

In kaj to zate pomeni, če ima avto toliko km in preoblečen volan? Povej mi kaj je tukaj narobe?

In kaj je narobe če merilec laka pokaže da so bila barvana vrata? Havba?

Lahko je bilo popraskano, lahko je bilo malce udarjeno, lahko je bilo popolnoma sesuto....
rolleyes-1.gif

Vodo v lučeh oz. vlago ima ogromno avtomobilov.

Verjamem da toliko bolj podvomiš v vse, če prodajalec prikriva takšne stvari in da te to odvrne od nakupa, verjetno bi tudi mene.

Ne zagovarjam tukaj prodajalca ampak res pišete bedarije.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ko bodo avtomobili s 300.000+ imeli amortizirane cene, torej bodo vredni par 1000 € in ne par 10000, tako kot nekateri želijo, potem se bo trg stabiliziral, ..očitno je tolk vreden (nič) zato pa folk goljufa.

467716-post_slo.gif

Pred slabim letom sem prodajala Xsantio (oglas je bil tudi na Alterju), cena je bila primerna kilometrom in ste se nekateri vsajali, da je avto ziher uničen, stolčen, da pol stvari ne dela... dejansko pa je imel avto le kilometrov veliko, 300.000, za pol ure dela, bi imel avto 120.000 kilometrov in bi ga lahko prodala za jurja več.

No ta avto se še danes vozi brez težav.

Kaj hočem povedat. Da vam nikoli ni prav, da vam ni nikoli všeč nobeno stanje in kot sajkek pravi, zato pa folk goljufa.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Problem je, ko prodajalec ne pove, da je avto bil strihan ampak ga prodaja kot neposkodovanega. Ko zamolci preoblecen volan, sedeze etc.