NL MOTO oz. 1A AVTO???

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pa to ni samo A1... Men je AvtoDelta prodala avto, nekaramboliran..
Pol smo pa ugotovil, da je bil spredi levo razbit konkretno...
wink-1.gif

Tako da.. Tud pooblaščeni niso pošteni
crazy1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
men se zdi da se prodajlcem po večini jebe, tudi verjtno sami ne vedo kaj prodajajo, vidijo kmje, in to je to..čeje biludarjen in servisiran pa je ze neznanka, še kmji so.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lej, tudi jaz zagovarjam to, da avto pred nakupom temeljito pregledaš in če je ok je ok. Nič ni narobe, če je štrihan, če ima preoblečen volan ali karkoli. Če pa prodajalec to skriva gre za nateg. In če zraven zavrti še kilometre pa sploh.

Audi ali mercedes pa imata tako kvalitetno usnje, da se jim pri teh km ne pozna nič. Lahko se najde kakšen, ki ga je vozil zidar z lopatami namesto rok in je bolj zdelan, ampak tle so pa vsi po vrsti taki... Pri cliu ali hyundai accentu pa res ne moreš iz volana sklepat o kilometrih, ker že pri novem skoraj odpada stran
wink-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Glej, res te ne provociram, mislil sem resno. Nekateri res nimamo toliko izkušenj pri kupovanju rabljenih avtomobilov, zato vsak nasvet pride prav. Če mi kdo pove, na kaj je treba biti še posebno pozoren, mu bom hvaležen. Ker vem, da se na stvar spozneš ne glede na to da si ženska, je bil moj nasvet dobrohoten. Ne bit užaljena, no.
roza.gif

Drugače pa se glede stanja rabljenih avtov kar strinjam s tabo, ni vse v kilometrih. Ampak če imaš namen kupit nek avto je normalno, da greš pogledat več avtov in da narediš neko predselekcijo, potem pa tiste izbrane pregleda kakšen strokovnjak.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi jaz nisem nek ekspert, sem se naučila dosti stvari v službi pa tudi kasneje v pvt življenju in veliko me je moj naučil.

Jaz mislim, da bi me nekdo težko našponal, če bi kupovala rabljen avto, nikoli pa ne bom rekla da me nebi mogel - predvsem pa ni nikoli odveč imeti s seboj nekoga, ki vsaj malce pozna te stvari.

Koliko vas je takih, ki vžgete avto in ga pustite da laufa, 10, 15 minut? Koliko vas je takih, ki se greste peljat z avtom, ki ga imate namen kupiti in namesto tega kako je lep bolj opazujete druge stvari, recimo kako se obnaša podvozje, menjalnik, če avto normalno pospešuje, če se ob zaviranju normalno obnaša, če ima kakšne lufte...

Znate videt in predvidevat ali je bil avto malce udarjen oz. poškodovan ali je bil totalka...

Veliko je stvari ki so iz stališča varnosti in stroškov bolj pomembne od stanja števca in oguljenega volana.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a si se naučila tut onegavit. pa blowjob.

če si, bi te prosil, d ami pomagapš, ke rpo tem tvojem pametovanju s emi vsaj dva mesec ane bo dvignil in bi mi taka strokovnost na seksualnem področju prišla zelo prav.

pametnejša si od najpametnejših. preprodajaš avtomobile vrednosti seta zmskih gum in kle pametuješ.

aja, audi iz nemčije s sedmimi leti nima 200k km, ampak vsaj 300, 35t0k. pa ga sploh ne rbaim gledat

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
v vsaki temi ti že meče na seks? jedina ne da več?

jaz NE preprodajam avtomobilov, upam pa, da jih bom kdaj.

hysterical-1.gif
, super imaš en avto manj na seznamu. si že prišel do znamke na F?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
itak bo cmax.

pač tok km si nekak ne morem privoščit.

mi je pa jasno kako delajo preprodajalci. v eni firmi, pa ej ne bom omenjal, sem videl fakture mnogih vozil in nastavljene cene.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
hysterical-1.gif
sej mercator ima tudi drugačno fakturo in nastavljeno ceno drugačno

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ja če tako rečeš. prodajalec vozil živi od prodaje vozil.

ne drži pištole na glavi tistemu, ki mu avto daje v račun in tistemu ki ga kupi. se že oba strinjata za takšno ceno.

tako kot mercator živi od prodaje izdelkov iz svojih trgovin. če ti je cena všeč kupi če ne pač ne pa pojdi drugam.

ti delaš zastonj? ne iščeš dobička?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ne drži pištole na glavi tistemu, ki mu avto daje v račun in tistemu ki ga kupi. se že oba strinjata za takšno ceno.

Če laže in zavaja je še vedno lepo in prav? V vsakem primeru pripravi nekoga, da stori nekaj, kar drugače ne bi. Meni ni nobene razlike.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Govorim o ceni nabavni in prodajni ceni in ne o zavajanju.

Zavajanja in laži pa ne podpiram, sploh pri takih stvareh, kot je avto.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
tako kot mercator živi od prodaje izdelkov iz svojih trgovin. če ti je cena všeč kupi če ne pač ne pa pojdi drugam.

A v Mercatorju ti prodajo kilo kruha, potem pa ugotoviš, da ga je samo tričetrt kile?
Problem ni v tem, da polepšajo avto, ampak v tem, da prevrtijo kilometre, pišejo da ni bil nikoli poškodovan, v resnici pa je bil totalka,... Temu se reče goljufija, če to delajo vsi, to še ne pomeni, da je prav.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
@Ozze: Hvala za to iskušnjo ... To me je zanimalo

@Brgo: Žal je prevečkrat zadeva taka, da ljudje piše stvari zelo zelo na pamet ... In velikokrat je rekla kazala od soseda kolegica ki je od une tetke itd. ... Pa ne se preveč jezit ...

@Softi: Škoda besed za tvoj odgovor ... Zaradi takih odgovorov Alter izgublja na smotrnosti in resnosti ... sicer itak ni bil nikoli nek resen forum vendar se da najti kaj uporabnega ...

Avto ki ga gledam in sem si ga šel tudi že pogledat je LR Discovery ...

Če bi bil volan na novo oblečen bi se videlo, če bi bil sedež prešit bi se videlo ...

Torej je potrebno za boljšo prodajo preoblačit sedeže in volane samo Audijem ( JOKE!!! Nimam pojma ker še nisem vozil niti si lastil Audija ker ni moj tip avta) ...

Tega Discota bom šel pogledat še s kolegom, ki je zelo natančen in si tudi sam lasti Discota in ve veliko kar se tiče mehanike in samega plehovja tega avta ...

Kot pa sem že prebral tukaj in tudi drugje: Kater trgovec pa je povsem pošten??? Tudi pri novih avtih se lahko nategneš ...

Pa hvala vsem za peščico koristnih nasvetov in informacij in žal mi je za GORO idotizmov ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
ja če tako rečeš. prodajalec vozil živi od prodaje vozil.

če piše<toliko km, pa jih ima več, če piše supe rohranjeno, pa ve, da to ni.

v mercator prideš slep in gluh, mutast, daš listek na kerem piše kilo jelenovga in greš dam s kilo jelenovga, ne z makovko

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:

Avto ki ga gledam in sem si ga šel tudi že pogledat je LR Discovery ...

Če bi bil volan na novo oblečen bi se videlo, če bi bil sedež prešit bi se videlo ...
.

Se ne bi.. ker tapetnik preobleče volan da izgleda kot nov, potem ga pa z "šmirglnom" pobrusi ... če je popravljen sedež tako kot mora biti (z original blagom) nimaš pogojev da najdeš kaj... na moji golf 4 je bil športen sedež raztrgan... 100€ za delo in material... blago identičen, modri šiv prav tako... narejeno tako da samo gledaš... oz nimaš kaj gledat..

lp

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Lorus pravi:
Kakšne so kaj iskušnje z njimi?

Gledam en avto ki se tam prodaja (ni nemški) pa me zanimajo splošne iskušnje ...

Kolk so resni?

Koliko je res glede km na avtih itd. ...

Vsak info dobrodošel ...

Hvala!

1A - slovenski avto, prevrteni km, na števcu eno, v motornem prostoru drugo, servisna knjiga je bila v "iskanju".

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Glede 1A avtov...

Sodelavec je kupil passata 2.0 TDI avtomatic letnik '06 ali '07, vozi brez težav, drugi ravno tako kupil pri 1A avto in sicer BMW 320d 150 km varijanta-mislim, da j letnik '04.... Z njim se vozi vsak dan na relaciji MB-LJ-MB. Avto že lep čas dela brez težav.

Drugega ti o njih ne znam povedat... Če si mel s sabo nekoga, ki se na LR Disocvery res spozna in pravi ,da je avto OK, potem samo kupi. Motorji so itak tako skup dani, da to MORA delat še pa še kilometrov... Sam, da je bil redno servisiran, pa ne sme bit problema. Veliko sreče pri nakupu!
smile-1.gif

LP