Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Jaz pa na poroko ne morem uletet z nekim mirrorless aparatom.
ta del bi nekako še lahko šel. tudi družabna kronika bi še lahko šla. ampak, recimo - point je v tem.
delam za manjšo slovensko fotoagencijo, za tujo plesno in za večjo svetovno tiskovno agencijo. pokrivam svega in svašta, v vseh možnih vremenskih razmerah, ob vseh možnih delih dneva. in enostavno ne morem uletet na neko plesno tekmovanje z mirorlesom. ajde, ostali trije še mogoče, ampak jih tudi že počasi zmanjkuje. ali pa na fuzbal tekmo z mirorles zadevico. ali Sonyjem oz. Pentaxom. Olympus tukaj mogoče še ... ker ne bom mogel naredit tega, kar se od mene pričakuje. čeprav bi ob malce več matranja z mirrorlesom spravil skupaj fotko, na kateri ne bi moral reči, da je narejena z mirorlesom.
sicer Olyumpus od ostalih treh še najbolj ven štrli, ker je še najbližje, ampak je problem v tem, da je blazno omejen - 2x krop faktor je po eni strani fajn, tudi leče imajo, ki ta krop faktor znajo narediti kvalitetno širok, ampak to, da je 2x krop faktor pomeni, da je senzor toliko manjši, kar pomeni, da ga v večernem delu mojega delovnika kar zmanjka. že res, da sem bil enkrat precej presenečen, ko sem delal hokej v Hali z E-3, ampak kar naprej sem pomišljal o dveh stvareh: 1. zakaj zavraga je tako kompliciran 2. samo 6 fps!? na smučariji pogoriš. in v Sloveniji Olympus nima uradne podpore oz. servisa!!
tako da, če si zastavil svojo fotografsko pot vsaj malce ambiciozno, z željo po nečem več, ti ne ostane drugega, kot Canon in Nikon. žal. čeprav ima vsak od ostalih treh predstavnikov dobre zadeve v svoji liniji, dobre inovacije. konec koncev - Olympust in Dust Reduction. Pentax in Shake Stabiziacija. Sony in Live View? to so dobre zadeve, škoda, da jih niso znali še bolje izkoristit in implementirat v nekaj boljšega, bolj uporabnega.
mirorles - za zraven, top zadevica. da bi samo z njim delal - zaenkrat še ne. zaenkrat! kaj bo čez pet let pa mislim, da samo izumitelji vedo ...