Nikon D5100 - mnenja

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Samo to sem našel Proti: Nekaj "hroščev" pri zajemanju videa, ostrenje objektiva slišno na videu, HDR ne deluje dovolj suvereno_Ostalo pa pohvale na ostale lastnosti ki jih ima

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to ostrenje objektiva je slišno na vseh DSLR-jih, ki imajo možnost snemanja videa, to je pač minus vseh. kar se tiče HDR-ja - to je še zelo v povojih, mislim, da je en prvih če ne celo edini, ki sploh ima to funkcijo, zdaj pa, ko sam sestavljam HDR, komp rabi nekaj časa, da ga sestavi, procesor v kompu in v fotiču se pa sploh ne moreta primerjat.

hrošči pri zajemanju videa pa so možni, ampak se software fotiča stalno razvija in posodoblja in lahko da bo ob naslednjem updateu že vse urejeno.
smile-1.gif

Nikon D5100 je super začetni model, priporočam!
zmaga.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
kar se tiče HDR-ja - to je še zelo v povojih, mislim, da je en prvih če ne celo edini, ki sploh ima to funkcijo, zdaj pa, ko sam sestavljam HDR, komp rabi nekaj časa, da ga sestavi, procesor v kompu in v fotiču se pa sploh ne moreta primerjat.

Pentaxova modela K-r in K-5 imata oba možnost HDR-ja v aparatu. Tudi primerja slike in jih sestavi glede na vsebino (seveda če gre za malenkostne premike).

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Citat:
kar se tiče HDR-ja - to je še zelo v povojih, mislim, da je en prvih če ne celo edini, ki sploh ima to funkcijo, zdaj pa, ko sam sestavljam HDR, komp rabi nekaj časa, da ga sestavi, procesor v kompu in v fotiču se pa sploh ne moreta primerjat.

Pentaxova modela K-r in K-5 imata oba možnost HDR-ja v aparatu. Tudi primerja slike in jih sestavi glede na vsebino (seveda če gre za malenkostne premike).
In seveda vsi zadnji modeli Alf, torej A33, A55, Alpha 580 ... prav tako je možna sestava več posnetkov za uporabo v slabih pogojih in še marsikaj...
wink-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
No, ampak Pentax in Sony ne spadata med "priznane" DSLR-je
wink-1.gif

ok, da ne bo off-topica. Če bi izbiral pri Nikonu in ne bi imel denarja oz. motiva se stegniti do D7000 bi izbral D5100. Definitivno čisto solidna izbira.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, to je za Pentax velika krivica, kar si napisal, ker Pentax je priznana znamka v svetu fotografije in DSLR-jev ...
wink-1.gif

D5100 je super zadevica, majhna a zmogljiva, sem pa mnenja, da vsi ti bombončki ala HDR, panorama asist in podobno - ko enkrat podobno zadevo narediš na računalniku vidiš, da gre samo za marketinško potezo ...
smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
no, to je za Pentax velika krivica, kar si napisal, ker Pentax je priznana znamka v svetu fotografije in DSLR-jev ...
wink-1.gif

D5100 je super zadevica, majhna a zmogljiva, sem pa mnenja, da vsi ti bombončki ala HDR, panorama asist in podobno - ko enkrat podobno zadevo narediš na računalniku vidiš, da gre samo za marketinško potezo ...
smile-1.gif

e, dizzy, tole pa ne bo držalo.. Pentax je priznan v svetu SLR-jev, pri DSLR-jih pa je poden. Žal.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, saj, tako sem mislil - na splošno je Pentax še vseeno precej priznana in znana znamka, z veliko uporabniki, vendar pa res, ja, ne v DSLR sistemu.

pa ne, da bi bili fotoaparati slabi, daleč od tega, problem je predvsem njihova linija objektivov, ki je popolnoma preskromna oz. kar je še slabše - izredno težko jo je dobit ... in veliko stvari je tudi že precej starih, ne spomnim se, kdaj sem s strani Pentaxa slišal najavo novega objektiva oz. prenovo objektiva ...
tongue-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Pentax je čist solidna znamka z zmogljivimi kamerami in objektivi za amaterskega in bolj zahtevnega uporabnika.
Če pa si v PROFI vodah in rabiš točno specifično opremo, pa je druga stvar. Zato ne mešat jabolk in hrušk!
rolleyes-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.621
208
63
Kranj
Evo 2 dni nazaj na zalogi D5100 Kit 18-55 VR, danes, ko hočem naročiti za stranko, pa ni zaloge, imajo samo ohišje da bog da...

a paše tale kombinacija:

Nikon D5100 Ohišje + Tamron AF 18-200 mm f/3,5-6,3 XR Di-II LD Asph. (IF) Macro - za Nikon

Goriščna razdalja 18-200
Max. zaslonka 3,5-6,3
min_zaslonka 22
Notranja zgradba 13 skupin, 15 elementov
Širina vidnega polja (°) 75� - 7� (diagonala)
Minimalna razdalja ostrenja (m) 45 cm
Povečava 1:3,7
Premer filtra 62 mm
Notranje ostrenje da
Dimenzije 83,7 - 73,8 mm (dolžina x premer)
Teža 398

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kolk € te pride ta komplet .Dej mi na ZS .Mam tud jst ta komplet pa še en dodaten, jst ti dam pa moje cene na ZS.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
p.s. Velja tudi za cbb-jev post.

Vsi pametnjakoviči, ki se na digitalno tehniko tako spoznate, koliko digitalcev ste si lastili in koliko let že fotkate?
17758-icon_confused.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Leti na Sonyjeve CCD-je, ki so crkovali in jih se vedno menjajo kot po tekocem traku
evil.gif
To je veljalo za serije tipal kompaktov v letih 2005 in 2006.
In ker so bila v več kakor polovici kompaktov različnih proizvajalcev tipala Sony, je logično, da je firma dobila negativen predznak.
Teh problemov sedaj praktično ni več, 'črna pika' pa je ostala.

Se opravičujem za off-topic!

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
No, ampak Pentax in Sony ne spadata med "priznane" DSLR-je
wink-1.gif

hysterical-1.gif

Vedno je fajn brati bedarije "podučenih" uporabnikov Canikonov.
bonk.gif

bi rekel, da je on to mislil sarkastično...drugače pa jaz drugega kot canon ali nikon pri nas pač ne bi kupoval. Pa tudi na splošno najbrž ne, razen če se že v štartu dokaj omejiš...

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

hysterical-1.gif

Vedno je fajn brati bedarije "podučenih" uporabnikov Canikonov.
bonk.gif

Sem uporabnik Pentaxa
rolleyes-1.gif
...

Ne bi pa rekel, da se omejiš z objektivi pri Pentaxu....na voljo imaš objektive vse od leta 1960 naprej. Se pa strinjam, da je Pentax šibek na tele območju. Je pa drugače njihova Limited serija prime objektivov ena izmed najboljših na svetu.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.921
10.650
113
kod Džej-Zija
Se pardoniram, očitno si res sarkastično pisal.
redface-1.gif
Poznam Pentaxov sistem in njihove objektive, čeprav nisem njihov uporabnik.

Pogreje me, ko razni novopečeni lastniki vstopnih modelov Canikona pametujejo o tem, kako je vse, kar ni Canikon, totalen šrot in nevredno imena dslr.