Neznani zvok straši po vsem svetu!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Saj to je problem, ker ne ZNAŠ razložit. Vse kar se lahko spomniš je to, da si nekaj domišljam, da je montaža na videjih itd. Saj ne iščem teorije zarote, niti konca sveta, me pa zanima od kje ta zvok v okolju, kjer je srmtna tišina. Pa da bi vsaj spal pred tem, sem bil pa 100% buden. Škoda, ker nisem posnel.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
903
113
tu in tam
daj ne bluzi..slišal si gonečega mačka, zdaj pa paničariš
smile-1.gif

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
in ce bi posnel, kaj bi slisal? sum, v katerem bi ti nasel vzorec, kot si ga slisal na youtube. ma ne da se mi, over and out.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa od kje ta šum je****? SMrtna tišina je kjer spim, pri odprtem oknu pa ločim med gonečim mačkom in močnimi basi oz. bobnenjem. Saj razumem, da si skeštičen do posnetkov na youtubu, jaz pa nimam niti enega razloga, da bi te basal. A ne moreš preprosto verjet, da sem res slišal nekaj podobnega. Pa ne slišal, POSLUŠAL 15 minut.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Gorenjska praviš. Smrtna tišina pri odprtem oknu?

Tako prvi pogled na model vetra pri ARSOtu pravi da ste imeli kar konkreten veter ta teden. Veter pa zavija, tuli, bobni.

Sicer pa fizikalno kako lahko povežeš sončev veter s čudnimi zvoki? Zvok je vibracija medija (zraka), da zavibrira zrak rabiš še kondenzatorski medij (nekaj kar porine zrak) in če naj bi bil to sončev veter potem bi bila energija tolikšna da bi zemljo že zdavnaj izstrelilo iz orbite. Opcija bi sicer bila da bi šlo za razelektritve, ampak potem bi videli lep polarni sij.

Drug antidokaz da solarna nevihta ne more vplivat na tvoj zvok je to da je bila ura polnoč kar pomeni da je sonce sijalo na drugi strani zemlje. So sicer delci ki gredo tudi skozi zemljo, ampak hey, verjetno ne morejo povzročit hrupa (glej prvi odstavek kaj zvok je).

Skratka ob močnem sončnem sevanju so možne motnje elektronskih naprav (čeprav ni prav nobeenega dokaza do sedaj da se to lahko zgodi oz. da se je že kdaj zgodilo), ampak bo to precej globalen pojav in ga ne bodo slišali samo izbrani, tako kot premikanje zemljinega jedra ako bi se zgodilo.

Torej če nekaj slišiš samo ti potem omeji svojo iskanje vzroka na lokalne vzroke ne pa vključevat noter cele zemlje ali pa celotnega vsemirja.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Drug antidokaz da solarna nevihta ne more vplivat na tvoj zvok je to da je bila ura polnoč kar pomeni da je sonce sijalo na drugi strani zemlje.

Ja, saj zvok potuje počasneje od svetlobe
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
kratka ob močnem sončnem sevanju so možne motnje elektronskih naprav (čeprav ni prav nobeenega dokaza do sedaj da se to lahko zgodi oz. da se je že kdaj zgodilo)
No ja... Par delnih razpadov elektro omrežji pa res ni kakšen hud dokaz ane?
smirk-1.gif

Citat:
Drug antidokaz da solarna nevihta ne more vplivat na tvoj zvok je to da je bila ura polnoč kar pomeni da je sonce sijalo na drugi strani zemlje
To tudi nima ravno velike veze. Nabiti delci se odklonijo v magnetnem polju, tako da prav lepo pridejo tudi na drugo stran.
(2003 sem prav lepo opazoval severni sij okoli 23 in 2 ure ponoči.)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.194
4.164
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
kratka ob močnem sončnem sevanju so možne motnje elektronskih naprav (čeprav ni prav nobeenega dokaza do sedaj da se to lahko zgodi oz. da se je že kdaj zgodilo)
smirk-1.gif

Citat:
Drug antidokaz da solarna nevihta ne more vplivat na tvoj zvok je to da je bila ura polnoč kar pomeni da je sonce sijalo na drugi strani zemlje
To tudi nima ravno velike veze. Nabiti delci se odklonijo v magnetnem polju, tako da prav lepo pridejo tudi na drugo stran.

Znastveno ni potrjeno oz. ni neposrednega dokaza o tem da je bilokdaj sončev veter povzročil probleme na zemeljskem površju (beri: znastveni dokaz je da A vedno vodi v B kar pa se je izkazalo da ne drži oz. ob močnejših solarnih nevihtat se ni zgodilo nič, ob manjši aktivnosti ki je bila še vedno visoka je pa crknil daljnovod -> lahko gre za naključje). Druga stvar je v vesolju (sateliti), tam seveda obstaja nevarnost poškodovanja naprav ker objektov ne ščiti "zemeljski magnetni ščit".

Polarni sij seveda vidiš ponoč in možen je tudi na srednji geografskih višinah, vidi pa se ga precej visoko (beri v vesolju) tako da to ni ravno dokaz o tem da bi bilokako neposredno vplival na življenje na zemlji.

No kakorkoli, neznan "hrup" ki je omejen na okno ene sobe zagotovo ni posledica teh dogodkov.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
smirk-1.gif

Citat:

Znastveno ni potrjeno oz. ni neposrednega dokaza o tem da je bilokdaj sončev veter povzročil probleme na zemeljskem površju (beri: znastveni dokaz je da A vedno vodi v B kar pa se je izkazalo da ne drži oz. ob močnejših solarnih nevihtat se ni zgodilo nič, ob manjši aktivnosti ki je bila še vedno visoka je pa crknil daljnovod -> lahko gre za naključje). Druga stvar je v vesolju (sateliti), tam seveda obstaja nevarnost poškodovanja naprav ker objektov ne ščiti "zemeljski magnetni ščit".

Polarni sij seveda vidiš ponoč in možen je tudi na srednji geografskih višinah, vidi pa se ga precej visoko (beri v vesolju) tako da to ni ravno dokaz o tem da bi bilokako neposredno vplival na življenje na zemlji.

No kakorkoli, neznan "hrup" ki je omejen na okno ene sobe zagotovo ni posledica teh dogodkov.
March 1989

Pa še par drugih:
klik

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ce tale zvok ne bi bil identicen zvokom iz youtuba, potem jaz tega ne bi pisal na forum. Kdor pise da je slo za helikopter ali letalo je malo hecen. Zvok sigurno ni bil vsakdanji in cesa podobnega jaz se nisem slisal. Sploh pa ne ob enih ponoci.

Slisal pa sem na Jesenicah. Kdor tam zivi ve, da je ob enih smrtna tisina. Vsaj v tem delu, kjer sem jaz.

Kot pravim, zanimivo je edino to, da je zvok identicen posnetkom na youtubu. Iz tega bi se dalo sklepat, da sem slisal isto kot ljudje na ceskem in v ZDA. Kaj pa sem slisal pa ne vem. Nekaj nevsakdanjega zagotovo.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Jesenice, tišina, jeklarna,...
smirk-1.gif

Ah dej ne pametuj no. Pa kaksna jeklarna pr bolnici no.

Pa tam na posnetku od baseballa he tudi jeseniska jeklarna ane? V zivljenju je nisem slisal, jo bom pa sedaj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ce tale zvok ne bi bil identicen zvokom iz youtuba, potem jaz tega ne bi pisal na forum. Kdor pise da je slo za helikopter ali letalo je malo hecen. Zvok sigurno ni bil vsakdanji in cesa podobnega jaz se nisem slisal. Sploh pa ne ob enih ponoci.

Slisal pa sem na Jesenicah. Kdor tam zivi ve, da je ob enih smrtna tisina. Vsaj v tem delu, kjer sem jaz.

Kot pravim, zanimivo je edino to, da je zvok identicen posnetkom na youtubu. Iz tega bi se dalo sklepat, da sem slisal isto kot ljudje na ceskem in v ZDA. Kaj pa sem slisal pa ne vem. Nekaj nevsakdanjega zagotovo.

slišiš, to, kar ti možgani pravijo da slišiš, lep primer je tisti moj video od zgoraj. Od danes naprej boš vedno pri I got the Power slišal Aghate Bauer.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Jesenice, tišina, jeklarna,...
smirk-1.gif

Ah dej ne pametuj no. Pa kaksna jeklarna pr bolnici no.

Pa tam na posnetku od baseballa he tudi jeseniska jeklarna ane? V zivljenju je nisem slisal, jo bom pa sedaj.

No jst sem tudi iz jesenic in lahko rečem da je ponoči res smrtna tišina
grin1.gif