Potem stroka v razvitejših državah meni drugače..........
Pač v mojem primeru, sem si pač pogledal pravice oz dolžnosti, ki jih mora pač zdravnik narest preden cepi otroka....... in naj ti povem, da niti približno ni povedal nič, le možnost povišanja temperature in če je zdrav...
to mi lahko verjameš....... res pa da sem jo pol mal prcal, ker je bla tko 100 odstotna kot ti, vendar sva na hitro zaključila, ko sem ji omenil da mi more po zakonu razložit vse morebitne stranske pojave itd... pa še malo o odgovornosti, potem je temo spremenila......
Torej, ker pred seboj ni imela kartoteke otroka, za alergije ni vedela (lahko bi bil alergičen na kvasovke) bi otrok imel lahko težke posledice..
Vem, da bi se potem taista gospa zagovarjala na 100 in en načinn......
Tukaj ni nič nakladanja.......
Daleč od tega, da sem slab starš, tega mi te ne boš govoril, ker si še presmrkau, da bi sploh kerga gor spravu. Druga stvar je očitno je z vašim promilom nekaj narobe, saj noben noče v naši državi jamčit za tako majhnen riziko, na drugi strani pa imamo kup staršev, ki so po zapletih šele kasneje pogledali, sestavine cepiva in pravijo, da prej niso bili seznanjeni, kar je zakonska dolžnost zdravnika ki cepi.................
to ni nakladanje je resnica in če bi bil moj dokaz zakonit bi jo še tožil...
Od MZ sem dobil odločbo, da moram otroka cepit v roku meseca oz se na odločbo pritožit...
pritožila sem se z pomočjo strokovnjaka..... kot pričakovano odgovora nism prejel, kar poročajo tudi v praksi starši, ki se pritožijo v roku in primerno.............
toliko o tem.....
bottom line je da so v tujini cepljenja neobvezna in da odgovarjaja za posledice proizvajalec, ki si samo v banana državah zlobira ta neverjetni pogoj o lastni neodgovornosti.....
Jest za razliko od tebe, dam ljudem in staršem možnost svobodnega odločanja, kar je v razvitih državah praksa, ter da so v štartu seznanjeni z posledicami cepiva, sploh pa da opozorijo zdravnika, če ima otrok kakšne alergije..
KER ZDRAVNIK JIH PRAŠA NE........ javka šele če pride do zapletov......
Jernej povedala sva si že vse, predvidevam, da si pršu na šiht in imaš tono cajta, da se bova podjebavala v nedogled......
Moj pogled je ta, da odloča vsak sam, ti pa si za stroko, katera si ne upa odgovarjat......., ko boste vsaj ta prag presegl, vam bo javnost mogoče verjela bolj, sploh pa da furate prakso, da ob dokazani malomarnosti delate naprej, kot da se ni nič zgodilo....
če je to stroka........ potem se bojim predvsem za naše zdravje.......
Tisti ki plačujemo z neko povprečno plačo v Sloveniji za obvezno zavarovanje, to nanese okol 2.700eur;, kar sicer ni neka ogromna cifra ni pa malo......
Prihaja dan, ko bomo šli na lastno željo preko zavarovalnice tudi v tujino, pa čeprav bo treba mal doplačati.... Do sedaj pa je to privilegij tistih, ki si to lahko privoščijo... kar dost pove o vaši stroki......
over and out