Neželeni učinki cepiv (Engerix B)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
enkrat pravte, da so antibiotiki vse manj učinkoviti, tudi zaradi pisanja receptov receptov.... (zopet se ve zakaj, tako radi pišejo recepte)

drugič se pa upirate nanje...

Dejstvo je da v razvitih državah ni več obvezno ceplenje, tudi v takih kjer je migracija velika....
TOREJ JE Z BLUZENJEM VAS OČITNO RES NEKAJ NAROBE...

OZ STE PARANOIKI....... V nasprotnem primeru ne razumem, kako lahko razvitejši zdr. sistem to dopusti?

Mi smo šli še korak dlje... da noben za nič ne odgovarja... Kar je spet podobno banana državam, seveda vključno z zdravnstvenim osebjem, katera niti ne pove, kar so sami zapisali, da je potrebno...

pa se noben ne buni zaradi tega...

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne, jaz ga ne bom.

Ga bojo pa tisti, ki so strokovno PRECEJ bolj podkovani kot ti. Ne vem kako bojo tvoji otroci sploh preživeli, ko pa so jih že za MMR, davico, oslovski kašelj, otroško paralizo in tetanus cepili? Pa tud to je bilo obvezno, pa nisi skakal do stropa?

Ja farmacevti mi perejo denar, imam odgovornost, ki je še sam ne znam opisat, pa za 10€/uro delam, če sploh. KDAJ BO KDO TEBI DAL LISTEK Z ODGOVORNOSTJO?!?

Sem še kaj pozabil?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Glede nato, da capljamo za to našo EU... bo to kmal neobvezno...

to možnost imamo sedaj, čeprav se tega vsi premoalo zavedamo....
Kr se tiče teh belih halj ki izvajajo cepljenja, pa naj se vsaj držijo, lastnih predpisov.....

Jest odgovornost mam, pri svojem delu in pri otrocih..... dvomim, da jih imaš ti..

Vsem obveznim ceplenjem se je moč izogniti...., z odvetnikom, z primernimi ljudmi, al pa daš eni kuri beli 100 eur...., zanimivo je da pravijo bele kure, da so ambasadorji otrok, ko mu pokažeš kuverto zgubi spomin....

nekako tako je v našem zdravstvu.... mene bi bolj skrbelo kok se jih zaradi vaše malomarnosti stegne, nekatere celo spodite dam, tak tretma še veterinarji nimajo......

a za lapat ste pa hudi......

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no, pa da še malo zagovarjam farmacevtske firme, ko mi je ravno en dal 2 kulija in koledar

WHO in UNICEF podatki za dojenčke (tudi ti obojni so v bistvu podružnica farmacevtskih podjetij):
Nemčija
Precepljenost proti HepB - 90%

Francija
Precepljenost proti HepB - 42% in narašča.

Avstrija
Precepljenost proti HepB - 82%

Belgija
Precepljenost proti HepB - 97%

Grčija
Precepljenost proti HepB - 95%

Italija
Precepljenost proti HepB - 96%

Luksemburg
Precepljenost proti HepB - 95%

Portugalska

Španija

ZDA
Precepljenost proti HepB - 92%

Zdaj, če ti ti podatki niso dovolj verodostojni mi je zelo žal, ampak ne poznam SVOODov iz teh držav, ampak sem prepričan, da mi pri tem ti lahko pomagaš.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
prvo dej vir...... drugo dej leto statistike.....

še enkrat nič nimam proti neobveznim ceplenjem.......

populističen si........

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Torej se nimate kaj bati, če gremo na neobvezno ceplenje
hysterical-1.gif

v čem je problem, sicer pa za par držav dvomim, da so podatki sploh pravilni....

Si pogledal statistiko ocenjene rizičnosti nove gripe by WHO.......

v čem je keč.......
Če se spominim, takrat našga Jerneja, se ne morm nehat smejat. Zanimivo bi blo slišat, kam je šlo večina neuporabljenega cepiva in kdo je to plačal in predvsem kdo odgovarjal..

aja sej res GSK je z našim ministrstvom podpisal vnaprej osebno neodgovornost...... Še naš Zidarček bi se lahko kej naouču od njih.........

Dohtarji ki se niso hotli cepit proti novi gripi in so javno rekl, da se ne bojo cepili in da ne verjamejo so bili javno stigmatizirani....

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
eh... ko pijanc plota

kaj se imamo za bat če gremo na neobvezno cepljenje? paranoikov kot si ti, zaradi katerih bo precepljenost padla pod 95% in bodo zato nastradali tisti, ki se ne morejo cepit iz objektivnih vzrokov, kar paranoja staršev vsekakor ni.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
A pr nas sploh potem obstaja objektivni razlog, glede nato da prej cepijo nato vprašajo?
Parnoja daje vas, stvar mora biti neobvezna...

odgovarjate za nobeno stvar ---- Torej...

Ljudi umirajo precej več zaradi neodgorovnih zdravnikov, ki so in še pišejo antibiotike kr brezveze, ter da ne skačete u luft nepravilnemu prehranjevanju in drugih veliko bolj smrtnih stvari......

Paranoja, pa daje vas, ko vas poslušam, je promil resnih zapletov pa niti za to malenkost nočete odgovarjati... Človek se resno namisli nebulozam ki jih paranoično zganate...

lepo se je vidlo, kakšno ste zganiali pr novi gripi....... pou sveta naj bi pocrkalo....
in še enkrat brez odgovornosti je lahko lapat vsakemu pjancu, ko pa pride do nje, se pa začne aroganca, oviranje postopkov, šikaniranje in drugo.....

Veliko staršev jamra čez naše zdravstvo in čez ceplenja... lih vsi se pa ne zmišlujejo in to je fact.....

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
March 21, 2010 worldwide update by the U.N.'s World Health Organization (WHO) states that "213 countries and overseas territories/communities have reported laboratory confirmed cases of pandemic influenza H1N1 2009, including at least 16,931 deaths." [23]

As of May 30, 2010 worldwide update by World Health Organization(WHO) more than 214 countries and overseas territories or communities have reported laboratory confirmed cases of pandemic influenza H1N1 2009, including over 18,138 deaths. [24]

H1N1 se je pojavila praktično po celem svetu v enem letu pa je umrlo (laboratorijsko potrjenih) 18138 ljudi. Glede na to, da bi se večino dalo preprečit, je to 18138 smrti preveč.

Mirage

Pripravnik
30. nov 2007
223
10
18
Pri H1N1 gripi je problem predvsem v tem, da v večjem % hudo prizadene tudi mlajše zdrave ljudi. Mislim, da spodnji graf pove več kot dovolj:
dn18014-1_553.jpg

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Reality, bottom line je, da so določena cepljenja pri nas obvezna. Obvezna so zato, ker so takšna priporočila STROKE (to so ljudje, ki imajo malce več pojma o medicini kot ti). Letna priporočila za cepilni program sprejmejo vrhunski strokovnjaki na področju infektologije in epidemiologije, za katere ti lahko zagotovim (sicer mi ne ne boš verjel, ampak tudi prav), da niso pod vplivom farmacevtskih lobijev.

Razloge, ki se pri tem upoštevajo, pa smo ti vsi našteli že večkrat v tej temi in se vedno znova vračamo na iste točke, ki jih nikakor ne moreš in ne moreš razumeti..

Ljudje, ki ne upoštevate tega zakona, ste v najboljšem primeru samo slabi starši, v najslabšem pa kršite zakon.

V večih sporočilih nakladaš, da se zdravniki ne držimo zakonov, pri čemer se sam vedno znova rad pohvališ, kako z veseljem jih ravno sam izigravaš in kršiš. Precej dvolično, če mene vprašaš.
Po eni strani imaš polna usta odgovornosti, po drugi strani pa sem prepričan, da ne boš prevzel le te za vse ljudi, ki bodo umrli zaradi padca precepljenosti.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Potem stroka v razvitejših državah meni drugače..........

Pač v mojem primeru, sem si pač pogledal pravice oz dolžnosti, ki jih mora pač zdravnik narest preden cepi otroka....... in naj ti povem, da niti približno ni povedal nič, le možnost povišanja temperature in če je zdrav...

to mi lahko verjameš....... res pa da sem jo pol mal prcal, ker je bla tko 100 odstotna kot ti, vendar sva na hitro zaključila, ko sem ji omenil da mi more po zakonu razložit vse morebitne stranske pojave itd... pa še malo o odgovornosti, potem je temo spremenila......

Torej, ker pred seboj ni imela kartoteke otroka, za alergije ni vedela (lahko bi bil alergičen na kvasovke) bi otrok imel lahko težke posledice..

Vem, da bi se potem taista gospa zagovarjala na 100 in en načinn......
Tukaj ni nič nakladanja.......

Daleč od tega, da sem slab starš, tega mi te ne boš govoril, ker si še presmrkau, da bi sploh kerga gor spravu. Druga stvar je očitno je z vašim promilom nekaj narobe, saj noben noče v naši državi jamčit za tako majhnen riziko, na drugi strani pa imamo kup staršev, ki so po zapletih šele kasneje pogledali, sestavine cepiva in pravijo, da prej niso bili seznanjeni, kar je zakonska dolžnost zdravnika ki cepi.................

to ni nakladanje je resnica in če bi bil moj dokaz zakonit bi jo še tožil...
Od MZ sem dobil odločbo, da moram otroka cepit v roku meseca oz se na odločbo pritožit...

pritožila sem se z pomočjo strokovnjaka..... kot pričakovano odgovora nism prejel, kar poročajo tudi v praksi starši, ki se pritožijo v roku in primerno.............

toliko o tem.....
bottom line je da so v tujini cepljenja neobvezna in da odgovarjaja za posledice proizvajalec, ki si samo v banana državah zlobira ta neverjetni pogoj o lastni neodgovornosti.....

Jest za razliko od tebe, dam ljudem in staršem možnost svobodnega odločanja, kar je v razvitih državah praksa, ter da so v štartu seznanjeni z posledicami cepiva, sploh pa da opozorijo zdravnika, če ima otrok kakšne alergije..

KER ZDRAVNIK JIH PRAŠA NE........ javka šele če pride do zapletov......

Jernej povedala sva si že vse, predvidevam, da si pršu na šiht in imaš tono cajta, da se bova podjebavala v nedogled......

Moj pogled je ta, da odloča vsak sam, ti pa si za stroko, katera si ne upa odgovarjat......., ko boste vsaj ta prag presegl, vam bo javnost mogoče verjela bolj, sploh pa da furate prakso, da ob dokazani malomarnosti delate naprej, kot da se ni nič zgodilo....

če je to stroka........ potem se bojim predvsem za naše zdravje.......

Tisti ki plačujemo z neko povprečno plačo v Sloveniji za obvezno zavarovanje, to nanese okol 2.700eur;, kar sicer ni neka ogromna cifra ni pa malo......

Prihaja dan, ko bomo šli na lastno željo preko zavarovalnice tudi v tujino, pa čeprav bo treba mal doplačati.... Do sedaj pa je to privilegij tistih, ki si to lahko privoščijo... kar dost pove o vaši stroki......

over and out

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
taki, kot si ti pljuvate po zdravnikih, dokler ste vsi zdravi, ko pa kdo zboli, pa marija pomagej.

Na vašo srečo med zdravniki ni koga, ki bi v takem trenutku rekel, pojdi se na zavarovalnico zmenit, da boš za tujino doplačal, pa drži pesti, da se ti do takrat slepič ne zlije...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
taki, kot si ti pljuvate po zdravnikih, dokler ste vsi zdravi, ko pa kdo zboli, pa marija pomagej.

Na vašo srečo med zdravniki ni koga, ki bi v takem trenutku rekel, pojdi se na zavarovalnico zmenit, da boš za tujino doplačal, pa drži pesti, da se ti do takrat slepič ne zlije...

Da ne boš to slučajno mislil, da ni res...... Po slabem počutju, se je zgodilo ravno to, ker človeku ni šla zdr. kartica skoz...., poslan domov oz točno grožnje z samoplačništvom, nato je prestrašeni bolnik
odšel je k Mariji..

Sprožena je bila notranja revizija, nepravilnosti seveda ni bilo, to je seveda nemogoče.....

Kr se tujine tiče, boš šu kmalu lahko kamorkoli v EU, doplačilo bo potrebno le če boš kvoto za normativ na ZZZS prebil..., pa brez predhodnega spraševanja zavarovalnice...

Je pa naslov topica paradoxaln... če bo do sankcioniranja zares prišlo, bo to nekaj novega v Sloveniji, kaj takega ne pomnimo. Verjetno boste spet vstali in preko Fidesa tarnali, kaka krivica se vam godi........

Astroboy sicer sanja o bumerangu, a le tega vedno dobi v glavo pacient, pa naj si gre za zdravniško napako, malomarnost, zavarovalnico.......

Tko da je stvar jasna.....
Direktoji javnih zavodov in vodja zbornic pa se bolj ukvarja z posojanjem javnega denarja in gradnjo zbornice ter izbiranjem pravega odtenka marmorja...

Seveda zdravniki v Sloveniji dosti boljši niste..., vprašat morš, če lahk kej zrihta (valid drugs), ko ugotovijo pač rečete jebiga, vem za problem imam za lastno uporabo...

problem solved......

in potem smo mi krivični do vas.......

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
precej manj kot ti.........

Bi pa moral kakšen starš komentirat izvedbo ceplenja, sej linkom tko ne verjameš?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.