Nexus 5 - prvi vtisi.

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
ok, tnx za pojasnilo
smile-1.gif

tomazpog

Fizikalc
30. maj 2009
133
41
28
V slovenščini se temu reče korenska mapa.. Je pa to res "prva", osnovna mapa , ki nima zveze z rootanjem

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
hja, ko sem vse spravil nazaj na original programovje, sem ob pregledu fona s tmc-jem opazil "root" mapo in pomislil na to, da se kljub ponovnemu flashanju in brisanju vsega v recovery mode, le nisem znebil vsega, kar se tiče root-balasta.... zato raje vprašam, in hvala vam za pojasnila
smile-1.gif

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Ksz

Na nexus 5ki mi je ratalo pociti zaslon, no, steklo zaslona. Telefon sicer deluje normalno.
Kje bi pri nas to ugodno zamenjali? Kaksen je okviren strosek?

Poenistrani bi steklo se najraje zamenjal sam (sem ze veckrat kaksno elektroniko, vkljucno s telefoni, popravil sam). Tezava je, ker nekje omenjajo da je steklo zdruzeno z zaslonom in digitizerjem (cena na ebay cca 110eur). Vseeno se ponekod prodaja samo steklo za cca 20eur. Ima kdo izkusnje iz prve roke?

Lp Anze

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Menjava na uradnem lg servisu (vama trade) stane okoli 155eur, menjajo pa celoten sprednji del + nova baterija. Če nimaš možnosti sam prinest telefona, ga lahko pošlješ kot poslovni paket na njihove stroške.
Če lahko to sam narediš doma, pa ti žal ne znam povedat

B81

22. jul 2007
37.589
10.881
113
KSZ

Je že kdo ugotovil, kako se pobriše po 1000 mailov v trash mapah v 4 mail računih? Razen da jih ročno označuješ in brišeš, ni nobene opcije v 4.4.4.

B81

22. jul 2007
37.589
10.881
113
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Mogoče bo še najlažje s prijavo na računalniku?

Priklopiš na rač in kaj potem?
Zdaj sem sicer naložil K-9, v katerem gre izbrati več mailov, ampak še vedno moram tri maile prestavit na K-9.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Mislil sem, da se preprosto prijaviš na računalniku in preko brskalnika zbrišeš tisto, kar je na strežniku v košu.
Ali nisem prav razumel?

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
682
3
18
Ve kdo, če VAMA TRADE servis komplicira, če dobi na popravilo odklenjenega Nexusa 5 z stock romom? Ali bi ga bilo bolje zaklenit pred pošiljanjem?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odklenjen?
misliš rootan?
če ni več v garanciji je vseen v kakem stanju ga prineseš. če je pa še, pa je za miren spanec, boljš, da ga nazaj povrneš.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Že šibam Android 5.0 pol dneva. =] Je letel Factory Image gor.
Izgled fenomenalen. Par funkcij je novih in totalno uporabnih! Npr. Silent mode je bomba. Itd. =]
Motijo pa me butasti razvijalci app-ov, ker so leni pri podpori za ART. Tako, enaki programi še vedno ne delajo. In pa nekaj aplikacij še je, ko mi piše, da vaša naprava ni podprta, ali pa sploh več ne najdem appa v trgovini (Freedi youtube player).

Par trikov je, če kdo kaj ne zna, ali pa si na xda-developments prebere, tam sem jih že napisal.
Pohvala pa tudi Google sinhronizaciji s programi itd. Sem samo sihroniziral vse, factory reset, novo verzijo naložil, se prijavil z Google računom, pa se je vse namestilo tako,kot je bilo prej. Tudi napredki v igrah, itd. =]

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Tudi moj Nexus ga že od zjutraj ima.
Za razliko od tebe, meni vizualno zadeva ni tako všeč. Je pa videti kar v redu zadeva. Tudi to kar omenjaš - prehod je izredno neboleč, saj skoraj vse naredi sam (Google itak ve o nas skoraj vse
evil.gif
).

Najbolj pogrešam Xposed, upam, da ga bo mojster naredil za liziko.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
To se cel paket namesti Xposed, ali se da po falatih? Ker sem nekaj gledal to, pa se mi zdi, da se lahko inštalira samo tisto, kar rabiš.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Na Androidu 5 Xposed (še) ne deluje.
Xposed je nek okvir, v katerega lahko nameščaš posamezne module z res izvrstnimi funkcijami. Enostavno, hitro, izredno zmogljivo.

Ampak - trenutno smo na suhem.

Kekezzo

Zelenc'
20. avg 2013
21
0
1
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
Pohvala pa tudi Google sinhronizaciji s programi itd. Sem samo sihroniziral vse, factory reset, novo verzijo naložil, se prijavil z Google računom, pa se je vse namestilo tako,kot je bilo prej. Tudi napredki v igrah, itd. =]

Tega pa ne poznam. Sam uporabljam Helium, prej sem pa Titanium backup. To nastaviš kljukico pri google backup in je to to?

Še par vprašanj.
1. se da kje pogledat, koliko časa telefon deluje na baterijo? Zdaj kaže samo predvideni čas do izpraznenja.
2. če si nastaviš za odklep vzorec, moraš še vedno najprej potegniti čez ekran, da prideš do vzorca. Se da to izklopiti?
3. Če si nastavim Smart Lock, moram pri varni povezavi še vedno odkleniti zaslon s potegom, pričakoval bi, da bo čisto odklenjen.
4. Se da nastaviti, da ima aplikacija obvestila samo na odklenjenem zaslonu, ne pa na lock screenu?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Glede lolipopa na n5 iz drugega foruma.

Citat:
Nevem... meni se ne zdi da bi sam telefon delal kaj hitreje in kamera, mogoče se mi zdi celo da na momente kaj zatrokira. Skoraj mi je žal, da sem dal update, ker nasplošno mi je kitkat bil bolj všeč kot ta lolipop.

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:
Uporabnik Kekezzo pravi:
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:

Tega pa ne poznam. Sam uporabljam Helium, prej sem pa Titanium backup. To nastaviš kljukico pri google backup in je to to?

Še par vprašanj.
1. se da kje pogledat, koliko časa telefon deluje na baterijo? Zdaj kaže samo predvideni čas do izpraznenja.
2. če si nastaviš za odklep vzorec, moraš še vedno najprej potegniti čez ekran, da prideš do vzorca. Se da to izklopiti?
3. Če si nastavim Smart Lock, moram pri varni povezavi še vedno odkleniti zaslon s potegom, pričakoval bi, da bo čisto odklenjen.
4. Se da nastaviti, da ima aplikacija obvestila samo na odklenjenem zaslonu, ne pa na lock screenu?
A pri tem Heliumu moraš obvezno connectat še pc kot piše priporočilo na začetku ali gre tudi brez pc-ja?