Nexus 5 - prvi vtisi.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Meni se zdi Lollipop na N5 popolnoma tekoč (vsaj tako tekoč kot je bil Kitkat). Novi UI je super, se mi zdi spet tak korak naprej kot je bil iz Gingerbread na ICS. Sem sideloadal OTA brez factory reseta in sem imel visoko porabo baterije, potem sem naredil factory reset in sedaj je baterija odlična.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Zakaj ni več tistega efekta ko stisneš glavni stranski knof da ugasneš display, ko je nekako sliko potegnilo skupaj....se da kako naštimat nazaj? Drugače špili laufajo bolje, real racing 3 je fluid....

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Ima kdo mogoče podobno težavo:
Na telefonu je serijsko 4.4.4, problem nastane pri kameri:

telefon je bil 3x na servisu zaradi iste napake+ to da sem ter tja ne deluje gumb za glasnost.
1. menjali osnovno ploščo ni pomagalo, 2. na novo naložili sistem, 3. pritrjevanje kontaktov
no sedaj je zadeva zdržala cca 3 tedne. Začasno pomaga da ponovno zaženem telefon.
Me pa zanima če se je možno sklicevati na tole glede na to da je telefon vzet s podaljšanjem naročnine + bon.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem danes dobil Nexusa 5 in takoj zatem še Android 5.0 - super stvar.
Zdaj me pa firbec matra - na starem Nexusu sem imel nastavljeno backupiranje osebnih podatkov v googlov oblak, in je bil imenik takoj prenešen na novega, a se da tudi SMS-e kako spravit v novi Hangout?
Pa kako prideš do LTE hitrosti? Imam sicer nastavljeno povezovanje s 4G omrežjem, ampak se mi zdi (tudi glede ikonic nad trikotnikom signala), da dlje kot od HDSPA ne pridem.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
LSZ

Lolipop dela občutno hitreje a ene stvari se bo treba še navadit. Recimo chrome ima zavihke pri kvadratku oz tem k pogledaš kaj laufa v ozadju. In grafika tipkovnice mi tudi ne sede. Izpodčrte je pa hudo dobr.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
121
22
18
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
LSZ

Lolipop dela občutno hitreje a ene stvari se bo treba še navadit. Recimo chrome ima zavihke pri kvadratku oz tem k pogledaš kaj laufa v ozadju. In grafika tipkovnice mi tudi ne sede. Izpodčrte je pa hudo dobr.

Lahko si v Chromu to izklopiš in imaš zavihke isto kot prej: Chrome - settings - Merge tabs and apps -> Off

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Jaz imam nekus 4 že ene 2 leti, pa nisem porajtal, da bi baterija kaj slabše delovala.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Jaz imam nekus 4 že ene 2 leti, pa nisem porajtal, da bi baterija kaj slabše delovala.

Jaz pa na N4 po dveh letih opažam da je že malo slabše. Razmišljam da si jo bom sam menjal. Sem gledal navodila pa ni preveč težko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.068
6.916
113
pri taščici
Aha, potem se nekako da menjati. ali moraš imeti še najmanj kpl orodja za finomehanika, pa še malo štormarskega in finomehaničnega znanja?

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aha, potem se nekako da menjati. ali moraš imeti še najmanj kpl orodja za finomehanika, pa še malo štormarskega in finomehaničnega znanja?

klik očitno rabiš samo orodje in malo živcev
evil.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Disable G+ aplikacijo na telefonu pa je problem rešen
tongue-1.gif

Nič ni rešeno s tem. Imam disajblano vse kar diši po G+, pa nič ne pomaga, ker photos ne dela brez G+ accounta. Inštaliral sem si quickpic pa je rešeno.

Ampak kot eni trdijo, nexusi preprosto delajo in nimajo nobenega bloata gor. Ga moraš namestit sam, da normalno dela. Tistemu, kar moraš disejblat pa se tu ne reče bloat.