Nexus 5 - prvi vtisi.

Dare1

Pripravnik
20. jul 2007
524
2
18
Na PC moraš priklopit, če nimaš rootanega telefona. Če je rootan samo instaliraš in začneš delat backupe.

Kekezzo

Zelenc'
20. avg 2013
21
0
1
Citat:
Uporabnik Dare1 pravi:
Na PC moraš priklopit, če nimaš rootanega telefona. Če je rootan samo instaliraš in začneš delat backupe.

Tako je. Samo tokrat očitno še ni vse kompatibilno in mi root ne dela v Heliumu (drugje pa), tako da sem moral povezati s PC-jem.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Glede lolipopa na n5 iz drugega foruma.

Citat:
Nevem... meni se ne zdi da bi sam telefon delal kaj hitreje in kamera, mogoče se mi zdi celo da na momente kaj zatrokira. Skoraj mi je žal, da sem dal update, ker nasplošno mi je kitkat bil bolj všeč kot ta lolipop.

Vedno se najdejo osebki, ki težko sprejemajo spremembe, najbolj smešno je pa to, ko se enkrat navadijo novosti, pa ne bi šli več nazaj
smile-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Glede lolipopa na n5 iz drugega foruma.

Citat:
Nevem... meni se ne zdi da bi sam telefon delal kaj hitreje in kamera, mogoče se mi zdi celo da na momente kaj zatrokira. Skoraj mi je žal, da sem dal update, ker nasplošno mi je kitkat bil bolj všeč kot ta lolipop.

Če povem po pravici, sem sam od novega Androida pričakoval več.
Vizualno mi niti najmanj ni všeč, ikone so proti prejšnjim grde, delovanje se mi zdi celo počasnejše, pa še nekaj stvari ne deluje. Tukaj seveda mislim na Xposed, ki je res omogočil popolno prilagodljivost. Sedaj je kar nekaj stvari, ki bi si jih človek rad prilagodil, pa pogrešam Xposed.

Sicer pa je v osnovi zadeva v redu in mislim, da je dobra odskočna deska za naprej. Nekaj stvari je res simpatičnih.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Vedno se najdejo osebki, ki težko sprejemajo spremembe, najbolj smešno je pa to, ko se enkrat navadijo novosti, pa ne bi šli več nazaj
smile-1.gif

Mislim, da si falil bistvo. 1 leto star telefon so upočasnili, ko to stori apple na 3 leta starem telefonu, skoči v luft pol spleta
smirk-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
"Upočasnitev" je treba vzet z rezervo, nekaj deset osebkov se bo vedno razpisalo po forumih in jamralo nad upočasnitvijo samo zato, ker jim npr nove ikonce niso vseč
smile-1.gif

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
[cenzura] pa Bad Gateway. Cel roman sem napisal, pa je šel v [cenzura]. =]
Na hitro.
srv, meni dela počasneje od KK, lag kjerkoli želiš, včasih konkretno strokira v Chrome. Ko pritisnem app, se odziva sekundo/dve pozneje. Številčnica za odklep SIM kartice se pojavi 20 sekund po tem, ko že štrckam telefon, Google calendar lag, itd.
Meni je delal KK kot v ZF filmu. Na warp pogon. =]

Lollipop je vredu, trenutno še bolj tak, ampak verjetno rabi čas, da se stabilizira, pa malo predpomnilnik nafila. Potem še kak 5.x.x, pa bo že delalo lepo. =]

Nazadnje urejeno:

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Jaz imam nexus 5, pa ga še nimam posodobljnega na 5.0. Zanima me od česa je odvisno, da se eni nexusi prej posodobijo eni pa kasneje. Mogoče od delovne različice?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Rollout userjem gre v korakih.
Ne me držat za besedo glede točnih cifer ampak približno takole gre:
Najrej dobi 1% userjev, čez 1 teden 10%, čez 1 teden 30%, čez 1 teden vsi ostali...
S tem se zavarujejo pred tem da bi verzijo, ki ima bug takoj pushnali vsem userjem saj pravočasno dobijo feedback od prvega % userjev.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik SimonS pravi:
[cenzura] pa Bad Gateway. Cel roman sem napisal, pa je šel v [cenzura]. =]
Na hitro.
srv, meni dela počasneje od KK, lag kjerkoli želiš, včasih konkretno strokira v Chrome. Ko pritisnem app, se odziva sekundo/dve pozneje. Številčnica za odklep SIM kartice se pojavi 20 sekund po tem, ko že štrckam telefon, Google calendar lag, itd.
Meni je delal KK kot v ZF filmu. Na warp pogon. =]

Lollipop je vredu, trenutno še bolj tak, ampak verjetno rabi čas, da se stabilizira, pa malo predpomnilnik nafila. Potem še kak 5.x.x, pa bo že delalo lepo. =]
Pa si naredil kakšen factory reset po updejtu?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Tole sem zasledil od nekega Googlovega vira:
Typically they start at 1% of devices for around 24 - 48 hours; we watch the return rates and resulting device checkins and error reports (if any), and make sure nothing looks wrong before sending it to more. Then typically it goes to 25%, 50%, 100% over the course of a week or two.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
To kar se ti dogaja ni v redu, ne morejo biti 2 sekundni zamiki, kaj šele 20
shocked-1.gif
ali pa repair update-a.

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Mislim,da bom še enkrat probal factory image inštalirat, ker se meni tudi zdi čudno. Je pa na xda ena tema, kako se ti zdi L, pa je kakih 30% napisalo, da ima iste težave kot jaz. Lag,itd.

Kaj pravite, bo isto, če še enkrat spustim factory reset, ali je edina možnost samo ponovna namestitev 5.0? Nočem za brezveze factory reseta delat,ker mi je ponovna namestitev skoraj enako hitra.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

SimonS

Pripravnik
25. feb 2012
339
11
18
Ok, sem dal factory reset v setings, pa se je po reboot pojavila številčnica za odklep SIM po minuti, tako da sem že par korakov naredil vmes. Zato sem še v recovery 2x sprožil factory+cache in cache, tako da sem ga pošteno namučil. =] Zdaj zgleda vredu. Za odklep SIM se je takoj pojavilo. Hitrost samega OS je super, aplikacij pa ne upam probat zagnati, ker se bojim, da se bo spet pokvaril. Hehe xD

Moram pa še dodat, da sem danes opazil pred factory reset, da sem imel grozen signal. Skoraj polovica je časa je bilo brez signala. In SOT je bil nekaj čez uro pri skoraj prazni bateriji.
Je pa na xda vedno več ljudi, ki ima podobne težave. Slab SOT, slab signal, WiFi drain (So prišli do ugotovitve, da niso buga popravili, ampak ga samo prikrili. Pod battery drain manjkajo %), potem LAG. Prednostne aplikacije za zvok niso namesto silent moda, kot sem jaz mislil, ampak je pomanjkanje silent moda dejansko bug. Se ga da popraviti, ampak je treba pol za vsako spremembo glasnosti narediti deset, tako da bo treba počakati na novi update.

Torej, L se mi zdi bomba. Velik korak naprej od 4.x.x., tako da razumem, de je potrebno malo časa, da se stvar porihta v nulo. Čeprav pa je Google imel za nekatere stvari od Preview pa do uradne izdaje veliko časa, da bi lahko par stvari porihtal. =]

Edit: Zdaj ko sem ga posilil s 3x Factory reset in clean cache, se mmi po pol dneva zdi, da je zdaj vredu. Za baterijo in signal še ne morem ravno povedat, po hitrosti pa se zdi, da je zdaj tisti obljubljeni 2 kratnik KK.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Super, sem ravno čakal na feedback glede N4. Ker za stari N7 je bojda bolj žalostno vse skupaj. Poročaj če najdeš kako napako
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Prva stvar, ki mi gre precej na živce je odklepanje telefona...
Navajen sem, da telefon odklenem s potegom na desno.
No če zaj to naredim mi odpre dialer, česar pa nočem. Da ga odkleneš moraš zdaj svajpniti od spodaj navzgor.

Nazadnje urejeno: