Nexus 5 - prvi vtisi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Zakaj bi sploh moral sprostiti RAM? S tem delaš več škode kot koristi.

"Free RAM is wasted RAM."

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Razumem , samo drugače moram ponovno zagnati telefon da lahko naredim sliko. Tudi če grem v app ter dam prisilno ustavitev ali počistim podatke ne pomaga.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Lahko da je kak HW problem. Sistem je na 4.4.4? Lahko edino poizkusiš še hard reset (s tem boš izgubil vse podatke).

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
4.4.4 verzija je gor. Ko sem ga kupil je bila 4.4.3 a je vseeno ne da niha signal ali pa da izgine. Enostavno slabo lovi. Recimo, kjer sem se do sedaj menil, se sedaj ne morem. Pri zidanci
grin1.gif
sam tle je že skor plus.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Nad mojim pa nimam pripomb, pa se precej gibljem po Vukojebinah. Mogoče primerjaj še s kakšnim Nexusom, da ni slučajno kaj fizično narobe.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
4.4.4 je ja.. Ni to stalnica ampak sem ter tja.. Enako je delovalo tudi na ostalih aplikacijah.
Ja pomoje tudi, da je najboje še 1x hard reset.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Dones primerjal nexuse v bifeji. Oba nastavljena na omrežje G4 in začuda ima moj eno črtico več kot drugi. Kolega pravi, da še ni porajtal, da bi ga signal matral. Mogoče imam sam srečo in se res nahajam na mestih kjer je bogi signal. Me je pa kolega presenetil, ko je dejal, da mu 2 dni zdrži baterija. Po moje ga ima sam za klicati. Nisem glih spraševal koliko sms, mms interneta...in te bučke uporablja.
Dejstvo pa je, da sem imel desireja, galaxija 2, ampak nexus jih šiša na polno.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Možno ja. Je pa tako - sam pogosto menjavam vsaj jedro (kernel) in že med verzijami je čutiti razliko. Ne delam sicer nobenih laboratorijskih testov, ker nočem biti suženj teh zadev. Vseeno pa začutim, kdaj je večja poraba baterije ali drugačen signal. Torej - ogromno je tudi odvisno od programske opreme (tako tiste na najnižjem nivoju, kot tudi aplikacij, saj so nekatere (vsaj občasno) prav neverjetno požrešne).

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
ok...tisti, ki ste imeli prej samsungove telefone...kaj NAJBOLJ pogrešate pri nexusu? oziroma...če ste bili navajeni določenih appov, ste jih poskusili dobiti na tržnici (podobne) ali ste se navadili in/ali uporabljate sedaj nekaj drugega?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
TouchWiz se z letom 2015 poslavja. Od tega leta bo vsak Android, ki poganja Googlove storitve imel enak launcher.

Android L je zmes Googlovih in Samsungovih želja. Google bo v Android implementiral Samsungov KNOX, Samsungove želje za izgled, Google pa zahteva enotni uporabniški vmesnik za vse proizvajalce telefonov. Samsung se je tudi odpovedal svojim aplikacijam.

Torej "Googlov" Android bo imel samo 1 uporabniški vmesnik (default od proizvajalca bolj točno, uporabnik že sam lahko potem izbira laucherje), proizvajalci telefon bodo v kodi Androida naredili maksimalno 4 spremembe, za nadgradnjo sistema bo poskrbel Google.

Nexus 5 z Androidom 4.4 ima stock vmesnik, od Androida L pa je saj za moje pojme zelo podoben TouchWizu kot pa stocku.
http://www.droid-life.com/2014/06/26/android-l-preview-hands-on/

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
To bo verjetno res veljalo za Android Silver, definitivno pa v njem ne bodo vse naprave.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
http://www.androidcentral.com/android-2015-pure-google-every-screen

Pozabljaš, da Google določa (in spreminja) pogoje, da proizvajalci dobijo Google Play Services za telefon.

Prav tako sta Samsung in Google okrog januarja 2014 podpisala pogodbo o prihodnosti Androida.

Da ne govorimo, da za Android Wear to že velja.

Android se je začel deliti na Google Android (Android Silver), Android Amazon ter Microsoft Android.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Ja če jim uspe, hvala bogu.
Za ure, Android TV in Android Car pa itak nima smisla da ima vsak svoj UI, ker so zadeve zelo ozko usmerjene in niti nimaš večjega maneverskega prostora za kaj spreminjati.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Če je pogodba med Samsungom in Googlom resnična je Google že zmagal.

Samsung naj bi se odpovedal:
- fizičnim tipkam
- TouchWiz
- programom, ki jih ima tudi Google (mail, SMS, app za klicanje, ...) in jih nadomestil z Googlovimi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Saj Samsung je itak edini, ki se še ni odpovedal fizičnim tipkam. Pa mislim da folk ravno tega ne bo pozitivno prenesel (čeprav so on-screen tipke po mojem mnenju boljše od fizičnih).

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Galaxy S5 bi moral biti že brez fizičnih tipk.

Google je popenil in dal Samsungu 6 mesečni rok, da za nove telefone odpravi fizične tipke. Sicer bo Samsungu ukinil Google Play Services za nove telefone.

Brez fizičnih tipk piše v splošnih pogojih za pridobivanje Google Play Services.

B81

22. jul 2007
37.589
10.881
113
KSZ

Mimogrede, če ima kdo tale issue, ki sem ga imel sam:

Animacije v developer meniju ne smejo bit popolnoma izklopljene.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Te nove zahteve Googla glede npr. appov ala email velja samo za 'nove' telefone, kasneje se bo dalo le te zamenjati s tistimi z Google play tržnice?