Nexus 5 - prvi vtisi.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik undefined pravi:
2 kolega imata Nexus 5 in imam skoraj vsaki drugi klic težave z njima. Se jih ne sliši ali se jih sliši slabo, potem se kličemo še 1x ipd.. Nekaj je sigurno na tem.

Reci jima naj pri operaterju zamenjata sim kartici za zadnji ki so jih dobili...kolegu je to pomagalo na SG S4.

22. jul 2007
13.555
1.741
113
124
Slaba avtonomija baterije samo1.dan
ne-ne-1.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Oprostite za OT, ampak rabim kakšno vspodbudno besedo
frown-1.gif

"Kolega je preko bolhe kupil" Nexus 5, za zelo smešno ceno. Cca polovico najnižje "normalne cene" na bolhi. Aparat je brez škatle in papirjev, prodajalec naj bi jih "lahko dostavil" naslednji teden ampak za to je mogoče 10% možnosti.

Kako se najlažje preveri "legalnost nakupa aparata" in kakšne so lahko posledice, je če aparat "s kamiona padu"?

Shranjena je slika oglasa, link oglasa, vsi maili / sms sporočila med kupcem in prodajalcem,..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Upam da je bil vsaj toliko pameten da sta napisala kupoprodajno pogodbo in da je gori zavedena številka osebnega dokumenta in vse ostalo če že vsaj ni pogodba na UE overjena
smile-1.gif
Sklepam da kolega nima ne enega in ne drugega? No pogodba seveda kolega ne ščiti pred odvzemom aparata v primeru nepravilnosti, je pa zadeva potem drugačna s strani kazenske odgovornosti...

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Zanimivo, o tem updateu pa res ni bilo govora. Nič ne piše če bo tudi OTA, ker tole zbriše vse (kompleten firmware).

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik yogy pravi:
Zanimivo, o tem updateu pa res ni bilo govora. Nič ne piše če bo tudi OTA, ker tole zbriše vse (kompleten firmware).
Lahko namestiš tudi brez wipe, samo zbrišeš "-w" iz flash-all datoteke.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Jedro (kernel) v 4.4.4 je enako kot v 4.4.3, zato se lahko komot fleša samo radio (modem) in sistem, kar ne bo ničesar zbrisalo. Postopek je opisan tukaj, le točko 6 preskočite (flash boot = flešanje jedra).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ravno sem flešal po navodilu iz mojega prejšnjega posta in ni bilo nobenih težav. Stock jedra nisem flešal, uporabljam ElementaX jedro, ki pa sem ga moral še enkrat flešati, ker sem izgubil določene funkcije. Predvidevam, da sem s flešanjem sistema (system.img) ostal brez določenih modulov za ElemetalX.

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Sem opazil, ja. Sicer, da bi jo precej žrlo niti ne, jo pa nekoliko hitreje prazni. Mogoče so pa to ugotovili in bo s tem popravkom to odpravljeno.
Še to, OTA update se že izvaja, tako da bom počakal še par dni.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Menda je bil pri 4.4.3 problem radio del (zaradi porabe). Pri meni je sicer vsaj signal boljši, poraba pa približno na podobnem nivoju kot pri 4.4.2.

Danes berem, da je pri 4.4.4 res tudi nov radio, ki je nekoliko boljši (glede porabe). Kot pravim - pri meni je bil vsaj signal boljši, nekateri pa so imeli še slabšega.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Aha. Upajmo da bodo popravili to. Mene moti ker mi je prej lepo zdržal do večera in mi je ostalo še nekje 25% in sem polnil čez noč. Zdaj mam pa kar problem, ker se mi izprazni pred koncem dneva.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Imam nexusa 5 in mi večkrat zmanjka signala. Potem ga ugasnem in ponovno prižgem in telefon deluje normalno. Enkrat tedensko se mi to naredi.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Kateri firmware imaš? Mogoče je problem povezan z operaterjem in s telefonom ni nič narobe? Na Tušmobilovem omrežju, kjer sem tudi sam, ga občasno zna omrežje zagosti.
Ko se ti to zgodi, ali si tudi poskusil, da daš telefon samo v "način za letalo" in ga nato takoj vrneš v normalen način, namesto, da ga izklapljaš?

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Saj kakšne nepotrebne synce sigurno izklapljate an (mislim tiste ki se res ne uporabljajo)?

Meni je baterija na Nexus 5 super, ampak uporabljam tasker in profil ki mi to omogoča. Nastavljeno imam tako, da se podatki vklopijo ob odklepu aparata in tako dobim precej. Par sekund po odklepu priletijo notri vsi maili in obvestila in to se mi res ne zdi draga cena za precej baterije.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Sam sem ugotovil, da je najbolje, da mam vse prižgano. Do večera se ravno toliko izprazne, da ni več za eno dopoldne drugi dan. Je pač vsak dan na polnilci. Kaj čmo ni to N6310i, ki si iskal polnic po enem tednu.