Nexus 5 - prvi vtisi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
In... slučajno kaj informacij ali so te zadnje serije Nexusov 5 že kaj izboljšane glede slušalke in mikrofona ali je zadeva enaka kot na začetnih serijah? A je dejansko res tako slabo? LP

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Ok, drugo vprasanje, obstaja kak uraden program za Nexusa kot npr. Kies pri Samsungu kjer lahko delas redno backupe in ostalo? Lp

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Z nadgradnjo na 4.4.2 ni več problemov z glasnostjo, prav tako tudi z nekoliko manjšimi problemi pri kameri. To so porihtali. Drugih težav pa pri tem telefonu tako ni bilo, no, vsaj jaz jih nisem opazil.
Glede backupa pa ne rabiš telefon priklapljat na računalnik, da bi s pomočjo nekega programa naredil varnostno kopijo. Če telefon ni rootan uporabi MyBackup app ali pro verzijo, ki dela odlično. Če pa je rootan pa mogoče Titanium Backup. Ti dve aplikaciji sta zelo dobri. Lahko pa narediš backup na kakšno storitev v oblaku, seveda če ti že primanjkuje prostora na telefonu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ok, drugo vprasanje, obstaja kak uraden program za Nexusa kot npr. Kies pri Samsungu kjer lahko delas redno backupe in ostalo? Lp

Uradno ne. Najbližji približek je Helium (ne rabiš root). Če pa imaš root pa imaš itak XYZ backup opcij.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Ma ne saj nekih posebnih backupov.na Galaxyju ne delam, ce pa dam gor na novo rom ali pa ga tovarnisko ponastavim pa nardim backup call loga, vseh gesel, sms-ov, email accountov, morda nastavitev sistema, to pa je to, ne gre se za nobene podatkovno velike backupe, zgolj toliko da se ne zafrkavas potem...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
Aja pa to se
smile-1.gif
a je kdo sel iz Galaxya S/S4 na Nexusa 5? Ce je, kaj pogresa? Dialerja ne bom pogresal, povem kar naprej, ze zdaj uporabljam ExDialer ker je originalen prepocasen...!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
Ce imas nexusa, to ni enako kot polizdelek od samsungovega zmazka touchwiz, kjer je res potrebno druge rome nalagat, da zadeva dejansko deluje. Cisti android je pravi balzam. Dela v nulo, brez pripomb. To ti povem iz prve roke. Vse kaj sem prej imel, sem nalagal druge rome. Zdaj sem ze na drugem nexusu in ne cutim nobene potrebe da bi kaj spremenil glede operacijskega sistema. Vse dela kot mora

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.460
2.452
113
OK, ravno zaradi tega razmisljam o cem drugem.... sicer pa če bi si na S4 naložil original google rom bi najbrž bilo enako... sicer pa edino kar bom pogrešal je verjetno home button. Za kamero mi je vseeno če jo sploh ima, kaj šele če je slabša kot na S4...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
Tudi sam sem probaval z golimi androidi na teh telefonih in ni isto, niti slucajno. Google optimizira svoj os za svoj telefon tako dobro, kot to nocni pocarji nikoli in nikdar ne morejo.

Verjemi da ne bos pogresal knofa. To je ze del zgodovine. Ce je vse na touch, zakaj bi moral tam bit en fizicni knof, kot relikt zgodovine?

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Ali ima kdo težavo, da ga sogovornik slabo sliši?
Meni se dostikrat pritožijo, da me slabo slišijo.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
2 kolega imata Nexus 5 in imam skoraj vsaki drugi klic težave z njima. Se jih ne sliši ali se jih sliši slabo, potem se kličemo še 1x ipd.. Nekaj je sigurno na tem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Meni Nexus 4 dela BP. Sodelavec ima petko pa se tudi ne pritožuje.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
Ta problem so imele prve serije. Naj bi bil problem v premalih luknjah za mikrofon. Ce ga drzis bolj odmaknjeno od obraza se slabo slisi. Te isti imajo tudi problem s migajocim knofom za vklop in glasnost. Ti aparati ki so zdaj na policah teh problemov vec nimajo