Neurje in kultura na cesti

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Zaradi sobotnega obilnega deževja in toče so bili tudi zastoji na avtocesti, saj so se avtomobili skrivali v tunelih in pod nadvozi.

Zato so bili občasno zaprti vsi trojanski predori, kar pa ni motilo voznikov, ki so v predor zapeljali, čeprav je svetila rdeča luč. Zgodilo se je tudi, da so avtomobili vozili vzvratno v predor oziroma so celo obračali in vozili v nasprotno smer.

Ker ima Dars pred predori in v njih postavljene kamere za videonadzor, so na policiji že zaprosili za posnetke, na podlagi katerih bodo iskali in tudi kaznovali kršitelje, ki so se v skrbi za svoje avtomobile igrali zelo nevarne igre.

Za ustavljanje na vozišču je kazen do 250 evrov, za neupoštevanje rdeče luči 250 evrov, za obračanje na avtocesti 260 evrov, za vožnjo v nasprotno smer pa 300 evrov in 5 kazenskih točk.

RTV
stupid-1.gif

Lepo nej pogledajo kamere in razpošljejo položnice. In to nej naredijo vsakič, ko bo kaj takega. Se bo mogoče raja navadila kaj! Potem naj pa še gledajo kamere za vse tiste, ki se vozijo po odstavnem pasu, ko je kakšen zastoj. Raje nej gledajo posnetke iz AC, kot pa da postavijo radar tja kjer samo kaserajo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se popolnoma strnjam s tem kar si napisal v svojem zadnjem delu! Ker to kaj delajo na cestah po odstavnem pasu je pa
bonk.gif
pol pa se čudijo če pride do nesreče ko ne more ne policija ne gasilci ne reševalci naprej! Sam zdaj ko so ta gradbišča proti celju iz lj smeri sem se zdaj x peljal v gužvi domov in je katastrofa bla na odstavnem pasu!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.751
113
kod Džej-Zija
Par let nazaj sem se peljal sredi popoldnega (cca 16h) po obvoznici od Litijske proti Jaršam. Začelo je ful deževat in so se modeli nabasali pod podvoz, da so zaprli priključevalni in vozni pas, pa še pol prehitevalnega. Komaj sem se izognil nesreči, ker sem pač vozil 90. Mimogrede, tisti dan ni bilo toče, le hud naliv. Bila pa je par dni prej in je bil folk še pod vtisom.
stupid-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Faaak folku je bolj mar za avto kot za življenje. Pa sej to sploh ni več res, kar se dogaja
frown-1.gif

Nesreč in smrtnih žrtev je pri nas zelo zelo malo glede na to kar se počne na cestah.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Na Lj obvoznici.
Kak mesec nazaj, med močnim nalivom in vmesno sodro, se lepo peljem 50,60 km/h, prilagojenih na vidljivost par deset metrov. Naenkrat pred sabo zagledam štop luči in zanašanje avta pred mano, vsepovsod luči od avtov, dva sta bila napol počez. Si mislim tole je huda verižna, čekiram avte za sabo če se bodo ustavli... ko zagledam kretena, ki je pri nadvozu lezel gor na robnik, da se bo umaknu avtom za sabo.
stupid-1.gif

Vsi ki smo žlajfali za njim, smo bili ustavljeni čez vse pasove. En počez obrnjen je trobil kot zmešan, meni je uspelo kmalu iti mimo, predno bi kaj dobil od zadaj. Noter pa en tip, star okol 25-30 let, pa še en starejši ata je biu zravn njega. Ima srečo, da noben ni tolk neumen da bi lezel sred AC ven iz avta da bi ga na gobec.

Sem pa tud jaz enkrat zapeljal pod streho med točo in sicer pod nadstrešek črpalke. Upam da petrol zarad tega ni imel upada prometa.
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A nismo ravno zadnjič gledali posnetek, kako policaj vozi rikverc po avtocesti. pol je pa še izjavil, da ga noben ne more kaznovat .
Naj si policaji še ta posnetek pogledajoin ukrepajo. Ja, a noso policaji za vzor?

Sicer pa je treba vožnjo prilagotiti razmerama na cesti. In sklepam da so tisti v tunelu ocenili, da je naliv prehud, da bi lahko varno za sebe, okolico in imovino nadaljevali z vožnjo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Na Lj obvoznici.
Kak mesec nazaj, med močnim nalivom in vmesno sodro, se lepo peljem 50,60 km/h, prilagojenih na vidljivost par deset metrov. Naenkrat pred sabo zagledam štop luči in zanašanje avta pred mano, vsepovsod luči od avtov, dva sta bila napol počez. Si mislim tole je huda verižna, čekiram avte za sabo če se bodo ustavli... ko zagledam kretena, ki je pri nadvozu lezel gor na robnik, da se bo umaknu avtom za sabo.
stupid-1.gif

Vsi ki smo žlajfali za njim, smo bili ustavljeni čez vse pasove. En počez obrnjen je trobil kot zmešan, meni je uspelo kmalu iti mimo, predno bi kaj dobil od zadaj. Noter pa en tip, star okol 25-30 let, pa še en starejši ata je biu zravn njega. Ima srečo, da noben ni tolk neumen da bi lezel sred AC ven iz avta da bi ga na gobec.

Sem pa tud jaz enkrat zapeljal pod streho med točo in sicer pod nadstrešek črpalke. Upam da petrol zarad tega ni imel upada prometa.
hysterical-1.gif

Vsi, vi, ki vas je zanašalo in razmetalo čez pasove si zaslužite kazen, ker ste vozili s neprilagojeno hitrostno.
Vožnja 50, 60 v nalivu? hehe 40km je omejitev na bivših cestninskih ob lepem vremenu, ko vidiš kilometer naprej. 60 ponekod celo 40 je blo na koncih avtocest, in v najlepšem vremenu so tam policaji preverjali, če ni kdo peljal več.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, med neurjem dober mesec nazaj sem jaz parkiral pod nadstreškom Tuša (bivši Bauhaus BTC LJ) ves vesel, da mi avta ne bo toča poškodovala. No, toča ga ni dobila, mi je pa močan veter v bok avta zabil zabojnik za smeti
bonk.gif
). Oboja vrata na voznikovi strani udrta. Ampak nič, kar bi mi paralo srce. Sej je zavarovan, če pa nebi bil se pa tudi nebi preveč sekiral. Pleh pač, mašina je še vedno brezhibna.

Sam, da bi pa na AC pod kakšnim nadvozom ali pa v tunelu ustavil
bonk.gif
praksa, mi pa niti na misel ne pride. Prvi zame sta varnost mene in mojih sopotnikov, takoj za tem pa varnost drugih udeleženih v prometu. Hebeš pleh. Pleh se popravi/zamenja,...., da bi imel pa nekoga zaradi takih neumnosti na vesti pa, NE HVALA. NIKOLI!

Pa še to. Če na vhodu v tunel gori rdeča luč (pa itak hkrati še 'cel tunel utripa'(ledice)), sam po bremzi. Nikoli ne veš, kaj se je zgodilo v tunelu. Če je notri požar, je to tazadnji kraj, kjer si želite biti.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni mene nič zanašalo.
ne-ne-1.gif

Je pa treba ustavljat po pameti, ne samo po žlajfu, na stanje za sabo je tudi treba biti pozoren.

Bila je ta hitrost ko sem imel še čas pogledat, ko se je ulilo, je verjetno šlo še manj. Brez skrbi da nisem vozil na slepo. Varnostna je bila zadostna, je pa on [censored] naredil stanje, kot bi bilo ob naletu. Bilo je še v rahlem desnem ovinku.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ni mene nič zanašalo.
ne-ne-1.gif

Je pa treba ustavljat po pameti, ne samo po žlajfu, na stanje za sabo je tudi treba biti pozoren.

Bila je ta hitrost ko sem imel še čas pogledat, ko se je ulilo, je verjetno šlo še manj. Brez skrbi da nisem vozil na slepo. Varnostna je bila zadostna, je pa on [censored] naredil stanje, kot bi bilo ob naletu. Bilo je še v rahlem desnem ovinku.
Če te ni zanašala in si imel varnostno razdaljo, potem zate nazaj vzamem. Tisti, katere je pa zanašalo in obračalo, pa gotovo niso bli tako vzorni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Sam, da bi pa na AC pod kakšnim nadvozom ali pa v tunelu ustavil
bonk.gif
praksa, mi pa niti na misel ne pride. Prvi zame sta varnost mene in mojih sopotnikov, takoj za tem pa varnost drugih udeleženih v prometu. Hebeš pleh. Pleh se popravi/zamenja,...., da bi imel pa nekoga zaradi takih neumnosti na vesti pa, NE HVALA. NIKOLI!
.
In če ti na AC kakšna debela toča sprednjo šipo razbije, al boš peljal na slepo naprej, al se boš ustavil?
Meni je toča salonitko na strehi garaže prebila, nedavno je veter drevesa ruval in strehe odkrival, ti se pa ne bi dal zmotit in lepo peljal naprej po AC. Zanimivo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ko bo tebi razbilo šipo, dvomim da se bo promet sploh še premikal. To je razlika. Takrat bodo vsi stali.

Pacienti pa ustavljajo že preventivno, ko pada samo močnejši dež, pa že kar vidijo kot jajca veliko točo pred sabo.
Gre se za nevarnost naleta, ki pa po tvojih odg. sploh ne more nastat, če bi vsi vozili varno. Ko vidiš kar naenkrat pred sabo kekca ki na AC rikverca na pločnik pod nadvozom, se tvoja teorija podre.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Mimogrede - ima kdo informacije, kako grozljivo velika toča je padala na Trojanah?

Da vidimo, če je res obstajala velika verjetnost razbitja šipe.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Tudi sam sem že ustavil, ko je začela nabijat toča ampak nikdar na kakšni cesti ali pa celo avtocesti. Pač če se lahko umakneš pod kakšno streho (recimo bencinska, nakupovalni centri...), če pa pač ni take priložnosti pa ne ostane drugega kot vožnja naprej. Nikakor se pa ne moreš ustavit pod nadvozom ali celo v tunelu.

Tistih, ki vozijo po odstavnem pasu, pa sploh ne prenašam. Če sem s kakšnim večjim vozilom (recimo tovornjakom), se enostavno postavim tako, da ne morejo mimo in je. Dva ali trije bodo potem stali na tem pasu, ostali pa ne bodo šli za njima. Če prde za njima rešilec pa se pomaknem nazaj na svoj pas in grejo vsi mimo. Mogoče res ni moje početje najbolj pametno ampak le tako se bo mogoče kdo kaj zamislil...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Glede na posnetke je paddala največ solca, mogoče je padel vmes kak olupljen lešnik.

Nič resnega, torej. Dokler ne padajo ledene breskve, ni panike za šipo ob počasni vožnji. Ampak mislim, da se bedaki ala synthman ustavljajo izključno zaradi tega, da se njihovemu plehu ne bi naredila niti najmanjša pikica.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

In če ti na AC kakšna debela toča sprednjo šipo razbije, al boš peljal na slepo naprej, al se boš ustavil?
Inteligentni ljudje vedo, da razbita predja šipa (toliko, da se ne vidi in pelješ na slepo) pomeni tehnično napako na avtu, ki onemogoča vrano vožnjo, in potemtakem lahko ustaviš na odstavnem pasu ... Neinteligentni take stvari sprašujejo po forumih ...

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik synthman pravi:In če ti na AC kakšna debela toča sprednjo šipo razbije, al boš peljal na slepo naprej, al se boš ustavil?

Ti in tebi podobni bi ocitno na avtocesti obrnili in zapeljali nazaj v tunel, v katerem bi se potem ustavili. Kot je to storil novi slovenski idol na posnetku. Vse za vecjo varnost na cesti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
in ko jaz vidim tak kamion, se pripeljem mimo, šoferju jebem celo familijo v upanju, da skočil ven, da ga asfaltiram.

a si ti kak policaj mogoče. se mi bolj zdi, da v kamionu doživljaš mokre sanje kako biti policaj. nisem pa še gledal kako je z IQ v teh dveh kastah.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
A ko pa pa policaji postavijo kangoojev radar tm v nišo v tunelu in vsak sunkovito zabremza ko vidi radar, pa ni nobene življenske nevarnosti za nikogar?

pa se ne izmišljujem, to so naši policaji že počeli, pa še po TV so se hvalili s tem.

Pa un policaj kako je govoril, kako je na odstavnem pasu nevarno in prepovedano ustavljat, a ko policaji koga tam ustavijo pa ni življensko nevarno?