Neurja 2023

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Vsak po malo.
Ampak bi rekel prej država, sploh za tiste ki so hišo zgradili z vso dokumentacijo in plačilom vseh prispevkov.

Tiste legalizacije črnih gradenj pa bi pripisal narodu in potem izsiljevanjem da so dobili papirje.
In ja pri nas nobena politika ni bila sposobna udariti po mizi in odstraniti takšne objekte.
Ampak je sedaj to storila narava.

In sedaj bo narod spet pozlatil takšne, ki se ne držijo pravil.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.608
709
113
Na žalost mene matra takle firbec.
Tale okna, plastična. Tam, kjer je voda prišla do njih, ali tesnijo sprejemljivo medtem, ko so ''v vodi''?
NE!

preventiva:
na zunanji strani se da vezana plošča/bosanka in zatesni s purpeno
tudi na vrata

Če sega voda do stropa seveda ni rešitve

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.778
6.454
113
A se samo meni zdi, da je največ hiš, katere so se podrle oz. se še podirajo, novogradnje in tud premožnejše? :sprasujemse:

Samo zdi, ker jih raje kažejo. Pa kake na frisn obnovljene. To so tudi reveži, ki so zdajle ostali s kredo Dejstvo je pa, da so uničene vse, ki so bile na poti. In na so bile tudi tiste, kjer se poprej noben pradedek ne spomni, da bi poplavilo...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
No ja, pradedkov spomin seže max 90 let nazaj, termin je pa stoletne vode, tako da če je bla tam voda 200 do 1000 let nazaj tega tud v knjigah ni. Za mati zemljo je pa 1000 let manj kot tisočinka sekunde zate. Tko da "tega domačini ne pomnijo" je neumnost.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.778
6.454
113
So bili omenjeni pradedki in tudi njim je poplavilo... To je bil point. Ne samo revežem, ki so pač kupili zazidljivo zemljišče ali hiso, ki ga/je odkupil od tistih, ki so profitirali. Mende ne mislite, da je imel vsak posameznik na bregu neko parcelo pa nikomu nista gradil gor...

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
So bili omenjeni pradedki in tudi njim je poplavilo... To je bil point. Ne samo revežem, ki so pač kupili zazidljivo zemljišče ali hiso, ki ga/je odkupil od tistih, ki so profitirali. Mende ne mislite, da je imel vsak posameznik na bregu neko parcelo pa nikomu nista gradil gor...
Je tvoje OK? Upam da je.

Tele poplave so bile ekstrem od ekstrema. Brane Gregorčič je pa lepo povedal zakaj so bile padavine tako obilne. Nihče ne more z gotovostjo trditi, da ni bilo tako ali še huje 500 - 1000 -2000 let nazaj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.827
-428
113
pa zakaj je treba vedno iskati enega krivca in ga obsojat v takih situacijah??

pac se je zgodilo. zdej se ne da vec nicesar spremenit. ce je bila taka poplava pred 246 leti ali ne, je cisto vseeno. lahko pa, da so prvic tako obsezne poplave na tem obmocju. ne vemo ne mi, ne strokovnjaki.

dejte se raje prerekat, kako pomagat ali pa bodite tiho.

• Všeč mi je
Reactions: sixpower

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.550
1.083
113
Titograd
Ne samo cigoti, tudi "naši" lepo izkoriščajo stisko ljudi... na ponudbe za podarjene starejše avtomobile, ki so jih ljudje pripravljeni podariti prizadetim v poplavah (ker poleg bajt je tudi precej avtov šlo v večna lovišča), se precej obešajo že znani švercerji z avti, ki jim je kao zalilo avto ali pa je njihovemu bratu. Banda :bonk:

• Jezen sem
Reactions: sad

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
pa zakaj je treba vedno iskati enega krivca in ga obsojat v takih situacijah??

pac se je zgodilo. zdej se ne da vec nicesar spremenit. ce je bila taka poplava pred 246 leti ali ne, je cisto vseeno. lahko pa, da so prvic tako obsezne poplave na tem obmocju. ne vemo ne mi, ne strokovnjaki.

dejte se raje prerekat, kako pomagat ali pa bodite tiho.
V zgoraj opisanem primeru, kjer se je na poplavnem območju gradilo večstanovanjsko zgradbo za prodajo, je nujno da se poišče krivca, ker trenutno so ljudje brez vsega. Investitor je pokasiral za blok, ki sploh ne bi smel tam stat, kdo ve, kdo vse je dobil kuverto. Vse ostale špkulacije, da je podrlo samo lepe nove hiše je pa sam za zignorirat, ker je tako kot Jabe pravi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.778
6.454
113
Kdo se krega?

Kaki je pravilen izraz za to? Ce oba v biti govorita enako, ampak eden zavzame stalisce, da je treba drugega v to prepričat. Poglej na kaj sem replicirala (sem se citirala), kako se je pogovor naprej razvijal do tega mojega posta in potem si uletel ti.

Razen ce je bil tvoj point, ki sem ga falila, da bi moral upostevati rudi 2000letne vode, pa ne vem do kdaj nazaj. Pa seveda tudi potrese in ostale ujme. Kar je v preseku vedno neposkodovanega - tam se pa lahko gradi. Za kok nazaj je smiselno iti in ali je edini sprejemljiv riziko 0%? Tega ni...