Neurja 2013

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
MB je imel dosti več padavin kot Lenart. Tako da bo še zanimivo...
kdaj to ?
če je padlo 20 kapelj na kvadraten meter je to bilo ogromno. sem se že veselil da bo kaj, ko sem jih nekaj slišal. potem pa so si zgoraj premislili in pipico zaprli

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Meni je prevračalo trampolin in na srečo se je zagozdil ob manjšem drevesu. Si ne predstavljam, da bi "poletel" do soseda in bližnjih avtomobilov. A v bau trgovinah prodajajo močnejše kline, da jih zabijem v zemljo in ga privežem?

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Meni je prevračalo trampolin in na srečo se je zagozdil ob manjšem drevesu. Si ne predstavljam, da bi "poletel" do soseda in bližnjih avtomobilov. A v bau trgovinah prodajajo močnejše kline, da jih zabijem v zemljo in ga privežem?

Imajo vsega boga, tako da kar. Čeprav ne bi bil odgovoren za škodo, ker pri viharju gre za višjo silo.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:

mogoče bolje kot kline zabiti uporabiti vinogradniška sidra. se zavijačijo v zemljo in jih noben orkan ne izruva ( http://www.trgovina-frama.si/sl/Vinogradniska_sidra/ ) imajo jih v raznih zadružnih trgovinah, pa verjetno še kje, rabiš ene 3 komade recimo.
kar pa se odgovornost za škod toče pa nisem siguren, ampak je vseeno bolje poskrbeti , da ne nastane

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:

mogoče bolje kot kline zabiti uporabiti vinogradniška sidra. se zavijačijo v zemljo in jih noben orkan ne izruva ( http://www.trgovina-frama.si/sl/Vinogradniska_sidra/ ) imajo jih v raznih zadružnih trgovinah, pa verjetno še kje, rabiš ene 3 komade recimo.
kar pa se odgovornost za škod toče pa nisem siguren, ampak je vseeno bolje poskrbeti , da ne nastane

kako pa zaporaš te kline v zemljo?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.781
113
Koga ne bi stisnilo srat
grims-1.gif

klik

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Šajbe, ja, mene bolj zanima, kaj je bilo, ko je ustavil posnetek, ker zadnjo sekundo sem se še jaz ustrašil na tej strani ekrana
shocked-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.061
113
pri taščici
Sosed ga je včeraj sravfal na nadstrešek. Če bi v ponedeljek ko ga je barval bi ga imel manj kot en dan. Sedaj pa se pustimo presenetiti.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tist kdor si je izmislil pleh za strehe ni čisto pri pravi.

pravzaprav pleh za strehe ni problematičen. Problem so naši izvajalci, ki varčuejo oz niti ne znajo pravilno tga pritrditi na konstrukcijo.
Sam se mi postavil dva nadstreška pokrita s pločevino in zdržita vsak veter. Sem bil ob prvem neurju malce zaskrbljen, ampak do sedaj ( 5 let ) sta prestala še vse, medtem, ko je komu v bližini že tudi streho odkrilo. Sosed si je pred par leti tudi pleh dal na streho in mu drži ( ker je pač sam delal ) , čeprav veter v okolici drevesa lomi in obrne kašno vrtno uto, rastlinjak itd
Pri nas za svoje delo noben ne odgovarja, dela se kot na kitajskem, samo, da je bolj poceni in da ima izvajalec čim večji zaslužek.
Ko pa bodo 1x nadzorni odgovarjali za svoje nestrokovno nadzorovanje gradnje pa se bo morebiti kaj spremenilo