Neurja 2013

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Dobr sem ga mimo udaru s tisto napovedjo o 23. uri.
redface-1.gif

Ponavadi na ZAMG kar točno napovedo. Hmmm.
rolleyes-1.gif

Zaenkrat še vedno kaže, da bo zvečer ob 11. dež. Vsaj ohladilo se je, tako da bo to kvečjemu dobrodošel dež, če sploh bo. Jim ne zaupam več.
grin1.gif

V BTC nas je dobil pa peščeni vihar, za trenutek se ni videlo ničesar. Dobr da sem bil v avtu. Pešce je pomoje kar fajn zagiftalo.
grin1.gif

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Dobr sem ga mimo udaru s tisto napovedjo o 23. uri.
redface-1.gif

Ponavadi na ZAMG kar točno napovedo. Hmmm.
rolleyes-1.gif

Zaenkrat še vedno kaže, da bo zvečer ob 11. dež. Vsaj ohladilo se je, tako da bo to kvečjemu dobrodošel dež, če sploh bo. Jim ne zaupam več.
grin1.gif

V BTC nas je dobil pa peščeni vihar, za trenutek se ni videlo ničesar. Dobr da sem bil v avtu. Pešce je pomoje kar fajn zagiftalo.
grin1.gif

Jaz sem spremljal radar na Lisci. Tudi tu ni bilo tako, kot bi moralo biti po radarju. Govorim za Ljubljano - Vič.
So bile pa zadeve očitno precej lokalne, saj je 400 metrov od tam, kjer sem bil, podrlo drevo -pri ministrstvu za promet. Kjer sem bil jaz pa nič.
Kasneje je bil rumen alarm, pa ni bilo kaplje dežja. Do zdaj je bila zadeva zanesljiva.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Radar prikazuje padavine, ne neurij. Kot slišim od doma s Trebnjega, je drevo padlo na fotrov avto, pa stričev starejši hlev naj bi tudi klonil pod vetrom. Dežja pa le nekaj kapelj.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
No glede na do da je nad Benetkami spet mal dogajanja in to v naši smeri, se zna še kaj dogajat.

Možno, da bo še kaj. Mi imamo možnost spremljanja neviht. Sicer je res, da večkrat izginejo iz radarja pred določenim krajem.

Mislim pa, da so naši predniki znali precej bolje napovedati nevihte, kot jih znajo računalniki in so se danes nekajkrat napovedi izkazale za napačne.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.572
483
83
Danes smo imeli srečo, da je bilo pred fronto tako suho, da ni bilo ekstremnih padavin. Vse pa misim da še ni preko nas.
Modeli pa so to rundo kazali vsak svoje. Izšlo se je nekoliko drugače od vsega kar sem spremljal. Še najbljiže je bil http://www.lamma.rete.toscana.it/meteo/modelli. ZAMG je zadnje čase (leto) res precej točen. A je lani tusi poplave Drave falil. takrat je padavine postavil v Posočje.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Zgolj intermezzo vprašanje. Če ti kontejner za smeti poškoduje avto (posledica vetra), lahko to uveljavljam na zavarovalnici? Avto imam komplet zavarovan.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Radar prikazuje padavine, ne neurij. Kot slišim od doma s Trebnjega, je drevo padlo na fotrov avto, pa stričev starejši hlev naj bi tudi klonil pod vetrom. Dežja pa le nekaj kapelj.

Nisem strokovnjak, ampak danes je bilo območje okoli 17.30 ure nad Ljubljano oranžno, dežja pa nič.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
da, samo prej poglej, da imaš ustrezno zavarovanega, sicer je pa lahko kriv tudi lastnik kontejnerja, če je neustrezno nameščen (pred leti doživel v sosednjem bloku).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V tisti Ljubljani, v kateri sem bil jaz, je bilo ob pol šestih kar nekaj dežja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Mislim pa, da so naši predniki znali precej bolje napovedati nevihte, kot jih znajo računalniki in so se danes nekajkrat napovedi izkazale za napačne.
Zakaj pol predniki ne napovedujejo vremena
confused-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Nisem strokovnjak, ampak danes je bilo območje okoli 17.30 ure nad Ljubljano oranžno, dežja pa nič.
Radar kaže dež, torej dež pada.
Ni pa nujno, da pridejo padavine do tal
grims-1.gif

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
confused-1.gif

Mogoče zato, ker jih ni več. Imaš pa še vedno ljudska "pravila" o vremenu.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Gal pravi:
confused-1.gif

Mogoče zato, ker jih ni več. Imaš pa še vedno ljudska "pravila" o vremenu.
A tista "pravila", ki držijo približno na vsak 10-ti poizkus
crazy1.gif

Citat:
Si se spravil name?
Ne, to počem le s svojo partnerico
tongue-1.gif

Jaz samo komentiram

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Imam občutek, da z zahoda spet nekaj prihaja. Vsaj tako je videti na radarju.