Neurja 2010!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še par mojih slik iz okolice Trebnjega, da bo AndrejD zadovoljen:
Naša klet, nočno črpanje na eno uro, zraven stalno pobiranje vode, ki prihaja izpod podbojev po delu hiše:
60138_464568829119_789584119_6531889_8360082_n.jpg

Cevi za črpanje, vodovodni jašek je ekspresno ( v rangu kakih 50 litrov na minuto) pobiral vodo izpod temeljev hiše (na drugi strani pa klet) in to je bilo treba stalno črpati, ker bi sicer v sosednji sobi lahko dvignilo parket pa še kaj.
60956_464568729119_789584119_6531888_8107491_n.jpg

In drugje:
59155_464569019119_789584119_6531903_852971_n.jpg

Najdi cesto!
grims-1.gif

59507_464569104119_789584119_6531904_7279337_n.jpg

62213_464569194119_789584119_6531908_615919_n.jpg

62213_464569199119_789584119_6531909_1486008_n.jpg

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.780
180
63
ksz

Mene pa zanima kam se lahko v takih primerih človek javi, da bi kaj organizirano pomagal.
Recimo, da nima znanja v nekih gasilskih veščinah, ampak kopat jarke, nosit razno robo pa zna vsak.
Torej kam se javit za prostovoljno pomoč?

lp

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

Mene pa zanima kam se lahko v takih primerih človek javi, da bi kaj organizirano pomagal.
Recimo, da nima znanja v nekih gasilskih veščinah, ampak kopat jarke, nosit razno robo pa zna vsak.

lp

Po pravici povedano, se ponavadi dodatne pomoči ne rabi. Dovolj je lokalno prebivalstvo in pa lokalne javne službe ...

Sej vem da je težko gledat, ampak itak pomagat ne moreš nič Ko voda odteče lahko skozi vrata hodi samo en človek naenkrat in ponavadi je že pri hiši dovolj (preveč) ljudi za hkratno delo ... potem so pa še razni sosedi, sokrajani itd. Tam kjer res manjka pomoči so itak vedno še sosedi, ki so dobro prenesli poplave, vedno pripravljeni na pomoč.

Recimo v LJ zalije blok (spodnje nadstropje, klet) na vrhu je pa še 12 nadstropji ljudi. Bodo ja pomagali!
grims-1.gif

Primer iz Železnikov, folk so javno prosili da ne hodi tja ker je že preveč ljudi, čeprav nekaterim se ni dalo dopovedat (potem so pa stali križem rok oz. nosili vodo v kavnih šalčkah da so izpadli pomembni)!

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
ksz

lp

mi smo pred mislim da 2 letoma ko je bil orkanski veter nad kamnikom se s kolegi kar pripeljali v vas pa lepo vprašali domačine.streho smo prekrili ter pospravili okoli hiše vse v enem dnevu.pa še fasengo so dobili od nas.vsak je dal 15€ pa smo prišli z 5imi polnimi vrečami iz špara.3 mesece po tem nas je pa ta družina povabila na piknik.tako da se da

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Nekje sem videl slike (ne spomnim se več kje) ko so trnike namakal "sredi ceste". Pa bili so kar v skupini.
Jutri bodo pa jamrali koliko imajo škode.

Se spomnim kako so sosedje spraševali starše kaj so delali sredi noči na cesti (prejšnja leta, ko sta starša vzdrževala cca 300 m potoka ob cesti.) No sedaj enkrat na nekaj let nekaj komunala popuca, samo sem prepričan da bodo ti sosedje nekoč spraševali kje so bili gasilci in CZ....

Še o gasilcih: bolj si v mestu, manj je gasilcev, slabši odnos imajo do njih.
Mi (na obrobju LJ) ne hodimo s koledarji več okoli večstanovanjskih objektov, ker nas imajo stanovalci za nebodigatreba. Važno da ima sam nekaj 100 evrov za novoletno praznovanje, gasilcem pa ne bo dal 5-10 evrov za koledar. Ko pa jim kaj fali pa se najprej na nas spomnijo (sršeni in podobna golazen v podstrešju), voda, požari in podobno jih na srečo še ni doletelo

Jaz dam gasilcem vedno denar, ampak jih že nekaj časa ni bilo na spregled...nazadnje mislim da, ko so bili tolarji, sem dajal po 5000 sit, odkar so evri, jih ni več s koledarjem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zavarovano sicer je v redu, ampak neke škode ni, smo vse pomembno pravočasno odmaknili (novega vina pa še ni
evil.gif
), dežurstvo nad stanjem pa je bilo non-stop. Voda sicer pride v našo klet ob res močnih nalivih (recimo 1x na 2 leti), zato smo bili pripravljeni, le tokrat je pa bilo res izjemno, toliko vode še ni bilo, odkar stoji bajta. Vrelo je iz prav vsake luknje v tleh in škarpah, na dvorišču je bil pravi potok (hiša in garaža zraven stoji na pobočju in zajezi kvazi dolino s kake 5 ha prispevne površine s pobočij, kjer sicer ni vodotokov.).

Edino spat bi pa res lahko šel, danes sta bili samo dve uri, ko se je zdanilo. Da bi pa še en dan tako nalivalo kot včeraj čez dan in še posebej ponoči, to bi pa bilo pravo sranje. Je pa zdaj seveda padel plan, da bomo okoli objektov na novo izkopali obsežne drenaže, da bo mir enkrat za vselej. Čeprav voda vedno najde pot, to pa se je treba zavedati (marsikdo se tega ni, pa ima zato poplavljen avto)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Evo ljubljančane
grin1.gif

KLIIIIIIIIIK

cheer.gif

ce bi bili pijani, bi ga vleki za sabo, ne pa da stoji na wejku...

Iz prve roke: danes na trzaski pri obvoznici so se znasli podobni bebci z istim namenom. So lepo dali ven strik pa to dilo in vsi nasmejani hotli frajerje spilat pred folkom ki je skusal do poplavljenih avtov prit. No na njihovo presenecenje sta se mimo pripeljala sva policista SE v civilnem puchu jih ustavila in so se id.ioti po hitrem postopku pobrali. Ma neokusno...folk je ostal brez pohistva, avtov itd...seratorji bi pa frajerje spilali...

Sicer pa bo na obmocju LJ delo potekalo se vso noc, trenutno se menja ekipe, je pa poskrbljeno za refundacijo jutri tako da bo folk imel pokrito odsotnost iz sluzbe in bodo na nek nacin placani. Seveda za casko bi bili v sluzbi - vse ostalo je prostovoljno.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.247
1.398
113
AndrejD je hotel imeti tele slikce:

Tudi RTV in 24kur kombiji že snemajo prispevke (RTV kombi se je ustavil pred zaporo, 24kur kombi pa gasa preko cestnega potoka in postavljenih vreč s peskom. Jebeš poplavno varnost, hočemo novice!

Tele mene zanimajo. Kako 24ur uničuje postavljene vreče...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Hvala obema za odgovor.

Glede na to kar si napisal mislim, da bo šla kar po Celovški in potem mimo živalskega vrta.

Kaj pa podvoz v rožni dolini ko se pripelješ do vlade. Ali ima kdo kakšno informacijo če je zalit?

lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Sej nimas kaj pomagat. Dolocene cone se bodo crpale jutri ker ni folka ki bi odprl (koprska, industrijska cona), na pomoc je prislo mislim da 7 drustev iz gorenjske.... Je edino to daimajo nekatera drustva izcrpan folk in so zato zakljucila z delom in ne bodo intervenirala niti jutri. Pomoc folk rabi pri recimo ciscenju prostorov, beljenju nato.... samo to danes se ni na vrsti...

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Če hočeš pomagat pojdi na teren in vprašaj. In boš hitro lahko zaposlen.

Če pa misliš, da se ti bo kdo na netu javil si pa malo falil. Ker tisti ki rabijo pomoč nimajo časa viset na netu.

lp

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Samo stvar časa je bilo, kdaj se bodo Ljubljančani začeli oglašati z izjavami:

Mi smo ujeti že 24 ur. Nimamo ne vode ne elektrike. Nihče ni prišel do nas pa smo poklicali že vse CZ, rdeči križ gasilce...pa NIČ!!

ja, dobesedno slabo mi je ratalo, ko sem poslušal folk na dnevniku rtvslo (ki je, mimogrede, popolnoma pogorela pri poročanju, še posebej na spletu). Pa kaj folk misli, da je gasilcev neskončno?
Včeraj prdem sredi dneva s službene poti, zaskrbljen, v nalvu vlečem kufer iz avta, pred blokom že morje vode, vidim gasilce, ki pumpajo ven čez cesto, zalaufajo črpalko in se razkripijo po naslju pregledovat, kako je stanje. Enega zahakla, mi pove, da je cca 24 ur že v službi, vprašam, kje vreče dobit (KPL, ki je blzu, je takrat že poplavilo), se je potrudil in poklical okoli, dal še par nasvetov, letel nazaj pogledt pumopo, so ugotovili, da hitreje not teče kot oni pumpajo, pobrali robo in šli naprej drugam delat. Človek je razumel, da mu pač ne morejo pomagat. Pol potopnih so po nasleju postavili in šli naprej.

Najbolj mi je pa bedno, ko se stanovalci biunijo, da je garaža po dvodo. SO what? Boste že počakali. Najprej bodo spumpali stanovanjkse prosotre, potem firme, potem pa razne kleti in garaže. Če bi kdo rad prej - nadi si pumpo ali agregat, pa izvoli.

Edino, kar me je motilo, je bilo to, da ko je v Lj KPL zalilo, se ni dalom prit do vreč. Zakaj niso zalaufali vojske, da jih filajo in enostavno s kamioni razvažajo po naslejih. Če bi v Lj 500 vojakov filalo vreče pa 50 kamionov razvažalo, bi bilo mariskomu mnogo lažje. Z osebnim avtom jih pripelhješ enih par, več ne gre. Vem, ker so "moje" tudi prišlje v prtljažniku sosedovega avta in je skoraj z auspuhom po tleh drsal. Pa jih je bilo komaj za par vrat.

Jokat, da ne koreš nikamor, pa je zunaj komaj kaj vode (pol metra okoli bloka pa res ni nič, če je špar odprt in 10 min peš stran). Za otroka greš tudi po metru stoječe vode (ali pa plavaš).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Trzaska je prevozna, vendar je zaprta za promet. Ce gres iz smeri LJ proti brezovici te bosta za zaporo ustavila prometnika in spisala PLN. Gre za to da se je celo popoldne tam folk z terenci frajaril, dobesedno ustvarjal valove in ob zivce spravljal od gasilcev do folka ki je gledal svoje unicene stvari. Tam je cesta zaprta in konec.

@SJTV1 vojska je zelo draga rec. V teh dneh jih je veliko uradno v pripravljenosti in to drzavo veliko stane. Ce pabi morali delati, se jih placuje za delo v izrednih razmerah kar je zelo ampak res ZELO drago. Za KPL vem d aje CZ ob 7 zjutraj aktivirala skavte in tabornike, pa jih nekaj 10 nimelo kaj za narest.