Neurja 2010!

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej nimas kaj pomagat. Dolocene cone se bodo crpale jutri ker ni folka ki bi odprl (koprska, industrijska cona), na pomoc je prislo mislim da 7 drustev iz gorenjske.... Je edino to daimajo nekatera drustva izcrpan folk in so zato zakljucila z delom in ne bodo intervenirala niti jutri. Pomoc folk rabi pri recimo ciscenju prostorov, beljenju nato.... samo to danes se ni na vrsti...

Iz PGD Radovljica nas je bilo 8 pa še PGD Lancovo, Podnart, Bistrica pri Tržiču za druge pa ne vem ob 0:00 smo prišli v dom zdaj za 4 ure spat... ob 6h zjutraj pa nazaj.

Da bi pa kdo iz bloka pomagal
ne-ne-1.gif

Slike bom pa drugič limu zdaj filam telefon.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
ksz

Ker ima žena službo v Lj na križišču Jamove in Groharjeva me zanima če kdo ve kje bi bilo najpametnjej iti tja jutri zjutraj.
Ali je izvoz Brdo in mimo živalskega vrta ok ali naj gre raje kar po Celovški in Tivolski.

Hvala za odgovor.

Glede na zaprto Cesto na Brdo, poplavljen del Vrhovc in Ceste Dolomitskega odreda, poplavljenega križišča Viške in Dolomitskega odreda (morda je zdaj že kaj bolje...?), povečane uporabe izvoza Brdo kot nadomestka za Tržaško, avtobuse LPP št. 14 na obvozu iz Vrhovc po Viški na Tržaško... bo jutri na tem področju precejšnja gneča. Čez vikend se je začel na cesto vsuvati tudi manjši podor zemlje med izvozom Brdo in Tehnološkim parkom... upam, da se ne sproži kaj večjega in da se do jutra voda umakne.

Danes je moja enota sanirala posledice poplave na Cesti dolomitskega odreda. Ta cesta je sedaj odprta, prav tako pa tudi ostale ceste, izvoz Vič na obvoznici je odprt, poplavljena in zaprta pa je še vedno Fajfarjeva ulica.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Iz PGD Radovljica nas je bilo 8 pa še PGD Lancovo, Podnart, Bistrica pri Tržiču za druge pa ne vem ob 0:00 smo prišli v dom zdaj za 4 ure spat... ob 6h zjutraj pa nazaj.

Očitno smo se potem srečali pri PGD Kozarje... Drugič me pocukaj za rokav, da se tudi v živo spoznava... Sem iz društva PGD Ljubljana - Šentvid, ponavadi pa sem z MAN-om.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.309
1.927
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Vrsho, delo prostovoljnega gasilca je žal necenjeno....nekateri ljudje pa smotani u 3pm
frown-1.gif

Gledam včearj prispevek z Viča (Lj.) pa ena koka v kolesarski opravi udriha neki čez gasilce češ da jih ni ko jih rabiš, pa da pridejo vsako leto po denar...pi.zda mi je tak pritisk dvignilo...a sama je vrgla kak škaf vode ali vsaj prijela za metlo?!
10.gif
S kolesom se gre okoli gonit pol pa čez gasilce udriha, ki so bili praktično tri dni na terenu (pa še zdaj so).

Gustl

Pripravnik
5. sep 2007
252
0
16
Ljubljana - Zavoglje (med Zadvorom in Zg.Kašljem): Ravnokar sem se peljal po cesti med Kašeljsim mostom in Vrtnarijo v Sostrem ob Ljubljanici. Cesta je popolnoma neprevozna in zaprta. Na dveh mestih se Ljubljanica preliva čez cesto (ampak to se še da prevozit z avtom), pri vrtnariji pa je odneslo cesto v dolžini nekaj metrov in praktično po celi širini. Tako da ta cesta zdaj lep čas ne bo odprta.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Zavarovano sicer je v redu, ampak neke škode ni, smo vse pomembno pravočasno odmaknili (novega vina pa še ni
evil.gif
), dežurstvo nad stanjem pa je bilo non-stop. Voda sicer pride v našo klet ob res močnih nalivih (recimo 1x na 2 leti), zato smo bili pripravljeni, le tokrat je pa bilo res izjemno, toliko vode še ni bilo, odkar stoji bajta. Vrelo je iz prav vsake luknje v tleh in škarpah, na dvorišču je bil pravi potok (hiša in garaža zraven stoji na pobočju in zajezi kvazi dolino s kake 5 ha prispevne površine s pobočij, kjer sicer ni vodotokov.).

Edino spat bi pa res lahko šel, danes sta bili samo dve uri, ko se je zdanilo. Da bi pa še en dan tako nalivalo kot včeraj čez dan in še posebej ponoči, to bi pa bilo pravo sranje. Je pa zdaj seveda padel plan, da bomo okoli objektov na novo izkopali obsežne drenaže, da bo mir enkrat za vselej. Čeprav voda vedno najde pot, to pa se je treba zavedati (marsikdo se tega ni, pa ima zato poplavljen avto)

Pa imaš kam odpeljat vodo?

Meni dve obični potopni črpalki nista folgali.

Šele gasilska je zmogla izčrpati...

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Vrsho, delo prostovoljnega gasilca je žal necenjeno....nekateri ljudje pa smotani u 3pm
frown-1.gif

Gledam včearj prispevek z Viča (Lj.) pa ena koka v kolesarski opravi udriha neki čez gasilce češ da jih ni ko jih rabiš, pa da pridejo vsako leto po denar...pi.zda mi je tak pritisk dvignilo...a sama je vrgla kak škaf vode ali vsaj prijela za metlo?!
10.gif
S kolesom se gre okoli gonit pol pa čez gasilce udriha, ki so bili praktično tri dni na terenu (pa še zdaj so).

to gre to tud na živce, mam par prjatlov k so gasilci in vem kako to zgleda. Sicer pa folk ne razume, da je nemogoče da gasilci pridejo takoj k vsakmu. Pa da seveda je brezveze vodo ven pumpat če je zuni ista štala. Sam en folk to ne razume.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125

Ko se "cesta skozi vas" spremeni v "reko skozi vas". Ko sem videl slike, sem si rekel da je pač veliko vode. Ko sem videl video, je pa to čisto druga zgodba. Voda je tekla iz jame v vas, danes zjutraj je ni več.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ker smo na pobočju, speljat vodo v dolino ni problem, le preko sosedove solate in paradajza mora iti. Ampak ta se včeraj ni sekiral, je imel v svoji kleti dovolj dela. Za novo drenažo bo pa treba dobro premisliti kako narediti, cena ni problem, itak se gre samo za najem manjšega bagra za en dan ali dva, kak tovornjak rizla in par deset m drenažnih cevi. Smo pa imeli srečo, da je večino talne vode s hriba prevzela neizolirana garaža, skozi katero je tekel kar lep potok in talne fuge med asfaltom in betonom ter razpoke v škarpah. Če bi to preveč zadihtal, bi znalo biti konkretno sranje.

@AndrejD:
rtv kombi imam slikan, 24kur pač ne, jebat ga, nisem ravno pričakoval, da bo kdo rinil v tisti potok preko ceste (slikano na tretji moji sliki na prejšni strani. Zdaj, če ne verjameš, tvoj problem, v glavnem, precej brezobzirno so šibnili preko tistih nekaj vreč in kupa peska.
Slika rtv kombija, 24kur kombi je šel preko vreč tam čisto na koncu ceste:
1017770-rtv_kombi.jpg

Priponke

• 1017770-rtv_kombi.jpg
    1017770-rtv_kombi.jpg
    103,5 KB · Ogledi: 106

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Citat:
Prvo kot prvo bi pograjal nekatere domačine, ki čisto nič ne naredijo, da bi zaščitili vsaj nekaj svojega premoženja. Lep primer so novi bloki ob Viški cesti, kjer so se prebivalci enega bloka organizirali in sami naredili nasip in tako vsaj delno zaščitili pred poplavo. Sosednja dva bloka - naredili niso popolnoma nič. Podobna zgodba se ponavlja tudi v privat hišah. Da ne govorim o tem, da samo gledajo, ko pridejo do njih gasilci ali pa celo kritizirajo njihovo delo.

Sam sem gradil ta nasip, tudi na CPL sem pomagal polniti vrece s peskom in voziti pesek. Hvala gasilcem iz Trnovega, ki so nam pustili nekaj vrec s peskom, da smo lahko zgradili dovolj velik nasip. Ko se je voda zacela dvigovati, so se do takrat nedejavni sosedje spravili na nas nasip in zaceli odnasati vrece in unicevati naso zascito. Raje ne zapisem, kaj si mislim o teh ljudeh.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej nimas kaj pomagat. Dolocene cone se bodo crpale jutri ker ni folka ki bi odprl (koprska, industrijska cona), na pomoc je prislo mislim da 7 drustev iz gorenjske.... Je edino to daimajo nekatera drustva izcrpan folk in so zato zakljucila z delom in ne bodo intervenirala niti jutri. Pomoc folk rabi pri recimo ciscenju prostorov, beljenju nato.... samo to danes se ni na vrsti...
carji gasilci, na brezovici jih čaka 100 vozil iz cele slovenije. pri nas so v kleti iz prekmurja, sem jim šel ravn futr & pijačo nabavt.. svaka čast res.
zgleda je v sloveniji čist normaln folk, sam tuki na alterju so mal bolj čudni :D

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
ksz

Ker ima žena službo v Lj na križišču Jamove in Groharjeva me zanima če kdo ve kje bi bilo najpametnjej iti tja jutri zjutraj.
Ali je izvoz Brdo in mimo živalskega vrta ok ali naj gre raje kar po Celovški in Tivolski.

Hvala za odgovor.

Glede na zaprto Cesto na Brdo, poplavljen del Vrhovc in Ceste Dolomitskega odreda, poplavljenega križišča Viške in Dolomitskega odreda (morda je zdaj že kaj bolje...?), povečane uporabe izvoza Brdo kot nadomestka za Tržaško, avtobuse LPP št. 14 na obvozu iz Vrhovc po Viški na Tržaško... bo jutri na tem področju precejšnja gneča. Čez vikend se je začel na cesto vsuvati tudi manjši podor zemlje med izvozom Brdo in Tehnološkim parkom... upam, da se ne sproži kaj večjega in da se do jutra voda umakne.

Danes je moja enota sanirala posledice poplave na Cesti dolomitskega odreda. Ta cesta je sedaj odprta, prav tako pa tudi ostale ceste, izvoz Vič na obvoznici je odprt, poplavljena in zaprta pa je še vedno Fajfarjeva ulica.

Vsaka čast fantje
nahrung002.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
frown-1.gif

10.gif

Star pregovor pravi: Kar Janezek gleda (na televiziji) to Janez zna...

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
ne se sekirat - to je folk, ki tega še ni doživel in sploh ne ve kaj narest. Niti da lahko pomaga.

Pri nas tokrat začuda ni poplavilo, je bila pa scena klasična... cela ulica z baterijami na ulicah, izmenjava črpalk (unim na začetku ni zakurblala), pomoč pri nošenju vreč s peskom.... verjamem, da je bilo v 95% tako. TV pa pač kaže "breaking news"
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.623
1.145
113
Titograd
Tudi jaz upam in verjamem da so taki ljudje v veliki manjšini in da večina ljudi razume, da trenutno ni dovolj ljudi za vse. Vsekakor pa sem razočaran nad mediji, ki izgleda prav iščejo take bedake, kar še dodatno ustvarjajo negativno energijo, lahko jih je hudo sram.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Poplave so terjale tudi žrtev.

"Pri Kostanjevici na Krki so v vodi odkrili vozilo, v katerem je bil starejši moški, ki je nato umrl v bolnišnici."

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.176
11.083
113
kod Džej-Zija
Meni je zanimivo, da so uredniki taki kre-teni, da pošiljajo novinarje ven po take bedaste zgodbe. Vsak z vsaj malo soli v glavi itak takoj presodi, koliko je ura in se mu takoj zagabijo taki primerki ljudi, novinarji, ki iščejo take zgodbe, in mediji, ki te zgodbe lansirajo v javnost. Torej, moj pomislek je, a ni odgovornim jasno, da si s tem ne dvigajo gledanosti in da si močno znižujejo ugled in kredibilnost?
bonk.gif

Ljudje v takih časih precej raje vidimo, da se poroča o solidarnosti, da se s tem ohranja upanje in pozitivna naravnanost. Tiste medije in njihove sodelavce, ki v kriznih časih namerno napihujejo negativnost, bi bilo treba pa malo po narasli Savi spustit, da doživijo reality check.
jezen.gif