Neurja 2010!

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Čakaj malo - a jih niste takoj nato nalomili kot osle? Poklicali policije, da so prišli krast?
Raje ne pomislim, kaj bi naredil prvemu, ki bi snel kako vrečo. Bi mu kar dolgo glavo pod vodo držal ...

Zal sem bil prevec zaposlen s crpalkami, prevezavami vodovoda, resevanjem dokumentacije iz kleti etc.., drugace bi se verjetno odvijalo po tvojem predlogu.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Pravkar sem naredil en obhod Brdo-Vrhovci-Vič-Murgle in nazaj na Brdo. Ceste so večinoma odprte, razen CDO na začetku in občasno kje kjer črpajo vodo ven. Vode (kar je vidno, v kleteh je verjetno še) ni nikjer več, kar pa me je presenetilo je kako čisto je vse. Vidi se da je to v mestu in da ni toliko blata. Ko je bila recimo pri nas par let nazaj poplava je bila povsod par cm plast blata, tukaj je treba pa že kar dobro pogledati da se vidi kje je bila voda. Bolj so ga najebali na Vrhovcih, kjer imajo eni polno pohištva ob cesti (ne vem ali se suši ali čaka na kosovni odvoz). Kar se pa blokov tiče jim pa razen tistih ki stanujejo v pritličju ne more biti ni, tako da en vem kaj se bunijo.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Bunijo se zato, ker niso mogli do štruce kruha in litra mleka v nedeljo brez da bi se zmočili. Kako ne štekaš?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, danes so na RTV dali tudi priložnost, kaj o kurcanju gasilcev mislijo oni sami. Ne vem sicer, kako je bilo v kurniku, ker ga ne gledam (predvidevam da slabše), ampak vsaj nekaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Ma lej, najbolje je to, da je vecina zavrnila preselitev, sedaj se pa folku po narocilu do bajt voziplenice in ostalo... Lej sej lepo in prav, ampak ce je nekdo zavrnil preselitev pol pac naj ne pricakuje osebne dostave itd... Sem pa pogledal zdej par prispevkov na kurah in dobil obcutek da v crni vasi pri ljubljani 80% prebivalcev splohne govori slovensko. Mislim zanimivo, sem mislil da so tam sami staroselci

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Sem si oba ogledal, očitno je precej kritik letel nanje in so si vzeli na znanje, čeprav so v kurniku še vedno kure in zlezejo povsod, kjer bi jih večina najraje odgnala. No, da bi do teh ljudi prišla še državna pomoč oz. jih vsaj nebi pozabila država.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:Sem pa pogledal zdej par prispevkov na kurah in dobil obcutek da v crni vasi pri ljubljani 80% prebivalcev splohne govori slovensko. Mislim zanimivo, sem mislil da so tam sami staroselci

Zelo pomemben podatek. Sicer si pa veliko upajo, mislim zavrniti nastanitev v k. Logatcu (tega se je zagotovo spomnil kak genij na ministrstvu), glede na to da je vecina poleg imetja zgubila tudi prevoz. Nedvomno si je vecina vedno zelela zgubiti vse premozenje da bi dobili brezplacno k. dostavo kruha.
crazy1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Glej tele, ce nimas pojma o zadevah se ne oglasaj, vsem je zagotovljen prevoz do nastanitev kamor zelijo. ali je to logatec ali pa kje kjer so se sami odlocili. To da da skoraj noben ne zna slovensko JE zanimiv podatek, sicer nima veze zresevanjem, JE pa zanimiv.

Ni jim treba v po tvoje k. logatec, vendar potem naj ne pricakujejo da jih bo ta 5 gasilskih colnov stalno oskrbovalo ponjihovih zeljah. Ce bi to bilo mozno, nihce ne bi ponudil preselitve. V logatcu je tudi topel obrok in oskrba za tiste ki potrebujejo pomoc.

Skusaj se omejit na svoje brezplodne debate o muslimanih, drugacnih in srebrenici, drugje pa svojega cudnega dojemanja sveta ne rabis izkazovat.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Se tebi zdi normalno v taksnih razmerah filozofirati o jezikih? U upravicenosti pomoci socloveku?
stupid-1.gif

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Teli na 24.ur so itak zmešani.
Včeraj so govorili, da je Litija odrezana od sveta. V centru je bil poplavljen Mladinski center, dve hiši in pa kletni prostori enega od blokov.
Cesta proti Zagorju je bila zaprta pri Bregu pri Litiji, v smeri Ljubljane pa med Ribčami in Senožeti. V LJ se je dalo priti (preverjeno včeraj zjutraj) prek Trebeljevega ali pa prek Bogenšperka do Ivančne in nato po avtocesti v LJ.

Res smo bili odrezani od sveta in čisto poplavljeni
crazy1.gif

No čeprav most nam res še niso nikol zaprl. Pa v soboto zvečer je bla cesta Sostro-Trebeljevo-Litija kr zoprna za pelat. V nedeljo pa Bogenšperk-Iv.Gorica sicer se dalo pridet, zelo pa dvomim da je bila prevozna v soboto zvečer ali nedeljo zjutraj. Saj je takoj za Bogenšperkom odnesel en pas ceste od Radohove vasi naprej je pa še kr blo polhen vode na cesti. Sam če se da se da zmeri kje najdet pot :D

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.521
113
Vidis to je tvoj problem, ti se v postihki se nikakor ne ticejo tebe, nekaj najdes, se predstavis kot zrtev in zacnes jadikovat.

Jaz sem napisal da je nekaj zanimivo, ce lahko ljudje srfajo in se to vsem zdi normalno lahko jaz tudi filozofiram.

In nikjer nisem govoril o upravicenosti ampak o tem, da so moznosti resevanja omejene. In da bodo tomorali razumet tudi prizadeti. In ce so zavrnili moznost preselitve kjer bi imeli vso oskrbo, naj ne pricakujejo, da se bodo sedaj gasilci igrali dostavo na dom. Kerravno zato ker to enostavno ni mozno zagotovit 100% se je dalo ven moznost preselitve. In ne me j.ebat - ce manekdo majhnega otroka in mu gasilci dovazajo plenice - kak k.urac od starsa je, da ne gre z otrokom na toplo in suhovlogatec, kjer ma nastanitev hrano in 24h moznost dostopa do zdravnika. Ce ne zarad sebe zarad otroka.

Dej skusaj snet plasnice pa se ne postavljaj v kozo ovcke sredi poplavljenega pasnika ampak v vlogo 100 ljudi ki morajo poskrbet za par 1000 takih ovck.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik cresh pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Teli na 24.ur so itak zmešani.
Včeraj so govorili, da je Litija odrezana od sveta. V centru je bil poplavljen Mladinski center, dve hiši in pa kletni prostori enega od blokov.
Cesta proti Zagorju je bila zaprta pri Bregu pri Litiji, v smeri Ljubljane pa med Ribčami in Senožeti. V LJ se je dalo priti (preverjeno včeraj zjutraj) prek Trebeljevega ali pa prek Bogenšperka do Ivančne in nato po avtocesti v LJ.

Res smo bili odrezani od sveta in čisto poplavljeni
crazy1.gif

No čeprav most nam res še niso nikol zaprl. Pa v soboto zvečer je bla cesta Sostro-Trebeljevo-Litija kr zoprna za pelat. V nedeljo pa Bogenšperk-Iv.Gorica sicer se dalo pridet, zelo pa dvomim da je bila prevozna v soboto zvečer ali nedeljo zjutraj. Saj je takoj za Bogenšperkom odnesel en pas ceste od Radohove vasi naprej je pa še kr blo polhen vode na cesti. Sam če se da se da zmeri kje najdet pot :D
Kot sem napisal v nedeljo zjutraj okoli 9.00 cesta Litija-Trebeljevo-Sostro normalno prevozna, ne treh mestih je malo letela voda prek ceste vendar nič kritičnega.
Okoli 12.00 sem se vračal iz smeri Iv.Gorice in je bilo povsod prevozno nikjer vode na cesti, potem pridem do Bogenšperka in desnega pasu ceste ni
shocked-1.gif

Vglavne hotel sem povedati to, da če regionalna cesta ni prevozna še ne pomeni, da si odrezan od sveta
bonk.gif

Pa še nekaj videov

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Evo še posnetek porečja Krke. Ne izgleda ravno nedolžno čeprav je počasen tok, škode in poplavljenih cest je precej, dosti vasi je bilo odrezanih kar se tiče cestnih povezav. Samo se ne dela ravno tako huda panika, ker Krka vsako leto vsaj enkrat prestopi bregove in smo že kar navajeni poplav, vendar v takem obsegu tudi po pričevanju najstarejših še nikoli.