Neurja 2010!

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.369
310
83
39
Ljubljana
A to je Moškričeva?
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Nekje sem videl slike (ne spomnim se več kje) ko so trnike namakal "sredi ceste". Pa bili so kar v skupini.
Jutri bodo pa jamrali koliko imajo škode.

Se spomnim kako so sosedje spraševali starše kaj so delali sredi noči na cesti (prejšnja leta, ko sta starša vzdrževala cca 300 m potoka ob cesti.) No sedaj enkrat na nekaj let nekaj komunala popuca, samo sem prepričan da bodo ti sosedje nekoč spraševali kje so bili gasilci in CZ....

Še o gasilcih: bolj si v mestu, manj je gasilcev, slabši odnos imajo do njih.
Mi (na obrobju LJ) ne hodimo s koledarji več okoli večstanovanjskih objektov, ker nas imajo stanovalci za nebodigatreba. Važno da ima sam nekaj 100 evrov za novoletno praznovanje, gasilcem pa ne bo dal 5-10 evrov za koledar. Ko pa jim kaj fali pa se najprej na nas spomnijo (sršeni in podobna golazen v podstrešju), voda, požari in podobno jih na srečo še ni doletelo

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne Miklavčičeva. Mislim, da je en iz foruma iz te ulce.

Če si mislil mene, sem jaz še eno naprej (Okiškega), ampak trenutno v Prekmurju, tako, da nevem kakšno je stanje v naši ulici!

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.056
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Če bi zadnjih 40 let urejali vodotoke v SLO strokovno, danes poplave ne bi bile problem. ker pa so jih urejali diletanti, ki so potočke in rečice spremenili v betonska korita (denimo Gradaščico) je problem tolkiko večji, kajti voda se mora nekam izliti in tako kot je naravnana, se sedaj izliva ravno v dnevne sobe nekdaj najdražjih bajt v Murglah. Naj se, kaj pa niso poskrbeli za to, ko so bili še na oblasti. Za poplave, ki pretijo ljubljani se ve že desetletja in tudi za 500 letni udarni val, ki bo odplavil pol Viča, ampak se ni nič naredilo, če pa že, ni bilo narejeno strokovno in v soskladju z naravo. Malo več kmečke pameti in izkušenj starih generacij, malo manj napuha in "univerzitetne" pameti, pa bi bili problemi z odvodnjavanjem bolje rešeni.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Samo stvar časa je bilo, kdaj se bodo Ljubljančani začeli oglašati z izjavami:

Mi smo ujeti že 24 ur. Nimamo ne vode ne elektrike. Nihče ni prišel do nas pa smo poklicali že vse CZ, rdeči križ gasilce...pa NIČ!!

No in sedaj mene zanima ali smo prišli do faze v človeškem razvoju, ko nismo več sposobni preživet 24 ur brez vode in elektrike?

Da je človek tako len, da kljub jasni napovedi ne gre po 6l vode, kruh, mleko ter stvari za otroka
crazy1.gif

In da zmanjka zdravil ravno na dan povodni pa to je bolno da se to nekdo upa povedat.
crazy1.gif

Reševalci gasilci...in vse kar spada zraven ob teh dogodkih niso spali pošteno že 3 dni.Ljudje jih pa še jebejo kje so pa kaj delajo...
Ko pa koledar prineseš te pa z Romuni zmerjajo.

In ja ti gasilci in reševalci so javni uslužbenci in lahko bi stavkavkali kot novinarji na dan volitev nekaj let nazaj, ampak niso take sorte.Vidijo delo in ne neumnih zgodbic kot novinarji, ki kaj drugega kot skritizirat vse in vsakega v zdravstvu in širše niti ne znajo več.

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Jankoviæ se je oglasil v medijih, dal navodila prebivalcem, potem smo ga pa videli po Ljubljani v pelerini in gumijastih škornjih, ko je ljudem pomagal po svojih močeh. Je karakter... In to bi počel tudi, če bi bil obsojen na volilni poraz. Prav tako, kot je v Merkatorju do zadnjega pospravil kak voziček in vmes na blagajni pomagal ostarelim. Tako, kot zvecer na obhodu po mestu na svoje mesto postavi premaknjeno korito za rože ali smetnjak ter takoj, ko opazi, da nekaj ni v redu kliče odgovorne, kateri vedo, da morajo stvari urediti v najkrajšem možnem času. Ne, ne morem in ne da se pri njemu ne obstajajo. Pravijo, da ni lahko delati z njim, je pa učinkovito.

Hm, če pa una konkretna korita za rože postavi nazaj, mu pa svaka čast, je izredno močan človek, morda celo nadnaravno...no, jaz ga še nikoli nisem videl na obhodih, pa sem kar veliko v mestu...

No ja, sem tudi sam veliko po mestu, žal več službeno kot privat... ampak če zvečer na dolgo zakrožimo od Prešernovega trga do Brega in po drugem nabrežju nazaj, ga praviloma srečam vsaj enkrat. Včasih ga tudi težko spoznaš v kavbojkah in kakšni stari sponzorski bundi.
Ja..., korita so pa različna, težja in lažja. Enega je premikal skupaj z znancem... ga je zahaklal kar na cesti in ga prosil za malo pomoči. No, tega korita zdaj ni več, ker je tam lepo urejena peš cona.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
ynos, na POP-u so dejansko dali v eter neko njihovo sodelavko, ki je razlagala, da je ujeta in da gasilci nočejo dostaviti kruha in podobno
13.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.845
1.695
113
Iskajoč brata
Fak no, ne moreš
uf-1.gif

Res svaka čast gasilcem. Mi v Žireh nimamo niti enega prof. gasilca in jih je bilo 130 prostovolnjih gasilcev v akciji.
Zdej sn mal govoru s tistimi, ki jih poznam in do danes okoli 12 koncn šli eni spat. Vse skupaj so pa spali prblizno 3 ure, čez cel vikend.

Rečem sam, bravo, bravo!
cheer.gif
Cel vikend delat, čist prostovoljno, jutr pa ne bu ne mu, v službo.

Nazadnje urejeno: