Netbook

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Odločam se za nakup malčka pripravljen sem pa odšteti do 300 evrov vem da izbira v tem rangu ni velika ampak uporabljal bi ga za osnovne stvari nekajkrat na leto.
Kaj priporočate ?

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
tudi jaz sem kupoval netbook za "osnovne stvari, nekajkrat letno, pa za potovanja ipd.." sedaj je to postal moj edini PC, ki ga dejansko uporabljam / na kavču pred TVjem..
smile-1.gif

Tako, da mogoče razmisli o kakšni malenjkost boljši konfiguraciji netbooka (recimo dobrih 350 eur)
Imam pa Toshibo NB550D

LP

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če gre res za osnovne zadeve torej za pred kavč, potem bi na tvojem mestu raje razmilil o tablici. Jaz odkar sem jo imel, nisem prenosnika prižgal niti enkrat. Surfanje in podobno je pa mnogo udobnejše kot na prenosniku. Za hardcore pa mora seveda biti pri hiši še en računalnik.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Tablica odpade Asus ima par modelov v mojem cenovnem rangu ima gdo izkušnje kako se obnesejo

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Na preizkušnji sem imel od Asusa prvega transformerja. Solidna zadeva samo meni malce predebela za tablico. Ta druga verzije je mnogo boljša Transformer Prime, samo so kar drage.
Zakaj pa sicer tablica odpade? Čist tako vprašam. Ker žena me je tudi popljuvala po dolgem in počes, ko sem si jo omislil, čez kakšne dva tedna pa ni več hotal na komp iti
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sej res nočem biti tečen in mi je popolnoma vseeno kaj kupiš. Ampak kaj imaš HTcja. Kaj Flayerja? Mislim, upam, da ne primerjaš kakšnega low rang htc telefona s kakšno konkretno tablico z Andoridom 3.0, ker dejansko ni primerjave sploh
smile-1.gif

Netbooki pa mene ne fascinirajo. Ima žena sedaj Air-a 13" pa mi za moje delo ne fukncionira. Mislim za posurfat in podobnoe mi je tablica udobnejša, za resno delo pa rabim več. Tako da..Sploh pa omenjeni eee so tako močno podhranjeni da bi osebno izgubil živce na njem. Sem ga tudi malce testiral, pa sem ga po pol ure nazaj vrnil.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik torcida_st pravi:
V lasti imam HTC ja ze kakšno leto pa mi nekako ne sede ta touch screen.

Kaj pa tale dva netbooka:

http://www.mimovrste.com/artikel/2750411626/netbook-asus-eee-pc-1015bx-blk157s-133-ghz-crn
http://www.mimovrste.com/artikel/2750430223/netbook-asus-eee-pc-1011px-whi102s-166-ghz-bel

tele zadevice delujejo... ni pa to neki hitrega. Mene osebno precej moti "zatikanje". Še net se mi zdi počasen. Sem prešaltal na tablico in za net je dosti boljša. Je pa res, da na dopust bi načeloma raje vsel netbooka kot tablico

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pa ravno za na dopust je zadeva mnogo priročnejša. Sam sem na 14 dnevnem dopustu tako lepo pretankal vse slike na tablico med potjo, z lahkoto sem tamali v dveh tednih 2x za 10 minut zavrtel risanko in malce posurfal. Zraven sem imel pa vedno na voljo še gps in goro zemljevidov, da smo malce trip sproti planirali. V glanvem te lowend netbooki zame osebno nimajo ob prihodu tablic niti ene najmanjše prednosti. Da ne govorim, da ti baterija na tablici zdrži 9ur aktivne uporabe.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Pa ravno za na dopust je zadeva mnogo priročnejša. Sam sem na 14 dnevnem dopustu tako lepo pretankal vse slike na tablico med potjo, z lahkoto sem tamali v dveh tednih 2x za 10 minut zavrtel risanko in malce posurfal. Zraven sem imel pa vedno na voljo še gps in goro zemljevidov, da smo malce trip sproti planirali. V glanvem te lowend netbooki zame osebno nimajo ob prihodu tablic niti ene najmanjše prednosti. Da ne govorim, da ti baterija na tablici zdrži 9ur aktivne uporabe.

Ja netbook od asusa drži 8 ur brez problema
wink-1.gif
za na dopust bi pa raje imel "mašino" samo za to, da lahko v miru se priklopim na služben server, domačo mašino, naredim kaj... Saj gre tudi preko Ipada, samo nekako se tega res ne morem navaditi delati brez miške!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No ja dopustu povezovanje na lastni računalnik? Ampak dobro. Če se ne omejuješ na Applove izdelke imaš na tablici fantastično resloucijo (ok novi ipad ima hudobijo) brez težav pa gor priklopiš miško. Sam sem na dopustu na svojega taba 10.1, najprej priklopil spominko kartico, in pretočil vse posredno na usb ključ, priklop miške pa tudi ni ovira :p

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Ok zdej pa katero tablico bi mi priporocili do tega denarja in katerega od zgornjih dveh netbookov bi izbrali ce bi ze morali

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Netbooka izmed zgornjih nebi nobenega izbral. Kot so že drugi povedali je zadeva počasna. En moj sodelavec ga ima tudi pa ne vidim neke prednosti. dobro kakšen Apple Air ali Asus ux31 je fna zadeva ampak 4x dražja od tvojega budgeta. Na tvojem mestu bi resno razmilil o kakšnem rabljenem Asusu transformer, kjer imaš še dock, če boš pogrešal tipkovnico, rabljenega pa bi zaradi novih modelov že znal dobiti za 300€. Drugače pa bi raje kakšnega rabljenega taba 10.1, ker je tanek in lahek. Ima pa transformer ali pa Acer a500 prednost, da ima že v ohišju USB, če ga potrebuješ. Pri Tabu moraš dokupiti adapter.

Sprehodi se do kakšne trgovine, kjer imajo razstavljene tablice pa se malce poigraj. Priporočam pa da gledaš tablice z Andoridom 3.0.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sprehodi se do kakšne trgovine, kjer imajo razstavljene tablice pa se malce poigraj. Priporočam pa da gledaš tablice z Andoridom 3.0.

3 ali visje. 4 je ze zunaj.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hehe zanimiva debata.
sam sem razmišljal celo, da bi en PC od punce zamenjal za tablico:) Problem sem videl potem v office programih, ker ima nekaj dela s tabelami pa še kdaj kake slikce v wordu "postavlja".

Za fb, yt, in kauč surfing pa se mi zdi tablica veliko boljša.
Sam bi vzel topshit tablico in se ne zezal s pocen kitajci. Asus Prime s tipkovnico je pravi mali netbook-po obliki!. Na preizkus in še par drugih imajo v btc bigbangu (ne citypark) pa v harvey normanu imajo nekaj tablic zunaj.

kolega ima netbooka, nekaj v rangu kot so bili zgoraj linki. Pa jamra, da ni to to, da ne gre.

Če uporabljaš neke specifične aplikacije za windows potem vzemi netbooka, za kr tko mal pa tablico. Katero, strojno najmočnejšo od priznanega proizvajalca. Zakaj, zato, da bo par let mir in da bo vse delalo!

Pakul nam bo pa povedal kako zgleda pregledovanje velikih slik (par MB) iz dslr fotiča na njej. Je tekoče ali se zatika, jih hitro odpira, ali rabi čas, da premelje pri odpiranju slike in prehodu na drugo sliko?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Bi pripomnil je, da je Atom CPU zelo ubog in to se pozna že danes, čez 2 leti pa bo še huje.
Kot upgrade bi kot prvo priporočil več RAM-a, ker zaradi licenčnih razlogov imajo vsi 1 GB.
2 GB gre v vsak netbook (razen mogoče predzgodovinskih), na novejše pa mogoče še več.

Glede CPU, AMD E serija je malo bolj zmogljiva (predvsem grafika), ni pa nekih blaznih razlik.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
no ja če greš še upgrejdat je pol že visoka cena, sploh glede na to da dobiš že nov "pravi prenosnik" za 300 €, seveda komur se pač ne gre da je res mini zadeva
smile-1.gif