Nesreča?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Evo to se mi je zgodilo včeraj pa me malo zanimajo Vaša mnenja in kak komentar situacija pa je sledeča.
Priključim se na glavno cesto pa se peljem počasi naprej brez nekega pospeševanja cca 50km/h omejitev 70 sam je malo nižje še en priključek gor zaradi varnosti. Na cesti je bil en plastični del, ki sem ga sicer videl nisem pa videl da iz njega "štrli" en aluminijast del ki je segal skupaj v višino cca 10cm nisem se mi mogel ogniti ker je nasproti pripeljal tovornjak za mano pa je pridivjal motorist in druge ni bilo kot da zapeljem čez in mi udari po spodnjem pokrovu motorja in mi ga kar malo zamakne ni pa počil! glavnem obstojim na eni postaji cca 50 m višje in ga grem odstranit iz ceste pogledam avto vidim da mi plastika na enem delu visi dol pač pokličem policijo! Prideta čez 15 min vsa slabe volje (nisem jaz kriv da je vroče) povem situacijo poslikata poslikata un del in začneta bluzit kok sem jaz kriv da je to nesreča z enim vozilom in d če bi unadva hotla mi tut napišeta kako kazen brez kakega pogajanja da v situaciji nisem mogel kaj storiti! Nekak mi ni logično da sem si sam kriv? Kaj pa cestni sklad ki ga plačam za uporabo cest? če bi bil z mojim bmw - jem in ne reverjem bi si lahko konkretno poškodoval kaj na sprednjem delu v situaciji pa bi lahko zapeljal v reko na moji desni pod tovornjak al pa bi se ustavil in ubil motorista Koker sem ugortovil bi bil v vsakem primeru kriv jaz edini ko bi jo v situaciji dobro odnesel bi bil tovornjakar!
Kdo je to zgubil pa ne bo nikoli jasno!

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
bonk.gif
.

Drugace bi se pa jaz na Dars prtožu...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Eh v vejicah sem bil vedno bogi
cheer.gif
! Ne saj ni blo na avtocesti ampak na navadni! Sej se ne bom kam priitožil ker škode skoraj ni (razen 2 urtgana vijaka ki držita tudi en del spodnjega pokrova. Sam tak malo sem razmišljal ker jezilo bi me pa če bi si naredila kako škodo takrat pa bi me bolela glava ker kot kaže si ne bi mogel kaj pomagat razen če bi imel kasko zavarovan avto. Zanima me kaj pa če bi na cesto nastavil 3 tonsko skalo pa tisti ki jo izgubi ni nič kriv ampak vsi ostali (po razlagi policistov)!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Čisto isto se je meni zgodilo cca. leto nazaj. Povozil sem železno podstavko za tovornjake. Očitno je enemu dol padla. Poklical policijo, poslikali in zadeva je šla na zavarovalnico. Kdo je plačal žal ne vem. Je pa baje tako. Odgovarja CPP, RAZEN če lahko dokažejo, da so naredili obhode kot morajo biti. Potem se pač sklicujejo na višjo silo. Potem gre iz tvojega zavarovanja pač (kasko, če imaš).
Še enkrat: poudarek na BAJE. Naj zav. mojstri več povedo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Si imel še srečo, da ti niso napisali plačilnega naloga. Baje zakon določa, da moraš voziti s tako hitrostjo, da se lahko izogneš vsaki oviri na cesti (prijatelj je ruknil z motorjem-sam kriv, poklical je policijo zaradi kaska, rekel, da je bil kamen na cesti-čeprav ga ni bilo, policist pa mu je izdal plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti-ker se ni mogel ustaviti pred kamnom in mu še pokazal člen, kjer to piše). Sicer butasto ampak resnično.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Si imel še srečo, da ti niso napisali plačilnega naloga. Baje zakon določa, da moraš voziti s tako hitrostjo, da se lahko izogneš vsaki oviri na cesti (prijatelj je ruknil z motorjem-sam kriv, poklical je policijo zaradi kaska, rekel, da je bil kamen na cesti-čeprav ga ni bilo, policist pa mu je izdal plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti-ker se ni mogel ustaviti pred kamnom in mu še pokazal člen, kjer to piše). Sicer butasto ampak resnično.

Ja kaj pa je klical policijo, A je mislil da zastonj pridejo?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
moja vožnja je bila počasna. Kot sem opisal je za mano pridivjal motor če bi se jaz ustavil se on nebi nasproti pa je bil kamion ko sem jaz to črno škatlo videl! Saj sem rekel da je vse skup čudno če bi tovornjak izgubil 3 tonsko skalo tut ne bi bil kriv tovornjak ampak tisti ki se je v skalo zaletel ker ni vozil razmeram primerno!
bonk.gif

Zakaj pa pol vse skup plačujemo? Kak besen bi šele bil če bi si res naredil neko škodo, pa če se kaj naredi si ne moreš pomagati nič!

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Če opaziš kakšen sumljiv predmet na cesti, pokliči na 113. Prevežejo te na ustrezno cestno službo, kjer operaterju poveš lokacijo in takoj pošljejo tja svoje vozilo.

Naletiš pa na cestah na marsikaj. Jaz sem enkrat na Šmartinski v Ljubljani pri gostilni Lovše na cesti zagledal bale sena (tiste velike okrogle, zavite v plastiko). Očitno so kmetu med vožnjo padale dol.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
moja vožnja je bila počasna. Kot sem opisal je za mano pridivjal motor če bi se jaz ustavil se on nebi...

Torej teoretično...ti si sposoben povozit otroka, da bi rešil motorista? Oz. kako bi se odločil v tisti situaciji? Dejanje policista razumem. Drugače bi bilo, če bi bil pri pripovedovanju tvoje zgodbice policistu zraven tudi motorist, ki bi potrdil tvojo zgodbo. Ampak potem bi on fasal kazen...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

najboljš 20km/h ?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
otroško življenje primerjat s plastiko se mi zdi malo neokusno! Če opaziš otroka ponavadi še dodatno zmanjšaš hitrost (vsaj jaz)!
Poleg tega pa plačujemo za uporabo cest in ne zato ta si na odpadkih uničujejo ljudje vozila! Uporaba cest ni zastonj in če so že luknjaste naj bodo vsaj brez ovir! Če pa vse lahko v naši banana republiki naredimo pa komaj čakam da se bo kak človek šel na cesto malo sončit!

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če opaziš otroka ponavadi še dodatno zmanjšaš hitrost (vsaj jaz)!

Zakaj tega nisi storil, ko si zagledal oviro? Pa ne mi sedaj klobasat o motoristu...

Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Poleg tega pa plačujemo za uporabo cest in ne zato ta si na odpadkih uničujejo ljudje vozila! Uporaba cest ni zastonj in če so že luknjaste naj bodo vsaj brez ovir!

Ti torej pričakuješ da bo vseh xxy kilometrov cest v SLO 24 ur na dan brez kakršnekoli ovire?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
se pravi da bi lahko cestarji pustili drevje da raste nad cesto saj bodo ljudje vozili razmeram primerno? Pa če bo treba celi dan stat v koloni? Da to pričajujem da bodo ceste urejene če ne pač naj ne računajp za storitev, ki je ne uporabljajo! Če ti rad plačaš nekaj kar potem ne dobiš nazaj kot protiuslugo ti lahko na pm pošljem moj račun?
KAr se tiče motorista ne nabijam! Zakaj bi nabijal če se mi ni zgodila škoda lahko bi se pa!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:

najboljš 20km/h ?

Pravila so v veliko primerih relativno določena. Sam jezikovni pomen še ne vodi nujno do resničnega namena, pomena in vsebine, ki ga zasleduje pravno pravilo. V tvojem primeru bi jaz rekel gospodu policaju, da mi lahko mirne duše napiše kazen in da se bomo dalje pogovarjali na sodišču. Nato bi poslal pritožbo na upravno sodišče in ob dobrem odvetniku bi mi policajčki moral plačat še kazen, ki so mi jo prej napisali.
cheer.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
se pravi da bi lahko cestarji pustili drevje da raste nad cesto saj bodo ljudje vozili razmeram primerno? Pa če bo treba celi dan stat v koloni? Da to pričajujem da bodo ceste urejene če ne pač naj ne računajp za storitev, ki je ne uporabljajo! Če ti rad plačaš nekaj kar potem ne dobiš nazaj kot protiuslugo ti lahko na pm pošljem moj račun?

Nisva se popolnoma razumela... Recimo da kamionu pade dol bala sena, eno minuto kasneje pa se pripelješ ti. Seveda kamionar odpadle bale ni opazil, od ostalih voznikov vzdrževalca cest ŠE ni nihše obvestil, njihovi ogledniki pa so recimo nekaj kilometrov stran. In seveda ti kot ti zaradi neprilagojene hitrosti nagaziš balo, sesuješ avto in se jočeš, kako so nesposobni, da ne očistijo ceste... Resda ga cestarji dosti serjejo naokoli, ampak "Beam me up, Scotty" varianta na tvojo veliko žalost še ne deluje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Seveda naj v takem primeru cestari plačajo, razen če se najde kamionarja (naj pač cesto pokrijejo s kamerami, pa ga bodo našli).
Nagaziš zaradi neprilagojene hitrosti? Zakon v definiciji prilagojene hitrosti pravi, da mora bit taka, da lahko ustaviš pred ovirami, ki jih lahko pričakuješ. A balo sena lahko pričakuješ? NLP sredi ceste?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
veš enim pač težko kaj dopoveš! Poleg tega pa se koviski del ki je štrlel iz plastike sploh skoraj ni videl tisti je udaril po spodnjem pokrovu motorja! Moje mnenje je da če kasirajo vse kar je možno za vzdrževanje cest naj to tudi počnejo ne pa da z denarjem potem sodelujejo pri privatizaciji pivovarne laško (cpm) ki je odgovoren za omenjeno cesto!